CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Cloudové hraní klepe na dveře: Po next-gen herních konzolích PS4 a Xbox One nás už nečeká žádná další generace?

"jak velká vůle bude pro zákazníky do toho jít" - on se jich nekdo bude ptat? Vetsine to je sumak, nebot tomu stejne nerozumi a zbytek je nezajimavy. Tj. bud se prizpusobi, nebo si uz nezahraje...

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt takove veci tu uz davno jsou a myslim, ze zadny velky boom nezaznamenaly ....
A neco ty servery musi pohanet, takze hiendove komponenty urcite nevymrou. Ono to sice zni hezky, kdyz se to takhle rekne, ale ony prave ty vyvojove studia budou prvni, kdo od toho budou davat ruce pryc .... kdyz se bude hrat pres cloud, tak se bude platit bud za straveny cas nebo nejake mesicni predplatne ...... asi tezko by se prosazoval model: tak vis co kamarade? vytlac litr a muzes hrat novou hru jak dlouho chces .... to by se asi nemuselo vyplatit, preci jen ty servery nejsou zadarmo a elektrika taky ne:) Takze to bude tak, ze se rekne, hele kamo, vytlac dve petky a muzes cely den hrat nebo vytlac ctyri kila a muzes hrat cely mesic ..... ikdyz ty ceny budou asi podstatne, podstatne vyssi ... ty 4 kila bych obcasnym hranim propalil doma jen na elektrice:o)
No a s tenhle model se nebude libit drtive vetsine vyvojaru, protoze dnesni hry jsou uplne sracky a oni spolehaji na to, ze par pitomcu vystrikne litr nebo i vic pri predprodeji, jeste pred negativnima recenzema ...... ale takhle by si to uz pak mozna ani po recenzich nikdo nepustil a kdyby jo, tak by od takove hry dal ruce pryc a vyvojari by meli uplne hovno .... coz je samozrejme spravedlive, nicmene je to presne ten duvod, proc se cloud gaming nikdy nemuze prosadit.

Navic i spoustu dnesnich ovci zacina zajimak, kde vsude se jim kdesi cosi uklada na netu .... vzdy budou lidi, kteri pujdou jak ovecky, ale bude mozna pribyvat i tech uvedomelejsich, kteri se nenechaji cloudem oblbnout ...... takze ne, cloud gaming zni dobre, ale i kdyz to bude technicky 100% zvladnute, lidi a hlavne vyvojarske studia do toho z principu nepudou ........
Roky mrtve hry na stare konzole, 100% success, ale zadna nova hra do cloud gamingu nikdy nepude ..... cloud gaming je a bude posledni zastavka hry pred smazanim zdrojaku a odchodem do kremikoveho nebe .....

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomuhle se rika "prani otcem myslenky"

Čistě herní PC a pak i pracovní stanice pro lidi, co potřebují pořádný výkon pro práci, to jediné drží ještě desktopy při životě

Tak dlouho se to bude opakovat, az tomu ti uzivatele zacnou skutecne verit a zacnou vymenovat desktopy za neco jineho. Fakt, ze 95% desktopu nejsou zadne vykonne sestavy je samosebou vedlejsi.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Až bude tobě, pionýre, čtenáři, třicet, pětatřicet let, vzbudíš se do světa, který už v mnohém nebude podoben dnešku.
To si už na CDR děláte ze čtenářů fakt prdel. Nebylo by lepší psát články na novinky ?
"Ve městech tou dobou bude určitě běžné pro koncové zákazníky připojení po optice od 10 Gbit/s do 40 Gbit/s".
Ty výroky jsou v podstatě ekvivalentní, ve své době.
Myslím si že hlásání o tom co bude zcela určitě za 10-15 let tu nemají co dělat. Ale vlastně bulvár, tak se hodím do klidu.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Je to blog, je práve určený na to aby ľudia vyjadrili svoje myšlienky. Takže no stress.

S tou konektivitou to nevidím až tak ružovo, zatiaľ viac ako 1 giga na domáce použitie sa v najbližších minimálne 5 rokoch nezmení. Inak by už boli dostupné 10 Gbit switche na doma a výrobcovia dosiek by osádzali Realteky s 10 :-) O pripojení na internet ani nehovoriac, a uvidíme kam to inžinieri dotiahnu na poli vysokorýchlostných prepojení keď len nedávno sa rozbehlo pár (doslova) testovacích prevádzok na 100 Gbit Ethernet.

Skôr by som to videla tak že budú nielen cloudové služby na internete, ale každý lepší ISP bude poskytovať nielen internet, TV a telefón ale pribudne k tomu aj nejaký archív hier. Toto bude môcť byť platené na jednej faktúre napr. per titul alebo "voľné minúty" som si istá že nejaký spôsob ako čo najlepšie vyždímať zákazníkov sa nájde :-) Cloudové veci na internete mimo ISP piesočku budú pochopiteľne za titul a strávený čas, tak je to aj teraz.

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Dufam len, ze kym zavedu ten cloud gaming tak bude aspon uzakonena sietova neutralita, aby sa nejaky lokalny ISP nerozhodol, ze mu to moc zatazuje siet a nezacal to aktivne blokovat (vid UPC vs. Antik TV).

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je starej znamej Billuv vlhkej sen jak mu kazdy plati mesicni taxu jako za elektrinu a on jen pronajima serverovy cas, ale presne jak pise BTJ ...

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Ehm...
Mozna, ze bude mozne hrat takove ty hry, kdy clovek drzi sipku dopředu, občas zmacne druhé tlacitko a tim projde na konec hry.
Když si ale vezmu i jen strategie od Blizzardu, které se masivne hraji a jsou povazovany za spicku, potom není neobvykle, ze hrac provádí stovky operaci za minutu (kliky mysi, zmackla tlačítka atd). Resi se i latence, kterou ma bezdratova mys, ci latence monitoru...
A TOHLE by chtěl někdo hrat po netu?:-)))
Citoval bych klasika: To je smesne chachacha, tuze smesne chachacha....

Takze - ano nejake arkadove kraviny, jiste. Ale skutecne hry, kde zalezi na kazde setine sekundy? Nene, to nepujde z principu nikdy.
Pripadne by se ty hry musely přizpůsobit tak, aby uz nebyly tak "profi". Verim, ze existuji herni studia, která to nedopusti

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

ve srovnání s nedávnými starty online her mi to nepříjde příliš reálné, i ty nejlepší firmy se v poslední době spálily na přetížení serverů a to ten server nemusel pumpovat terabity/s do internetu v obrazových datech

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi prijde, ze ani google nema dost serveroveho vykonu aby se vyrovnal vykonu desktop pocitacu "spaleneho" na hrani.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Gigabit po xDSL je bohužel zcela nereálný, strop kroucené dvoulinky při vzdálenosti nad pár stovek metrů je někde kolem 50Mbit. Bezdrát dá víc, ale to je zase sdílené médium. Na druhou stranu 50Mbit při vhodném kodeku stačí i na streaming 4k videa, takže hraní ve FullHD nebude problém. Latence v řádu milisekund není problém už dnes.

+1
-55
-1
Je komentář přínosný?

Tak to aby MS a dalsi budouci provozovatele zacali nakupovat superpocitace ve velkym. Kdyz vezmu v uvahu hw naroky World of tanks na PC a co asi tak dela jeste navic herni server Wargamingu a zohlednim fakt, ze chvilama ma Wargaming co delat utahnout ty serverovy vypocty, tak predstava, ze se tam presune par tisic hracu (*Core i5 + aspon 4 GB RAM + nejaka ta grafika), tak to bude chtit fakt nechutne velkej vykon tech serveru.

A vzhledem k rychlosti nastupu 1Gbps pripojeni k netu a vzhledem k tomu ze na vesnicich je furt 8-20Mbps v tom lepsim pripade, tak se takovehle vize nastesti vubec nebojim. Desktopy se jeste peknych par let nemusi bat o svoje misto na trhu. Jen holt ty prodeje nebudou kdo vi jaky.

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Dávám tomu rok maximálně dva :D, pak to Zuckerberg koupí a udělá z toho Twitbook. Zruší omezení příspěvků, přidá reklamu ala Facebook a postupně se to sloučí. run 3 https://run3free.com free

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.