CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jsem diagnostikovaný cynik. Herní rok 2015 tomu nijak nepomohl

Co se tyce spickovych her, poukazal bych na Heroes of the storm. Imho jedna z nejzajimavejsich multiplayer her, ktera bude jeste nejaky ten patek spicka na poli progamingu. Ostatne, holt Blizzard, no...
Hra, ktera se da hrat "rekreacne" i "profesionalne" - osobne mam odehrano par tisic her a s par hrdinama uz to vcelku zacinam umet. A pokud se to ma hrat na vyssi urovni v tymu, tak uroven nutnosti strategickeho mysleni + domluvy v ramci tymu je na obrovske vysi - neni neobvykle, kdyz hraju pul hodinovou hru a po skonceni se pristihnu, ze jsem kompletne propocenej :-)

Hodne nadeji jsem vkladal do Hand of Fate, ale pravdu maji komentare tvrdici, ze to je hra tak na 10 hodin cisteho casu a pak uz to cloveka prestane bavit :-( Bohuzel bohuzel bohuzel, protoze to je podle me naprosto uzasna hra. Ale potkal ji v mych rukou stejny osud jako sveho casu Oblivion - uz jsem to mel skoro dohrane, ale uz me to tak prestalo bavit, ze jsem to ani nedohral (a to jsem prosim u finaloveho bosse, a uz nemam vubec potrebu to dohrat a nedej boze hrat nejake rozsireni, ktere vyslo). Netusim, jak to udelat lepe, aby to lidi bavilo vic :-( Ale je to skoda.

Dost nadeji vkladam do Darkest Dungeon, asi si to poridim, i kdyz bracha to hral pred casem a rikal, ze to bylo desne zabugovane :-(

+1
-118
-1
Je komentář přínosný?

Každý rok vychází tak jedna až dvě dobré hry. Je tomu tak od dob, kdy jsem začal hrát, a to je nějakých skoro 30 let. Možná mírně nadprůměrné byly časy ZX Spectra, ale jinak je to fakt pravidlo. Nikdy nebyly žádné "zlaté časy", to jenom naše paměť v nás vyvolává iluzi, že Duna 2, Doom I a II, Populous, Transport Tycoon, Mafie, Civilizace, UFO, Half-Life I a II, Counter Strike a Duke Nukem vyšly v jednom roce.

Letos je to pro mě KSP. Je to sice indie, nerdovská a víceméně okrajová záležitost, ale svoje žrádlo jsem letos dostal. U mě dobrý rok, kvantita průměr, ale kvalita letos výborná. :-)

+1
-109
-1
Je komentář přínosný?

^ true story.

Když se nad tím člověk skutečně zamyslí, tak musí nakonec uznat, že vskutku nás jenom šálí paměť, ty dobré hry v minulosti nevycházely až tak často.

+1
+108
-1
Je komentář přínosný?

jinak letos jsem nadmíru spokojený: Zaklínač 3, Metal Gear Solid 5 Phantom Pain, Bloodborne, série Shadowrun
(letos sice vyšel jenom Shadowrun Hong Kong, ale bohužel dřív jsem se k předchozím dílům Returns a Dragonfall nedostal, proto doporučuji celou sérii)
A ještě čestné zmínění si zaslouží Divinity Original Sin a Pillars of Eternity.

no řekl bych, že letošní rok byl dost plodný na RPG a já jsem velmi spokojen :)

+1
-96
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím cynika. Jak se tohle diagnostikuje? Na to jde mít papír? Že bych si taky zažádal. Ale k věci. Marně vzpomínám co mě v roce 2015 nadchlo. Snad jen indie hra Rimworld u kterého jsem přesvědčen, že si ho určitě znovu zapnu a těším se na to a postupný vývoj Elite Dangerous. Asi 14 dní jsem celkem intenzivně hrál Fallout 4, ale už přes měsíc leží u ledu a nevím, jestli ho vůbec kdy dojedu. KSP hraju už od roku 2013-14? a tak už ho nemůžu dát do roku 2015. Ale taky si ho rád rozehraju znovu.

+1
-82
-1
Je komentář přínosný?

Kdo tu mínuskuje jako prdlej?

+1
+94
-1
Je komentář přínosný?

Zcela jistě "stojí" za zmínku Batman a TombRaider, který nás provází od dob SW renderingu a najednou pro něj není PC dost dobré.....
Ale je i druhá strana mince, Elite, HoMaM, civka...

+1
+101
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.