CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k nVidia GTX900 - když neroste výkon, tak alespoň čísla

to si presne trafil...akoby si mi z duše čítal...nechápem tých ľudí čo majú nVidiu...nemajú prehľad na trhu a vôbec nevedia čo si to kupujú...poznal som ľudí ktorí reklamovali GF 8800 GT štyrikrát...aj na piaty krát si zobrali tú istú kartu...jednemu m,ôjmu známemu sa odpálila dokonca 7300GS...totálny low end a odpálila sa :D ked som robil v jednom internetovom obchode s PC...tak reklamačky na nvidia karty boli v pomere 4:1 Nvidia:AMD...ale nikomu v mojom okolí AMD ešte neskapalo...

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Nvidii si koupí ten, kdo potřebuje funkční produkt. Já nedávnou zkoušel 290X a se zděšením jsem přišel na to, že nefunguje ani taková banalita jako je vynuceni vsync v ovladačích:) To budu raději mýt 3x přeznačenou nVidii, než abych místo večerního hraní řešil, co dělat když si chci u AMD zapnout vsycn, tak musím používat všci jako D3DOverrider atd....

+1
-91
-1
Je komentář přínosný?

Jednou jsem koupil novinku od Nvidie. I když testy v časopisech ukazovali jak je vynikající, jak na ni AMD nemá, opak byl pravdou! Zkoušel jsem všechno aby jela jak má. V testech se chovala super, v praxi škoda psát. Do týdne byla prodaná a v case opět AMD. Po pár letech jsem se opět nechal zlákat na Nvidii.. už nikdy! Opět rychle pryč, dokud měla ještě cenu. Momentálně mám R9 = spokojenost. Nikdy jsem neměl s AMD problém, ne tak v nastavení. Vždy všechno na první pokus, i zmiňovaný vsync. Mám přesně opačnou zkušenost.

+1
-68
-1
Je komentář přínosný?

Při přechodu z HD 4000 na GTX600 jsem naopak přišel k problému, že skoro nikdy nefunguje vnucení vsyncu, že nefunguje SSAA na texturách, že nefunguje Tesselace ve Stalkerovi, že okno nastavení ovladače je úplně na kokot a že veškeré "GeForce Experience" profily doporučují NEpoužívat nativní rozlišení, a že mi dokonce začaly crashovat hry "TWIMTBP", které na Radeonu běžely jak měly.

Musím všam podotknout, že při přechodu na R9 mám problém s vynucení vSyncu též na dvou hrách. Zrovna tohle Radeonům vždy šlo. Ale to je jediná vada na kráse.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Ono to vynucení totiž nefunguje pres ovladacě!! Pokud hra má v menu vsync je to v pořádku. Pro některé hry funguje ten D3DOverrider, pro některé bohužel ne. U GeForce jsem nikdy neměl problém s vybucením vsync. Dá se to krásně odzkoušet, v ovladačích zapnout vsync a pustit 3D Mark a hned je jasno u těch lidí co píšou že to funguje....

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Ano, GeForce Experience je opravdu nešťastný ovladač. Hodně uživatelů ho před hraním her raději vypíná, protože to dokáže vytvářet úplně zbytečné problémy.
A "automatické stahování aktualizací" HAHAHAHAHA , snad jediný program, co znám, který ve většině případů nedokáže stáhnout nejnovější verzi (nejsem sám, 4 známí mají stejný problém)

+1
+64
-1
Je komentář přínosný?

Ja na R9 290X jen resil zvysovani otacek ventilaru pri pouziti DXVA (kazdy by cekal opak, bohuzel se pri prehravani videa stane nehlucna karta tou nejhlucnejsi komponentou). A mrzi me, ze nefunguje ZeroCore Power pri zapojeni vystupu z grafiky v Intel CPU.

+1
+57
-1
Je komentář přínosný?

O kolik % se ti to zvedalo? Na sledovani videa (DXVA akcelerace), taky BR ISO, BR3D ISO mam v "obyvakovem" PC pasivne chlazenou GT430 a naprosta pohoda...

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

Roflmao
Ja mel v hernich Pc grafiku od nVidie vlastne vždycky, teda nekde od dob Riva TNT2.
Ovšem nijak nenadavam na Ati - ono je to totiž tak nejak cca nastejno. Obcas je v necem lepsi ta karta, občas ta karta, v prumeru je to jedno.
Co se tyce 8800GT, videl jsem par PC s tim a byly v pohode a fungovaly dobře.
Co se tyce toho, co se odpali - opet, odpali se v prumeru všechno, a za tech cca 15 let, co jsem se zivil stavenim a opravama PC jsem nepozoroval, ze by karty jednoho výrobce stále horely, a ty od druhého ne. Odchazi to, stejne jako odchazi COKOLIV. Před 2 rokama mi vyhorela zakladni deska, socket 2011, kupovana za nejakych tusim 9 litru, Military Class 3. Doslova vyhorela, koukal jsem v primem prenosu na plaminky...
Tak mi ji vyreklamovali a samozrejme od te doby v pohode. Proste se stane...Odejde cokoliv.

Absolutne neverim te povídačce o reklamacích 4:1. Jo, mozna jeden nejaky model, stejne jako svého casu třebas odchazely HDD Seagate určitého data vyroby a určitého firmware. Jo, to je mozne. Ale z dlouhodobého hlediska je to KRAVINA.

Btw mirne jsi kapnul na to, ze lide nemaji prehled. Vezmeme si takového laika, co tomu moc nerozumi:
nVidia: grafiky se obvykle jmenuji podobne. Clovek si koupil 260GTX, pak si koupil 460GTX, pak si koupil 660GTX a porad to byla grafika cca stejne urovne v tu danou dobu. Ale Ati? Co ma takovy clovek tusit, jestli je lepsi HD6870, HD6450, HD7970 a nebo R240? Osobne mi to znaceni Atin prijde pomerne nestastne. Ted uz alespoň presli na docela logicky systém, tak kez by jim to vydrželo.

+1
+68
-1
Je komentář přínosný?

"Absolutne neverim te povídačce o reklamacích 4:1"

a proč by jste tomu nevěřil?? Vždyť je to celkem logické: grafik od nVidií se prodá 3-4x více než od AMD a proto se jich taky ve výsledku 3-4x více vyreklamuje ;-)

+1
-70
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je pravda, touto optikou me nenapadlo se na to podivat :-D

+1
+48
-1
Je komentář přínosný?

hlavne si rekneme na rovinu, ze na vine není AMD nebo nVidia ... na vine jsou vyrobci jako MSI. Vsechno ultracool, jeden super vymazleny vlajkovy model, který je predurceny k recenzi a rychle smrti při hustejch testech s dusikem... a zbytek jsou karty, které obvykle mají trosku méně medi, trosku horsi kondiky, trosku horsi tlumivky, trosku horsi pajeni, trosku horsi teplovodive pasty, trosku tenci plosnak .......

(pro majitele MSI omluva ... holt takova je zkušenost moje i mych známých, zadna z MSI karet neprezila nijak zvlast dlouho... ze zakladnich desek jen jedna z sesti a to sem se s ni opravdu velmi velmi natrapil ..... nicmene najdou se i vyrazne horsi znacky, jen me ted nenapadaj)

Jasne ze se prodala tuna GT? 8800 a ze jich hromada byla reklamovana ... ale to protože miláčkové museli mít kartičku v kapšičce vo stováčka levnější ;-) ... v lepsim pripade je hralo presvedceni, ze referencni design zarucuje, ze karta je nachlup stejna od všech firem

btw ... AMD jsem zkousel, ovladace hrozne divne a hlavne hromada věci tak nejak nefungovala hned - třeba i takova blbost jako akcelerace videa s MS kodeky. A nepritomnost CUDA - technologie která se zda téměř mrtva a neviditelna - se najednou zacne taky hlasit všude mozne. Vysledny dojem bylo, brutalni vykon (ale cenove srovnatelny s nVidii) ale zadna pridana hodnota ....
takze za me nVidia 9800 ultra -> GTX 275 -> GTX 670 ... poslední dve v provedeni Gigabyte s Windforce chladicem (je krasne tichej i po delší době pouzivani)

+1
-75
-1
Je komentář přínosný?

Takže těch 50 % nVidie proti 30 procentům od AMD na Steamu znamená, že všichni ti počítačoví hráči vlastně nemají přehled o trhu a vůbec nevědí, co si kupují? Já nedávno kupoval GTX 760 a dlouho jsem trh prohledával, než jsem se rozhodl, naštěstí jsem jsem měl rozhodování lehčí, jelikož o AMD jsem ani neuvažoval a vybíral pouze mezi nVidiemi. A proč? Protože ovladače.

Super poměr cena/výkon mi je na nic, když to ani nefunguje, jak má.

+1
-82
-1
Je komentář přínosný?

Výkříky typu "mě nikdy nic se značkou A nezkapalo ale všechno s B ano" jsou nicneříkající (=statisticky nevýznamné). Dají se najít relevantní statistiky a ty říkají jednu důležitou věc - v posledních letech platí, že by se člověk měl obloukem vyhnout některým OC modelům radeonů od Sapphire (failrate > 10%). Dále už to není tak problematické, ale obecně má nvidia menší reklamovanost i po odečtení těchto modelů (rozsah 1-3% vs 3-5%).
Pro představu 3 vydání takového přehledu (starší jsem nenašel, ale rád se podívám; stejně tak novější):
http://www.hardware.fr/articles/893-5/cartes-graphiques.html
http://www.hardware.fr/articles/911-5/cartes-graphiques.html
http://www.hardware.fr/articles/920-5/cartes-graphiques.html

PS: dohledal jsem,že rok předtím měl podobně tragickou statistiku jako sapphire gainward se svými GeForce 580:
www.hardware.fr/articles/881-5/cartes-graphiques.html

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Ale zajisté že se prodá 3 x více nVidie :) A proto nVidii padá podíl a AMD roste....
Steam neukazuje nic.Možná jenom to že někteří hráči jsou neinformované ovce plačící poté na forech o padajících bsod :).A to jsou ještě na tom dobře...NVidia je občas obdaruje drivery odpalující grafiky:)
Ale jinak ano,výborné drivery...
A mimochodem kupovat nechutně předraženou GTX 760 s výkonem podobným jako R9 270X který je super je opravdu dobrá pitomost.

+1
-82
-1
Je komentář přínosný?

Steam neukazuje vůbec nic? Někteří hráči? Víc jak polovina nejsou někteří hráči. A z kterého prstu si tedy cucáš statistiky ty? I na Steamu AMD klesá, takže jinými slovy mi chceš říct, že největší herní platforma pro PC vlastně nevypovídá vůbec nic o zastoupení herních grafických karet? Hodně odvážné tvrzení, založené na.... no na ničem evidentně.

A ano, výborné drivery, protože fungují. Poslední AMD, která mi prošla přes ruce byla v práci v novém PC, open source ovladače házely šílené artefakty už ve 2D a s binárními ovladači grafika nenaběhla pro jistotu vůbec. Takže jestli jde o předraženost GTX 760, tak od AMD dostaneš předražené těžítko.

+1
-78
-1
Je komentář přínosný?

Největší herní platforma? Jenom WoWko má tolik hráčů co celý Steam dohromady.

Steam však neříká vůbec nic, protože většina hráčů slepě běží za nVidií bez ohledu na...cokoliv. A dobře jim tak. :)

+1
-84
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli máš statistiky z Battlenetu tak se pochlub. Pochybuji, že se budou moc lišit.

A četl jsi to po sobě vůbec? Statistika neříká vůbec nic, protože nekoresponduje s tvým názorem? Ty vo*e, to jsou hlášky jedna za druhou. Fakt se nad sebou zamysli, ty to nepoužíváš takže majoritní skupina jsou ovce. No parádní logika. Doufám, že nemáš občanku, protože to se na mě nezlob, zatím tady všichni plácáte, ale nikdo nepoužil jediný pořádný argument. Jenom dobře tak těm, co nepoužívají to, co ty řekneš? To není argument, rozhodně ne studenta informatiky.

+1
-67
-1
Je komentář přínosný?

Hráčů WoWka sice upadá, ale rekord je někde za 10 miliony, aktuální stav je přes 6 milionů. Na jediné hře. Samozřejmě nemají jen jednu hru. Nevím kde jsem to ve Steamu viděl, ale v jednom buzer-okně jsem viděl něco pod 6 milionů hráčů v komunitě a něco přes milion hrajících nějakou hru právě teď..

Mým argumentem pro "dobře jim tak" je vše, co tu bylo zmíněno výše. Žádný výrobce není bez problémů, je to spíš o tom, které problémy preferuješ. Téměř každý majitel nVidie ti řekne, že nVidie je nejlepší, aniž by se na vteřinku zamyslel, aniž by se kdy objektivně zajímal.

Já nemám s proti grafikám nVidie nic zásadního, ale jsem proti přístupu nVidie, proti těm podvodům atd, proti cenové politice. Byl jsem několik let spokojeným majitelem nVidie (GF4 od 2002), pak méně spokojeným majitelem nVidie, následně velmi spokojeným majitelem tří Radeonů po sobě, teď dlouho bohužel velmi nespokojeným majitelem nVidie a nyní jsem velmi spokojeným majitelem Radeonu. Prošel jsem dost a myslím že mám právo hodnotit.

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš zaráží, že absolutně ignorujete jasná čísla. Steam má denně peak přes 7 miliónů online uživatelů (online, ne aktivních účtů celkově) a tedy si myslím, že taková statistika je dost vypovídající. Pokud máš jinou, klidně ji sem dej, rád se podívám, ale jak jsem psal, nevěřím, že se bude výrazně lišit. (Větou největší herní platforma jsem to asi přehnal - i když nevím o žádné jiné službě, která by nabízela tolik her, ale i tak je to dost velké číslo na věrohodnou statistiku).

Slovem nejlepší já neplýtvám, jelikož to je vždy osobní vyjádření stavu. Ale AMD jsem vyloučil při svém výběru z jasného důvodu, ovladače (hlavně tedy ty Linuxové). A je docela hloupé si myslet, že ti všichni ostatní, kterým "dobře tak", nevybrali nVidii z jiného, pro ně důležitého důvodu a automaticky tvrdit, že tomu nerozumí a koupili si ji proto, že jsou to blbci. Ve svém okolí mám spoustu lidí, co jsou počítačové vzdělaní a preferují nVidii z různých důvodů i za tu vyšší cenu.

Lidé co tomu nerozumí se orientují hodně podle ceny, a když všude najde, že AMD je lepší poměrem cena/výkon, tak by logicky vedly žebříčky AMD karty. Tím neříkám že je nVidia lepší, ale tvrdit, že ty statistiky (třeba na tom Steamu) jsou nic nevypovídající, je hodně, no řeknu to slušně, hloupé.

+1
-69
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nebude na Steamu (a on nebude) resp u kterékoliv statistiky uveden nějaký "index gramotnosti", nelze ji brát za směrodatnou. Lze říci jak moc je preferovaná ta či ta, ale nelze říci proč.
.
Jistě jsou lidé, kteří si nVidii koupí z racionálníhc důvodů - třeba využijí CUDU v profesionálních aplikacích. Proto také používám slovo většina. Ve svém okolí také vidím většinu - těch, co si myslí, že tomu rozumí.
Ale vyloženě na hry nemá nVidia o nic lepší karty, než AMD.

A třeba já jsem ochoten ušetřit x tisíc korun výměnou za pár kliků navíc. Bohužel někteří nejsou dostatečně gramotní a musí tedy těžce platit, aby těch pár kliků dělat nemuseli.

+1
-70
-1
Je komentář přínosný?

Potřebou indexu gramotnosti chceš naznačit co? Že AMD si nikdo negramotný nekoupí? Nebo co přesně by měl tento index vypovídat? A samozřejmě že jde říci jak moc je preferovaná která firma a nikdy nelze říci proč, ale to je to, o co přeci jde.

Každý má nějaký důvod, proč si zvolí onu konkrétní kartu a je jedno jestli je to náboženský důvod, nebo protože mu jí do počítače dá pepa odvedle. To se ovšem týká jak grafik od nVidie, tak grafik od AMD, takže to nemá absolutně žádný vliv na výpovědní hodnotu statistiky.

Ano, ty jsi zvolil svůj důvod, ale vydáváš ho, jako tady s některými ostatními, jako by to byl nutný důvod pro všechny a kdo si nezvolí podle tebe, tak je ovce. Já sice nevím, co konkrétně myslíš párem kliků, ale třeba v Linuxu je to s novými Catalysty víc než jen pár kliků, ale co je horší, výsledek navíc není zaručen (což je zase můj důvod), ale nikdy bych netvrdil, že to musí zajímat ostatní, zvlášť, když Linux je sotva dvouprocentní.

+1
-75
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak dlouhodobě měla AMD lepší "ovladače" na Linux, než nVidia - ta neměla žádné. Jinak nekomentuji, na Linux nejsou třeba "herní" ovladače, ale pro normální funkce grafiky by ovladače měli dělat jak v AMD tak v nVidii.

Můj názor je ten, že kdo mi řekne "já používám jenom nVidie, protože jsou nejlepší" je namasírovaná ovce.

+1
-82
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi ovladace mela opravdu jen s davkou pridaneho PR ... a to ještě z doby, kdy zjistili, ze jejich notebookove grafiky mají na linuxu opravdu vazne problémy... a ze by pomoci hromady velkemyslneho PR měli oznámit velkou podporu Open Source ovladacu v době, kdy uz komunita zelena vzteky mela rozdelane dva velke komunitni ovladace a nedarilo se ji uspesne provest reverzni inzenyring na nektere pokrocilejsi funkce (tak třeba prechod do úsporného stavu, nebo aktivaci nekterych casti cipu) .... naces se o tom pak hlavne mluvilo ... jásalo ... a cas od casu se odhodilo 73% z kompletni dokumentace funkci k bohužel tri roky zastaralému cipu....

nerikam ze si nVidia svoje nevyzrala u nekterych funkci ... myslim, ze ale jedinou zasadnejsi vlnu nevole sklidila nVidia Optimus .... zatímco zalezitosti kolem grafiky byly vicemene vždy velmi dobře funkcni

ostatne mam-li 3D graficky cip v pocitaci chci ho používat ... i za cenu proprietárního ovladace ..... coz se u ATI/AMD rict opravdu nedalo ... a nebudu se zkouset vymlouvat necim jako - muj notebook ma sice 3D akcelerator, ale ja ho nechci používat a proto radsi budu mit Open Source ovladac, který utahne muj textovy editor ...... v takovem pripade je totiž na snade otázka "proc sis to ty vole kupoval???"

pouzivam nVidie protože jsou lepsi ... jsou PRO ME lepsi! ... Cuda a PhysX jsou fajn, pouzivam, mam rad (efekty v Batmanovi - mnam) ... nativni tri monitory, lepsi ... velmi pohodove ovladace, lepsi ... skvely vykon v lower high-endu
a to sem ani nebyl na te zminovane masazi ...
bee

+1
-74
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se klidne smiril s tim, ze ten ovladac je proprietarni, ale nesmirim se s tim bordelem co dela na disku i v pameti. Vetsinu casu na pocitaci pracuju a potrebuju stabilitu. Hraju jenom obcas. A hadej co, ano, samozrejme, prepnout mezi free nvidia ovladacem a proprietarnim je jen o chlup lehci nez preinstalovat system. A navic abych si kupoval novou kartu jen proto, ze starsi uz ovladac nepodporuje.

Na druhou stranu u AMD ten proprietarni ovladac ani nezkousim, rozdil proti free ve vykonu neni tak velky a ve stabilite opet .... shrnul bych to, 3D akcelerator si kupuju proto, ze karty bez akcelerace se neprodavaji.

+1
-82
-1
Je komentář přínosný?

Jsem vlastnik Radeon 9800, HD4870, R9 290X. Kvalita ovladacu pro Linux byla pro vsechny tri modely ... Radeji nebudu sprosty. I kdyz castecne si za to muzu i sam (Fedora).

+1
-85
-1
Je komentář přínosný?

i to prumerne tupe hovadko s tou ehm ehm gramotnosti (uz samo o sobe povazovat vyber jiné platformy za gramotnější je velmi arogantni) si pravdepodobne spatnou kartu nekoupi dvakrát po sobe ... takze chte nechte po osmi letech velke obliby Steamu jeho majoritni uzivatele pravdepodobne udelali vice nez jeden upgrade graficke karty ...... takze i kdybychom všichni na steamu byly totalni trotlove s poslintanou klavesnici (jasne znamky komunity hracu portalu a doty) ... k opakovanému nakupu nVidie mame zrejme dobry důvod -> funguje nam dobře, je slusne vykonna, spolehliva a vyhovuji nam jeji ovladace i pridane funkce

vymluvy typu "von si kupuje blbe pac tomu nerozumi tak dobře jako ja" snad opravdu patri k inteligenci rádoby geeku z doby Y2K

+1
-64
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajímalo, s cim jses tak velmi nespokojeny, bez ironie...
Osobne mam uz par let 690GTX a jsem s ni maximalne spokojeny :-))

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Již jsem to psal výše.

+1
+54
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu že se Steam klient alespoň dříve ptal o souhlasu zpracování statistik tak mají ve statistikách minimálně o dvě AMD grafiky méně.A není sporu že poměr na desktopu nVidia ku AMD je zhruba 5:3.Ale časy se mění.:)Viz. podíly na trhu publikované minulý týden skoro všude... Nvidia zpackala na co sáhla a naposled zabila fyziku.Opravdu si někdo bude kupovat grafiku pro chudinku PhysX? Ani Cuda zrovna neboduje.Mnohem nadějnější vypadá Mantle...Ovšem,toto není od božské nVidie:). Takže je to nesmysl...
Které ovladače jsou Open Source? Že by pro Linux? Kde AMD ovladače fungují uspokojivě,na Linux kupovat herní grafiku opravdu dává smysl...

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Mě se vidina Mantle líbí, tak mě prosím neházejte do jednoho pytle s nVidia (ve vašem případě AMD) fanoušky.

Uspokojivou funkčnost ovladačů si představuji trochu jinak, než že nenaběhne grafika.

Smysl herní grafika v Linuxu dává, pokud nejsi zabedněný hlupák. Nebo pokaždé, když přebootuji z Windows do Linuxu mám vyměnit grafickou kartu, jen proto, že DavidM říká, že je to nesmysl? Nebo si myslíš, že by mi na mé staré grafice jelo v Linuxu Metro Last Light nebo XCOM: Enemy Unknown? Nebo proč přesně ta grafika nedává v Linuxu smysl?

+1
+59
-1
Je komentář přínosný?

PhysX se mi libi velmi ... jak sem zminoval v jinem prizpevku, Batmani hry vypadaji s PhysX moooc pekne ... a Mafia 2 taky (ackoliv z internich zdroju vim, ze jim fyzika i s efektama dokázala behat i na CPU verzi ... coz se uplne nVidii nelíbilo). A primarne je mi jedno jestli mi bude fyziku akcelerovat samostatne GP GPU nebo si to ukroji kus vykonu z grafiky... me prijde v zasade i vcelku povedeny ten Framework jako takovy - vcetne te vcelku snadne moznosti to rychle prehodit z CPU do GPU.

Mantle .... se mi nelibi. Jasne, komu by se nelibil slib vyššího vykonu.... jenze to uz tady bylo. Leta vykrikovani Johna Carmacka co všechno nedokaze na OpenGL lepe prave proto, ze se nemusi starat o nejake standardni postupy a muze si všechno vyladit presne podle svého.
Jenze jakmile se zacne rikat "jooo, to bude super low level" tak to tak nejak obsahuje i tu drobnost, ze nejaky chudak programator najednou místo unifikovaného rozhrani bude muset resit vyrazne slozitejsi low-level systém ... a opet se vrati ten stary bordel, kdy si kazda firma naimplementuje vlastní specificky postup jak udelat to ci ono na te ci one karte ... a vyvojarska studia budou zjišťovat, jak to udelat aby efekt který bezi na generaci karet X bezel i na generaci karet XI. I ten Carmack to nakonec pochopil ....

Open GL na tohle silne doplatilo ... render napsany na OpenGL musel v zasade resit jak se dany efekt na dane karte da udelat a jaky je failsafe, když příslušnou extensi pro danou kartu nemá. Graficke vystupy pak jsou často velmi velmi nestejne .... ostatne to je taky jeden z důvodu, proc mnohe na Linux portovane hry v OpenGL bezi o zazracne desitky snimku rychleji - neb nahrada za puvodni extensi/efekt nedela uplne to same....a to zejména u her, kde je jasne, ze rozhoduje brutalni vykon GPU, nikoliv CPU. A ani pokus o urychlene vydavani verzi OpenGL to extensivni peklo nevyresil.

nezavidim vyvojarum tuhle dobu, kdy se po několika utesenych letech standardizace musí zase vypořádat s navalem novych neznamych API ... a idealne v kazdem zarizeni jinych - od mobilu, prez konzole, herni tablety az po pc ...

+1
+59
-1
Je komentář přínosný?

Poslední drivery od Nvidie mi vypnuly CUDA a nešlo rozběhat. Naštěstí stačil návrat k předposledním.

Obávám se, že ovladače obou firem neustále zaostávají za hardwarem a křečovitá snaha o vylepšení výkonu vede k zanášení neočekávaných chyb.

+1
+59
-1
Je komentář přínosný?

O tom žádná, ale jsou občasné problémy, a jsou neřešitelné problémy táhnoucí se roky, kvůli kterým je, v horším případě, zakoupený HW absolutně k ničemu. A rozhodně risknu méně při nákupu nVidie (i s možnou nutností si připlatit) než při nákupu AMD. Ideální by byl Intel, bohužel to na hraní moc není, a já si občas i rád něco zahraji.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

O Intelu mi nemluvte, jeho předposlední ovladač mi občas padal, dostat do noťasu novější byl dost porod, protože to hlásilo, že není určen pro můj stroj (což byl samozřejmě nesmysl), a když jsem ho tam dokázal narvat, při nejbližším updatu Windows se mi zase přeblafl na ten starší. Naštěstí jsem už věděl, jak tam ten novější dostat a příslušný update jsem zablokoval. Jak si s takovými špeky má poradit nějaký BFU, to nevím.

V současné době mám v NTB Intel 4000 a Nvidii GF740M, v PC AMD 6750 a jediné, co je dlouhodobě bezproblémové, je kupodivu AMD.

+1
-63
-1
Je komentář přínosný?

Nedělejte z BFU správce systému.

A aktualizační proces Windows Update rád rozhazuje ovladače i jiných výrobců, nejen Intelu.

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

Mě tedy ne. Možná je to tím, že patřičné ovladače nenajde. :)

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

No dělal to u nVidie a řadiče disku. Ale je to docela dávno.

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Ve Windows Update jsou ty ovladače, které tam dodají výrobci a schválí Microsoft. To, že se nacpou násilím, místo aby se jen nabídly jako doporučené, je těžký omyl Microsoftu.

+1
-89
-1
Je komentář přínosný?

Nestacim se divit co to tady vyslo za tezce zaujatej clanek....!!! Je to celkem dlouho co jsem neco tak prisernyho cetl.. myslim ,ze to bylo na webu DDWorld nebo tak nejak... Tyhle stranky navstevuji roky pro jejich nezaujatost a tohle je jak pest na oko... diskuze pod clankem podle toho taky vypada... Gratuluji!

+1
-73
-1
Je komentář přínosný?

Děkujeme za absolutně nezaujaté zhodnocení. :-)))

+1
-82
-1
Je komentář přínosný?

Proto je to oznaceno jako BLOG a ne clanek.

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu legracni clanek, zvlast v kontextu s nove vydanou R9 285... :-)))

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

A to mi prosím vysvětli. R9 285 je přesný opak - napůl nová karta, která se dobrovolně řadí do staré řady.

+1
-88
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je presne, na pul nova karta s mizivym narustem vykonu...a 285 je vic nez 280, nebo ne (ikdyz v rade R9)? Presne to zapada do toho tveho bulvarniho clanku... :-)

A s temi kvalitnejsimi ovladaci AMD pro Linux jsi to zazdil uplne...urcite s tebou budou vsichni Linuxaci souhlasit (zvlast ti, kteri maji radeji AMD, ale v compech radeji provozuji nVidii)...nebo ti, kteri potrebuji jako OS Solaris... :-)

+1
-71
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze free AMD ovladace jsou kvalitnejsi nez free nVidia ovladace.

+1
-72
-1
Je komentář přínosný?

A proc bych mel pouzivat free ovladac, kdyz mam u NV velmi kvalitni uzavreny ovladac? Jo uz vim, protoze je podstatne lepsi nez AMD uzavreny ovladac... :-)

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Po přečtení jsem vážně hrdy na svou novou GTX 770 od MSI :)

+1
-88
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.