CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k ASUS VG248QE: 144 Hz argumentů v těle aristokrata

Pozorovací úhly ASUS asi nadhodnotil, nebudou se moc vymykat očekávání od TN panelu.

Co takhle ty pozorovací úhly i uvést?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jako by to mělo nějaký smysl :) "170 stupňů horizontálně / 160 stupňů vertikálně". Horizontálně je to u TNkas bídou 20° snad u každého panelu, ta technologie není dokonalá. Navíc u monitorů podle mě ani nemá smysl brát úhly v potaz, člověk je u nich, kor u herních, typicky sám. Naopak je to ještě výhoda proti "opisování" při LAN parties :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Timer se občas používá, ale výběr těch zaměřovačů vypadá jako špatný vtip. Cožpak by někdo používal něco jiného než tečku?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

no, zajímavé ;-) autor pozná 5ms a to i přesto, že reálně ty monitory dosahují 10 a více ;-) aneb neexistuje monitor který když má ve specifikaci 5ms tak je opravdu má. nebo mi snad někdo chce tvrdit, že když ASUS napíše 1ms že to je pravda??

mimochodem, já kdybych kupoval herní monitor, tak beru EIZO. nulový inputlag, to vše v kvalitě EIZA za ne tak šílené peníze oproti těmto ASUS a BenQ...
http://www.svethardware.cz/art_doc-A3C1454376776E80C1257A8E00285508.html
a to má papírově 3,4ms, reálně v průměru až 6,6ms a stále je to jeden z nejrychlejších monitorů co na test vůbec měli ;-) Takže: myslíte že Asus nebo BenQ bude na tom nějak výrazně lépe? Podle mě tedy ne, i přes TN panel....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, že reálně jsou vyšší, ale stále víceméně platí, že ten s menším číslem je na tom skuteně líp, až na opravdové PR výjimky.
Já mám doma ASUS VH226H a zatím jsem neviděl lepší, i když je fakt, že jsem neviděl ani žádné Eizo... Ale má udané 2 ms, a rozhodně ukazuje mnohem lépe, jak cokoliv s 5 ms, co jsem zatím viděl. Taky to není žádný levný šunt, byť je to ještě CCFL...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Ale má udané 2 ms, a rozhodně ukazuje mnohem lépe, jak cokoliv s 5 ms, co jsem zatím viděl. Taky to není žádný levný šunt, byť je to ještě CCFL..."

Ale to není nic závazného výrobce si tam může napsat jakékoliv hodnoty ;-) u kontrastu to dělají vždycky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Úplně cucat z prstu skutečně nemohou, to by jim neprošlo hned, jak by někdo udělal test podobný tomu výše, a zjisitl, že to reálně má 20-80 ms..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže podle Vás necucaj z prstu, když napíšou 1ms? nebo 2ms? to je takový kec že to ani pěkné není ;-) ano u toho asusu to možná nebude dosahovat na 25 v průměru, ale monitor s 2ms papírově a reálně i nad 10 je podle mě podobné lhaní jako když LG dělá produktové fotky bez rámečku ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne. Říkám, chtěl bych ho vidět v akci. Z mého pozorování vyplývá, že všechny monitory s 5 ms gumují a duchaří, většina monitorů s 2 ms už téměř ne. Tudíž předpokládám, že tenhle ASUS na tom bude přinejlepším tak dobře, jako ten, co mám doma na stole. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LCD bude vždycky "gumova a duchaři"a protože jde o sample-and-hold technologii na rozdíl od pulzní tech. CRT a plazmy ;-)

Sample-and-hold nijak nižší odezvou nezměníte a ni kdyby byla 0,001 ms ;-)

ps. OLED je také sample-and-hold a bude dělat to vaše "gumují a duchaří" stejně jako LCD ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moc jsem nad tím nepřemýšlel, ale třeba záporné napětí by mohlo pomoci překlopit krystaly zpět rychleji, a celkově vyšší napětí pro rychlejší odezvu. Samozřejmě to má určitý limit, ale tu 1ms bych v nějakém minimu klidně i věřil... Spíš bych to ale chtěl vidět. Je mi putna číslo, pokud to funguje, jak očekávám.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A vidíte to, to jsem si myslel :))
Já se nechci hádat o číslíčka. Je zřejmé, že je toto inspirováno tiskovou zprávou. Jde o to, že existují monitory (a je jich hodně, a jsou často i drahé), které mají odezvu horší, než je možné. Tenhle ASUS mezi ně podle všech indícií patřit nebude.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Doba odezvy, Jas, kontrast, pozorovací úhly.
Barevná hloubka a rozshah tam navíc píšou nesmysly např. % NTSC gamutu atd...
na to neexistují žádné normy nic co by nařozavalo výrobcům si tam napsat skutečně cokoliv.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"to vše v kvalitě EIZA za ne"

Kvalita Eiza? A čínský LG Display panel a čínská RealTek elektronika(controller)
http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=23742
předchůdce FS2332 měl čínský samsung panel.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi ukažte monitor, který něco z číny nepodědil? ;-) Nebo si myslíte že zmíněný Asus nebo BenQ na tom budou lépe?
Já měl třeba na mysli samotné lícování plastů, odladění FW a podobné věci, to každý nedělá. Ale používání součástek z číny/taiwanu/odkudkoli... myslíte že se tomu dá pořádně vyhnout? Podle mě ne....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.