CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Neviditelní na Facebooku? Teď už ne.

Ne tak docela:
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2756-11-milionu-uzivatelu-z-facebooku...
Ti nejchytřejší tam žádný profil nemají, si slabší pochopili až po PRISM a tupouni tam zůstávají. Ještě důsledně penalizovat léta pouze proklamované smazání fake uživatelů a máme tu přehlídku skutečných exotů.
Kamarádka se moc divila, že vím, jak po 10ti letech vypadá, ačkoli na profilové fotce není vidět :-)

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

za tupouna se nepovažuji ;) a FB používám podobně jako politolog zmíněný v článku, cituji:
Je pravdaže druhá stránka problému. Kultura chování uživatelů v internetovém prostoru není dosud zdaleka dokonalá. A přece je možno si zajistit důvěrnost velmi jednoduše, je třeba jen dodržovat při práci v síti určitou „hygienu“, tvrdí známý mexický politolog Gabriel Carrillo:
Užívám si Facebooku tak, aby nikdo se nemohl dovědět o mně nic zbytečného. Ten nejlepší a snad i jediný způsob to zajistit – nezveřejňovat žádné osobní údaje v sociálních sítích. Nedávám tam svá telefonní čísla, osobní fotografie a čísla kreditních karet. Pro mne je Facebook hromadným sdělovacím prostředkem, a nikoli úschovnou osobních údajů. Podle mého názoru mnozí lidé prostě nechápou význam dodržování „hygieny“ v internetovém prostoru.

ale fascinuje mě, jak mnozí lidé na FB vyvěšují věci, které by určitě na veřejnosti, třebas na náměstí, určitě neudělali :)

+1
-57
-1
Je komentář přínosný?

To určitě nebyl útok na konkrétní osoby, ale mentalitu. Uživatelé mohou být vysokoškolsky vzdělaní v přírodních vědách, rozumní lidé, ale v otázce FB se chovají jako tupouni :-) Naopak dělnice u pásu záměrně nemající FB se chová uvědoměle.

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Zial niekedy je tazke, udrzat to v stave, ze na FCB zijes v anonimite. Existuju ludia(a je ich stale viac) co nemaju problem hodit tam fotku z nejakej akcie, kde je viac ludi. Tych co maju konto oznacia a tych co nemaju tam aj tak pokojne pomenuju a to bez toho, ze by ich vobec zaujimal nazor ludi na fotke.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Tyto výstřely do tmy mne vždy úžasně pobaví. Ti nejchytřejší tam žádný profil nemají :D:D

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Pro některé lidi nemít fb profil je taková známka punku a jako bonus získávají pocit vlastní nadřazenosti :)

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

To nemůže vypustit normální člověk "nemít je forma punku". Mohu tady vymyslet spousty íčovin, že nemít je forma něčeho. Jistě chápete, že jste napsal nesmysl.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Ve chvíli, kdy mít znamená mainstream, pak nemít je určitě známka punku. ;)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli, mluvíte o nemít něco povinného, vzdát se občanského průkazu by jistě byl projev punku, ale neúčast ve zhovadilé společnosti je ukázka rozumu.
Nejste ve vile Vyvolených? Tak to budete jistě punker :-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Masové je v případě FB už skoro jako povinné. Přimhuřte mírně oko, otevřte svou mysl.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel, je to trochu jinak:
Pokud nema clovek profil na socialnich sitich, stava se zcela automaticky podezrelym, protoze kazdy, kdo nejde s davem je podezrely...

+1
-50
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě jsem podezřelej :)
Jenže já na takové blbiny nemám vůbec čas a vůbec mne nezajímá kdo co z mých spolužáků/kamarádů dělá den po dni, minutu po minutě. Pokud si s nimi chci popovídat udělám to normálně u piva/vína/čaje osobně a co mi řeknou a já jim si vážím víc než tisíce fotek bobku na jejich fb zdech. Díky sociálním sítím musí vznikat poměrně dost psychologických poruch např. deprese z toho, že člověk něco promeškal, když jeho "kamarád" letos procestoval již půlku zeměkoule a dotyčný nic - jenže člověk zažil něco jiného, ale v té záplavě chlubících se fotek má najdenou pocit, že nežije, jenže to je blbost. Mladá generace má nějak volného času, že dokáže prokrastinovat toliko času virtuálním životem, že v reálném nežije a nemá ani práci, pak lidstvo degeneruje a blbne a dopadá to tak jak dopadá...

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku, někdo je na své stádo hrdý, někdo v něm není. Jestli jsem s tím podezřelý, tak jsem na to velice hrdý. Holt nejsem frikulín, nejsem exhibující homosexuál s FB kouřící marihuanu, jsem naprosto ztracená existence :-)

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Lépe řečeno - pokud má někdo problém se sdílením informací, pak má s největší pravděpodobností také co tajit. Z jistého pohledu je FB nicneporušující osoby naopak důkaz "čistoty". Drtivá většina lidí však má co skrývat, a ať se zde ozve jediný čtenář CDR a DIIT, který nikdy neukradl jakékoliv digitální dílo (hudbu, program, ...).

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Důkaz čistoty... Uf. Radši 100x Nick se svou známkou punku (a inteligence) za nepoužívání FB než tohle.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Cože? Zachvíli můžou zavést SL = Stupeň lidství. Doporučuji přečíst Zajdela a jeho Edenii ;)
Žádný člověk není "čistý" proto jsme lidé, kdybychom byly "čistí" jsme dokonalý a jsme stroje...člověka vedou k činům pohnutky, city, ale i konsekvence dalších událostí (neomezuji se na Vámi zmíněná digitální díla, beru to globálně).

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Tak jinak. Kdo nic netají, nemá pravděpodobně co tajit. Kdo něco tají, je podezřelý, nebo většinou má i co tajit. Zmíněná digitální díla jsou asi tím nejméně závažným, ale také tím, čeho se 100% dopustil každý, kdo vlastní počítač.

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

Ten tvůj komentář je čistokrevná demagogie.

Pokud bych byl do něčeho zapleten / něco tajil, tak si vytvořím tu nejčistší bílou stránku svého života, online i offline, právě abych nebyl podezřelý. A svoji tmavou část si pěkně promyšleně poschovávám.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je asi něco, co holt nepochopíte. :-) Pokud někdo o sobě sdílí opravdu všechno, každou blbost, pak je daleko pravděpodobnější, že nic netají, než ten, kdo sdílí jen účelově vhodné informace. Tím samozřejmě neříkám nic, jako sdílejte všechno, nepoužívejte FB vůbec, ani nic jiného..

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Já mám co tajit a to je moje soukromí, na to má každý právo. Taky nemám zájem dávat příležitost stalkerům, ať už nějaké mám nebo ne. Jaký je to rozdíl oproti třeba 20 letům zpátky? Lidi nesdíleli podrobnosti ze svého života na veřejných místech (a nyní Facebook a internet vůbec je veřejným místem). A nikomu to nepřišlo divné, dnes je to spíš naopak. To bude zas jak za totality, kdo něco skrývá, tak je automatický podezřelý.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé neříkám sdílejte. Ale jak jsem popsal výše, kdo otevřeně sdílí vše, pravděpodobně nic netají. Je to jen logická úvaha, kterou asi nepochopíte.

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokud veřejně sdílí úplně všechno, tak logicky už nemá co tajit. Jenže je otázka, kdo sdílí úplně všechno? Vždy se najde něco, co si nechá jen pro sebe, pokud nežije přímo v nějaké reality show, kde je jeho život pod neustálým dohledem ostatních. A i tam má možnost neříkat nebo neukazovat vše co si myslí.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Na drtivé většině uživatelů facebooku se dají poznat dvě věci. Za prvé jsou hloupí, a za druhé sdílí naprosto všechno, právě proto, že jsou hloupí. A jak jsou hloupí, tak neprůstřelné alibi mají.

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Tak dlouho jsem se nezasmál. Člověk má právo na své soukromí i svá tajemství (hesla,neškodné sexuální úchylky,beďar na zadku apod. :) ) a to co tvrdíte by také mohlo znamenat, že si každý má domů do ložnice nainstalovat kameru, která bude vše veřejně posílat do internetu. Jak by se Vám toto líbilo?
Váš názor zavání mnou zmíněným Zajdelem či Orwellem kde lidé byly pouze čísla a právě tam v současnosti míříme s tím Neoliberarismem, který se celosvětově rozmáhá.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nepochopili jsme se. Nenutím nikoho sdílet, ale poněkolikáté opakuji - kdo něco tají, je přinejmenším podezřelejší. Kdo nechce být podezřelý, musí buď netajit, nebo mít důkazy, že nemá co tajit.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Váš názor se dá shrnout do dvou slov: presumpce viny.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní. Jeden by čekal, že tím chcete říct, že jste z těch chytřejších, přesto však FB profil patrně máte.

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Váš předpoklad je naprosto mylný. Již při zrodu FB jsem upozorňoval na "Podmínky užívání", které se neomylně fašizují dodnes. Neřaďte mě laskavě dle zkušenosti svých přátel do stáda, které jinak píše a jinak jedná. Já jsem profil nikdy neměl a zadáním mého jména do Google se mnoho neobjeví. Jistě, v publikování akademické obci nezabráním, nicméně dělám vše proto, abych globálním masturbátorům jejich fapování krajně znepříjemnil.
Nenavážejte se do mě předpokládaje, že všichni jsou dementní.

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste se tedy dostal k té fotce kamarádky? To bude nějaká magie určitě.

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Osobne na FB mám profil dlho, no viackrát som sa rozhodoval či na FB zotrvať . Osobne mi viac ako strata anonymity vadí nespočetné množstvo reklamy o ktorú ja osobne nemám záujem / pre mňa je to SPAM / . Čo na tom že si ponastavujem filtre a nakoniec niekto koho mám v priateľoch tam nazdieľa hromadu reklamy typu "zdieľaj a vyhraj" . Snažil som sa dosť dlho " nastaviť si FB k obrazu svému " no nedá sa to a tak som sa rozhodol činnosť na FB ukončiť . Možno som jeden z mála a možno jediný, je mi to viacmenej jedno dokážem žiť bez FB :-)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

K tematu. Soukromi na internetu, respektive iluzi soukromi, jsem nikdy nemel. Takze mam specialni kreditku jenom na internet, na ktere nejsou zadne penize, poctive vsechny formulare vyplnuji udaji typu: "go fuck yourself" a ty zvratky co mi lezou z huby na podobnejch sitich jako FB jsou radne peprnne, aby donutily kazdeho se opravdu zamyslet (pokud dotycny vlastni nejaky mozek), ci radsi se na to vydlabat a jit dal (v pripade blba co ma za potrebi cist cizi soukromou konverzaci)

Ale co mne donutilo opravdu napsat zde komentar... Tomasi nemas nahodou nejake bratranky ci strycky v Hradci Kralove a prilehlich vesnicich? Jmenovcu jsem na ceskem netu jeste moc nepotkal.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Něco by se našlo v Chlumci, ale moje příjmení tam nehledej...

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nejdriv zavolam tatikoj pro potvrzeni, ale mam pocit ze tam mam taky nejakou teticku.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Naše příjmení tam tak akorát jednou za rok přijede na návštěvu, takže pochybuji. :-)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Mno pochybujes dobre, jak jsem zjistil. Kazdopadne servus.

+1
-56
-1
Je komentář přínosný?

Týpka co postřílel v US na premiéře Batmana pár lidí, označila média za úchyla, protože nemá účet na FB.

Nemáš učet na FB tak budeš preventivně zavřen.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.