CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Aktualizace pro Windows 8/RT aplikace dorazily, kalendář přestal podporovat Google

Jasná neschopnost MS, vydají nový produkt a ani neotestují jestli funguje. To si nejsou schopni ani založit účet na GMailu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Přidat do W8/RT google účet nešlo už několik týdnů před zmiňovanou aktualizací. Setkal jsem se s tím, když jsem z jednoho notebooku migroval na druhý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha takze za to ze Google zrusil podporu pro EAS muze MS? Duvod proc prestal fungovat kalendar je proste ten, ze se to pripojeni pro Google tvari jako nove a novym Google EAS blokuje...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Stejně by mě zajímalo, proč se Google těch Windows RT a 8 na tabletech tak děsně bojí - zatím to opravdu nevypadá, že by nějak vytlačovaly Android z trhu. Že by byl důvodem Chrome OS?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No podle kroku Googlu ma mnohem vetsi strach z WP, protoze tolik naschavalu co dela tehle platforme o tom svedci...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ano přesně tak. Google zrušil podporu EAS z toho důvodu, že MS začal chtít po Google aby jim za podporu EAS začal krvavě platit. A Google by musel být úplně padlý na hlavu aby platil za to, aby mohl podporovat konkurenci (WinMobile, ...). BTW u Keria se začíná za podporu EAS taky platit extra poplatky :-).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Google platil, stejne jako ostatni firmy vyuzivajici EAS licencni poplatky celou dobu. Krvave nejspis nebyly, kdyz to daval celou dobu k uctum zdarma... Ted jen proste narostl do takove velikost, ze si rekl ze muze prosazovat sve vlastni technologie.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde jen o EAS, Google například odmítl programovat pro 8/RT metro aplikace, kromě jedné trapné s vyhledávacím řádkem.

Mimochodem, Nokia je žaluje za porušení několika desítek jejích patentů v googlím nepovedeném komprimačním formátu videa VP8.

Google si začíná myslet, že je vládcem internetu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Google odmítá programovat pro 8/RT, MS zas odmítá programovat pro Android
(kdepak je Office pro Android ??? - stopro by to pomohlo firmám začít více nasazovat Android a MS by na tom finančně rozhodně neprodělal)

Ad MS (ehm Nokia ale odvážím se spekulovat, že je to v MS žoldu) žalující Google za VP8 - ono jich reálně není desítky (mnoho se toho opakuje) a uvidíme, kolik z těch patentů přežije srážku s realitou. Studijní materiál: http://www.groklaw.net/article.php?story=20130324162902177

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

MS Office pre Android je na ceste.

Ten zly je momentalne Google. Pred pol rokom google hovoril, ze ma MS pouzivat CalDav a teraz v marci vyhlasil ze open standard CalDav uz nebude podporovat od septembra, teda iba pre whitelist developerov. Vsetci ostatni maju pouzivat proprietarne Google Calendar Api.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rikas to jako kdyby MS ten CalDav podporovat zacal. Ale je pravda, ze to, ze MS je "zly", neni zadna novinka, zatimco u google to novinka je.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No on ten zly MS CalDAV odpravdu podporovat bude. Proto se taky dohodl s Googlem na prodlouzeni podpory EAS do poloviny letosniho roku. Druha vec je jestli to ma nejaky smysl, kdyz Google meni technologii kazdou chvili...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.