CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Krátké ohlédnutí za osmi měsíci s CDR

mno ja vam nevim. chcete nejaky feedback?

chodim na cdr od ery modemu, takze fakt dlouho.
nikdy jsem si nezvyknul na jiny nez puvodni design.
Prerod na diit a zpetne rozdeleni na cdr jsem absolutne nepobral. Je mi sumak, co se stalo na pozadi, ja to vnimam dost negativne, zmatene. Hnusem bylo smerovani cdr na diit. To me vazne stvalo.
Jako internetovy ctenar jsem se vyvinul a uz mi cdr ani diit nic noveho neprinasi.
Celkove vnimam servery nemastne, neslane. Dodnes jsem nezjistil, kam vlastne cdr smeruje. Velmi mlhave vidim rozdil mezi obema servery. Chapu, ze vypalovacky jsou pryc, takze je to obycejny stream novinek.

Ale nebojte, vsechny IT servery posledni roky maji neskutecny upadek. Chude recenze na mainstreem produkty, kupa PR clanku..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vnímám to podobně. Dodneška jsem z přerodu na DIIT a návrat CDR-neCDR značně zmatený.
Nový styl "Recenze" v podobě přehledu produktu na CDR mě občas matou. Ani ne tím, že nejdu do hloubky, jako spíše pomíjením významných faktů velkou povrchností. Naposledy mě naprosto rozštípal blog "píšu jako vymatlaná blondýna" - vůbec jsem nepochopil záměr autora(ky) a úplně chyběl nějaký závěr a přiměřeně přehledné shrnutí nepřehledného popisu zařízení.
Přitom se na CDR vyskytují právě ty novinky a krátká představení, která bývala na starém CDR a chybí mi na novém DIIT.
Původní web mi rovněž vyhovoval víc i po uživatelské stránce. Ale nešť, chápu potřebu moderního redakčního systému. Jen kdy mě ten kretén neustále nenutil znovu přihlašovat, přestože to vypadá, že jsem přihlášený - jenom bez přepřihlášení nemůžu přispívat.
---
Sorry pánové, ale eufemisticky řečeno, ta změna stojí za pendrek.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ad blonďatárecenze: Pane agent 007 má větší nadhled. Co tu sedmičku vynechat a nechat si jen 00. ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna ma cdr aj diit urcitu pridanu hodnotu, moc som vsak tiez nepobral rozdiel medzi servermi a chodim na obidva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky chodim na oba dva servery. Vcelku by mě zajímalo jestli mají tyto dva rádobyrůzné weby, taky dva různé tábory s minoritou lidi co chodí na oba a nebo jestli to neni spíše jeden velkej tábor a pár lidí co chodí buď na jeden nebo na druhej.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

též navštěvuji oba dva, cdr.cz má o písmenko míň a dá se napsat rychle i jednou rukou, kdyby ste tu doménu neměli, tak by ste na tom byli mnohem hůř

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CDR i CZ sice napíšete jednou rukou, ale ta zatracená tečka co je mezi tím je až na druhý straně klávesnice! Koukejte s tím něco udělat, chceme adresy napsatelné jednou rukou, celé! 0:)

Používím Firefox, v něm doplněk (Tree Style Tab) co mi hodí záložky do boku (když už máme ty široké monitory, tak je IMHO nerozum je mít nahoře) a nejnavštěvovanější weby mám "pinned", to znamená že místo záložky jsou jen jako ikonka a prakticky nezabírají skoro žádné místo (mám 2 řady po 20ti ikonkách) a jde je otevří jediným kliknutím! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vse co jste zde napsali se shoduje s mim nazorem na 100% , dodnes sem si nezvykl na design www, rozdelni na cdr a diit , oboje se stalo pouze nejakym webem o novinkach a posledni vec ktera me dorazila byla takzvana recenze Recenze Minix NEO X5: Mezi Android minipočítačem a HTPC http://cdr.cz/clanek/recenze-minix-neo-x5-mezi-android-minipocitacem-a-htpc . viz. diskuze pod clankem a popravde doted to nemohu rozdychat a sem opravdu nasraty ze vznik paskvil tohoto kalibru. Pravdou je ze jak nekde vidim autor: Lukáš Voříšek nikdy neotviram protoze jsem presvedcen ze je to absolutni strata casu. Kazdopadne bych si pral aby cdr zrusilo nejaky diit a opet vzniklo CDR s poradnym obsahem a ne jen nejakym agregatorem novinek rozdelenym mezi cdr a diit kde si bohuzel prectu jen uvodni radky a pokracujidal pac jinde maj to same. tak sem se vyplakal a zase frcim o dum dal .)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chodim na oba, otvorim jeden, precitam, z neho kliknem na druhy. Len mi nie vzdy je jasny rozdiel medzi DIIT a CDR. Navyse hladanie v clankoch komplikuje fakt ze treba hladat na oboch weboch.

Povodny dizajn bol klasika, to potom take ... cojaviem, toto je tiez OK, paci sa mi. Mozno by to chcelo este verziu pre mobilne zariadenia (nemam na mysli tu textovu :-))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je zmíněn i v článku. Diit je pro "power usery" a cdr je pro chytřejší frikulíny, zajímající se o smartphony a sociální sítě a požadující "jednoduší" informace. Chtělo by to ovšem víc odlišit graficky a hlavně ten redakční systém dodělat. Vzorem by Vám mohl být EHW, který má diskuze a redakční systém na úrovni (ale zase si myslí, že jim ze zadku svítí slunce).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jako že v něm cítí pálivou bolest jo? Tak až tam budete příště, tak jim doporučte indulonu, co s nima, když musí tak musí no. 0:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro me je aktualni zivotni cyklus pomerne zrejmy. CDR obsahuje vetsinou PR clanky s minimalni pridanou hodnotou. Vyzira starou popularitu CDR, kde se objevovaly recenze bud velice detailni nebo naopak zamerujici se na zajimave stranky produktu. Nicmene mam ovsem o redaktorech CDR nevalne mineni, dle meho nazoru nemaji adekvatni znalosti a inteligencni kvocient aby pokracovali ve stare linii CDR. Navic me nastvali posledni recenzi Minix NEO X5, ze ktere vyplyva ze "nejdulezitejsi" na multimedialnim prehravaci je moznost "rootu". Bohuzel jsem udelal tu chybu ze jsem jej zakoupil, snad podobnou blbost dlouho neudelam znovu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci a děvčata, děláte to dobře, jen tak dál a nenechte se zviklat těma věčnýma nespokojencema, co pořád jen kritizují, ale sami by to líp nezvládli. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky přidám feedback: Grafika obou je v vcelku pohodě. Chodím na diit a vyjímečně na cdr. Rozdělení obou a obsahu jsem zcela nepochopil (a řeči typu že jeden je cool a druhej je víc cool to nevysvětlují), stejně jako nechápu proč jsou některé články na obojím. Osobně vnímám celou taškařici okolo diit jako opravdu velmi nevhodnou (oznámení/předání domény/přesměrování/rozdvojení).
Chtěl bych jeden (ať se jmenuje jak chce) s rozumným obsahem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"nechápu proč jsou některé články na obojím"

Však je to jednoduché, jak by jste, být vy sám v "jejich kůži", lákal nové čtenáře i na sesterský web? Náhodou to dělají dobře.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky se tak nějak počítám k inventáři letitých čtenářů cdr.cz, cca od roku 1999.

To rozdvojení v dubnu mě namíchlo podobně, jak zde uvádí většina přispívajících.
Také bych raději chodil na JEDEN cdr.cz nebo diit.cz, vem to čert který, ale prostě JEDEN.
Bohužel ze setrvačnosti a lačnosti po informacích vždy proklikávám oba dva weby a doposud jen matně tuším v čem je mezi nimi rozdíl jiný, než v názvu. Prostě jsem doposud nenašel opodstatnění pro existenci DVOU lehce odlišných webů.
Změna redakce je znát a nikdy bych nečekal, že si toho jde všimnout, ale jo.

Přál bych si, aby cdr.cz/diit.cz stále vyčnívalo z řady IT magazínů díky odvážným výpravám do hlubin IT a aby se zkušení a znalí čtenáři v diskuzích dělili o své poznatky tak, jako jsem to viděl pod článkem o nákupu a instalaci Windows 8 za 800 Kč, což byl pro mě po delší době úžasný návrat starých časů a štědrá studnice cenných zkušeností.

Cé Dé eRku 3x zdar! =)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.