CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sociální sítě, třeste se! Třetí pohlaví přichází z Německa

Ten bilozravec opravdu byje do oci ;)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

bíložravec je cajk, žere jenom bílé věci :D

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, zrovna jsem přemýšlel více nad pointou, než pravopisem, a nechal se unést fonetikou.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

No, obdivujem autora, ze tak odvazne pomenoval urcite veci! Nech si to este skusi na sucho, zakrato sa moze stat, ze jeho komentar bude mat dohru na policajnom oddeleni ako "hate speech" proti nejakej mensine. Tretim pohlavim sa to este len zacne. Prichadza na scenu gender teoria, rodova rovnost.
Par odkazov pre tych, co nie su doma v teme:

http://bit.ly/171qHbo
http://bit.ly/1bONU1z
http://bit.ly/12l5t6v

Zelam celej spolocnosti zdravy rozum, pevne nervy a odvahu - a tejto IT komunite zvlast!

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Rád nazývám věci pravými jmény. A mám oprávněné obavy, že zdravý rozum už to má na této planetě spočítané pár desítek let. :(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

strilejte je, nebo se rozmnozi ;-))
Pokud je nekdo nespokojen se svym pohlavim, necht si jej zmeni, to muze jiz ted ne ?

Dite si zadne pohlavi neuvedomuje, mam kamosky, co hraji muzske sporty s muzi, maji i stejnou satnu a presto se citi zenami.

Frankfurtska skola se nam rozmaha a je treba s ni radne zatocit, nejlepe tak, ze je budete IGNOROVAT a skoly potazmo stat muzi dostat jasne najevo, ze tahle ne, ze se nebude montovat do vseho, Francie jiz protestuje ve velkem, fasisticke staty zavdeji Juvenilni justice na legali kradeze deti, ted se v OSN jedna o legalizaci pedofilie ...

Pokud tohle nazastavime, dopadneme jako davne civilizace, zemreme na dekadenci, a na neschopnost, oni totiz umreli nato, ze zacali valdnout humanitne zalozeni lide, ne technici a pak nebyl nikdo, kdo by dokazal udrzet jak politiku, tak hlavne techniku v chodu ... nerad bych se dozil stavu, ze diky dekadenci nebdou technici, nebo nebudou mit zadne slovo, vykaslou se na vsechno, nebot tech. obory budou mizerne placeny, na rozdil od tpoho byt aktivistou a urednikem a zastavi se nam elektrarny i podniky a utopime se ve vlastnich srackach, ktere nas poslou do stredoveku.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

nebud tak "closed minded" Jsou lide kteri proste nemaji ujasnene co jsou, respektive ani ciste zenska ani ciste muzska role jim nevyhovuje.
Takovi lide tu byli, jsou a budou, nedelal bych z toho nejakeho volblouda ;-)

Mysli ze nutit nekomu nejakou roli je stejna chyba jako nutit psat levaka pravou rukou nebo snazit se prevychovat homosexuala na heterosexuala.

Zajimalo by me jak tomu chces predchazet :-D
PS: s vyberem ze 3 pohlavi jsme se setkal na mnoha webech

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, na webech často bývají volby jako "muž - žena - ufo". Popřípadě je namísto ufo, použito "mimozemšťan", "nevím", "nechci uvádět". To "nechci uvádět" myslím přesně vystihuje, proč na webech bývají 3 možnosti.
Nicméně to neomlouvá programátora, že pohlaví vyžaduje a neumožní prosté vynechání volby. V databázi pak zůstane null. Je fakt, že spousta "programátorů" neumí s null pracovat a považují null za chybný stav ;-)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že je to nutně věc výchovy. To, jak rodiče a okolí se "subjektem" jednají, ovlivňuje jeho myšlení, chápání, a vývoj. Vlastně je to o psychice. Když si někdo myslí, že umí létat, zavřou ho na psychiatrii. Když má koule, a myslí si, že je holka, pak je naprosto v pořádku, a ještě získá ty "genderové benefity".

PS: Já ještě ne. Asi málo webuji. Ale ty velké, jako Google, Facebook, Youtube, s tím zatím nějak nepočítají.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

moc hezky napsáno: "Když si někdo myslí, že umí létat, zavřou ho na psychiatrii. Když má koule, a myslí si, že je holka, pak je naprosto v pořádku, a ještě získá ty "genderové benefity"....imho je to smutné

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

"Když má koule, a myslí si, že je holka" - no, anebo si to nemyslí, ale je to pro něj výhodné. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Caster_Semenya

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

"Když má koule, a myslí si, že je holka,"

tak má především obrovský problém v rozporu mezi fyzickým a duševním bytím. Musí být naprosto příšerné se jako muž narodit do ženského těla, ani si to nechci představovat.

Naštěstí se dneska dá těmto lidem pomoci a provést změnu fyzického pohlaví. Nic jiného ani dělat nelze.

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

A první zmíněný nemá rozpor mezi fyzickým a duševním bytím? Jde o naprosto ekvivalentní případy. Tomu "bláznovi" by tedy měli přioperovat křídla.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

První, druhy, i treti i další jsou proste lidske bytosti.

Pokud ty mas dojem ze ne, tak je to tve pravo, o tom zadna, samozrejme mas pravo to sem takto napsat, o tom zadna, no potom ja mam zase pravo si myslet, i to verejne prezentovat, ze jses totalni kokot.

Pokud je někdo nemocny, at uz jakymkoliv zpusobem, nenahlizim na neho jako by nebyl lidska bytost. Dokonce urcita část me povahy mi říká, ze bych mu chtěl nejak pomoci, pokud je to v mych silach.
No ty evidentne jses pro to, aby nemocni lide byli nekde separovani, aby ostatním lidem nekazili jejich slunickovy svet...A nebo jak to vlastne je? Co ty bys s takovyma lidma udelal?
S tim blaznem třebas, co si mysli, ze umi letat? Nebo s tim, co ma koule, ale citi se byt zenskou? Povez, konkretne

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi prosim te nekde ukaz, kde pisu, ze souhlasim s tim, ze je blazen zavren na psychiatrii.
Tohle jestli dokazes, tak jses genius

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Well... Jelikož pokud proti čemukoliv něco máš, napíšeš to, a zde jsi nic neměl, patrně to naprosto schvaluješ.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jses genius.
Uznavam.
Vydekukovat, ze pokud nenapisu něco proti 100% věci, se kteryma nesouhlasim, znamena, ze s nima souhlasim, tak to uz chce hodne velkou davku alternativni inteligence :-)

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Mimo to, neodpovedel jsi na muj konkretni dotaz.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Popři mé tvrzení důkazem sporem, a řekni, že jsi proti tomu.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne jsem proti tomu, aby byli lide zavirani tak, jak se to dnes dela.
Rozhodne by o tom, kde bude jaky clovek zit a za jakých podmínek nemel rozhodovat stat a jeho "prodlouzene ruce", jak se to deje ted.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejde o ekvivalentní případy, ale to tobě asi nevysvětlím. Tys totiž použil slovo "myslí". Že si někdo myslí, že umí lítat, nebo si myslí, že je žena když má koule.

Transexuál si _nemyslí_ že je žena v mužském těle, ona to skutečně je žena v mužském těle a existují sexuologické metody, jak to zjistit a jak s tím pracovat. Sexuální identita je na rozdíl od psychické poruchy (to že si někdo myslí, že umí létat může být i indikované nějakou cizí látkou -- halucinogenní drogou, ten člověk není ptákem v lidském těle -- a pokud je, tak si na něm asi hodně lidí udělá hodně dlouhý seznam literatury pro profesuru), vrozená a neměnná.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

"nestandardní" sexuální identita je porucha jako každá jiná.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Heron to napsal správně. To že si myslíte, že jde o poruchu a nestandardní sexuální identitu vychází jen a jen z nedostatečných životních zkušeností a strachu, že se změní status quo 'vašeho' světa. Změní, ale ne k horšímu.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna tohle tedy k lepšímu není. :-)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Svět kde je méně lidské hlouposti pramenící z neznalosti že není lepší? Ale notak :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

A já myslel, že se bavíme o genetických mutacích, jako hermafroditismus u člověka. Ty vidíš jako přínosné? Kromě toho, že u hermafroditických organismů evoluce neexistuje, a jsou odsouzeny k záhubě?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nebavíme se o existenci (například) hermafroditů, ale o jejich akceptaci společností. Jste si to nějak překroutil.

Až společnost dospěje a utichnou v ní hlasy fundamentalistů a bigotních jedinců, tak bude lepší a rozumnější.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A proč bychom měli takovéhle mutanty akceptovat?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Snadná otázka. Protože jsou stejně rovnocení s námi nehermafrodity, jako jsou modroocí rovnocení s hnědookými. :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to tak mělo stejný vliv, jako barva očí...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Má, v tom je ta pointa. :) Jak pro společnost, tak pro jedince. Nejsme na pokraji vyhubení, aby byl méněcenný ten, kdo se nemůže rozmnožovat. A to ještě odhlížím od toho, že většina je reprodukce schopna.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ještě rozmnožovat...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak technicka...a kolikrat ses rozmnozil ty? Kolik mas deti, ze tu tak horujes za to rozmnozovani?
Fyzicky vek na to mas, jses v nejlepších letech...mas uz alespoň 2 deti?

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Protože tihle "mutanti" žijí podstatně kvalitnější a v sumě ekonomicky přínosnější život než statisticky ty a ostatní češi.

Musím tolerovat rozkrádání zdravotních pojištověn obézními lidmi, s diabetem melitus B, rakovinou(jsme v ní nejlepší na světě), metabolickým komplexem, onezeným ShBG, neplodností a dalších 40 nemocí stojící státní pokladnu/nemocnice/ldn/výběr daně.. 80-120mld. kč ročně.

Argumentace, že tahle prasata mají děti a tran-inter-homo sexuálové ne, nefunguje, protože rodiče mohou a často zničí metabolismus svých dětí před dosažením druhého roku života. Prakticky jsou živeni těmito"mutanty" jako i nepřímými daněmi.

Článěk autora je útočný, ale vy jste tomu dal korunu.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych k tomuto podoktnul, ze jakožto clovek s cukrovkou toho typu, o které pises, odvadim zdravotni pojistovne nesrovnatelne vyssi castky, nez kolik zdravotni pojišťovnu mesicne stoji lek, který na to beru.
Zadne jiné komplikace nemam (vice nez 10 let), nemocny nebyvam, pokud ano, lecim se povětšinou za sve peníze.
Zdravotni pojistovna tedy na me osobe VELMI profituje, takze si laskave nech od cesty tyhle zvasty.

Samozrejme idealni by bylo, kdyby zadne POVINNE zdravotni pojisteni nebylo a každý jeden clovek si to resil po svém (dobrovolne se pojistil, hotove, jakkoliv). Predpokladam, ze jses toho také zastáncem, a proto v nasledujicichvolbach budes volit nekoho, kdo se tomuto nejvíce priblizuje, ja tedy ano :-)

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Je známo, že běžný (zdravý) člověk ze zdravotního spoření vyčerpá nejvíce prostředků na sklonku svého života. Málokdo umí skonat náhle v klidu a v posteli. Vy na to nahlížíte pohledem relativně zdravého a produktivního člověka, ale tato fáze skončí. Na to vemte jed.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Coz samozrejme vim a i presto si stojim za tim, co jsem řekl.
A povazuji za velkou ohavnost, ze me někdo nasilim nuti, abych si platil POVINNE zdravotni pojisteni a nedava mi moznost si tyhle věci zaridit po svém.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já z těch žvástů dělal(a neudělal) v květnu tři státnice Lojzo.

To co jsem řekl je na korunu spočítáno na nástěnce Českého endokrinologického ústavu Praha 1(vedle nové scény) a stejný profesor to pověsil i do 1. Endokrinologické kliniky FNK u sonografie, 1.patro.

http://www.novinky.cz/domaci/284541-cukrovkou-trpi-stale-vice-cechu-lecb...
http://domaci.eurozpravy.cz/zdravotnictvi/55257-heger-rozzlobil-lidi-za-...
http://tn.nova.cz/zpravy/prehled-tisku/ln-nepijete-a-nekourite-nebudete-...
http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/736551

Původ je od kolektivu autorů na Endo.cz jako kurátora obezity a jejich metabolických nemocí, předáno do ČTK a ČSÚ. Odtud volně převzato a obaleno balastem médií.
Jdi se hádat s nimi.

Transsexuální(pravděpodobně) dívku jsem potkat v tělocvičně ČZU a její životní styl je proti videu "Svět podle Hegera" hadr.
----------------------
Samozřejmě ne vždy je diabetes melitus B a specielně typ A, rakovina...atd závislý na tom co jsem napsal, což je smutné a na tyto lidi se má především dostat v první řadě !!
Ale prokázat cukrovku dítěte z toho, že mu rodiče dávali cukr do sunaru je otázka 5-10minut.¨Stejně jako z pití Koka Koly(dle fosforu), piva(melta)...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Znovu opakuji, ze jsem uz v zivote do zdravotniho pojisteni narval TOLIK penez, ze i kdybych uz od dneska nezaplatil nic, tak to pokreje moji cukrovku az do smrti.
Bohuzel, vzhledek tomu, jak to tu v tehle zemi vypada, a vzhledem k tomu, ze mam prijmy vyssi, nez je prumerna mzda, tak nejak nehrozi, ze bych se placeni zdravotniho pojisteni nejak mohl vyhnout.

Takze znovu opakuji - mile rad prestanu platit zdravotni pojisteni a budu si vse platit hotove. Vcetne veškerých rizik, co z toho vyplyvaji...

Kez by to slo...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem neschopnost empatie (schopnost vcítit se do pozice jiné osoby) je také psychická porucha.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Neschopnost obvykle není porucha psychiky, ale zde pro empatii ani není potřeba. To, že je něco živé, ještě neznamená, že si to zaslouží empatii, a pokud ano, proč je tedy člověk "důležitější" než třeba mravenec? Také je to něco živého, a něco, co při evoluci zvolilo jinou cestu, přitom všechen život vlastně vychází z jedné bakterie.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Aha...

1. empatie není zásluha, tu buď máte a nebo nemáte. Když jí máte, dost vám to rozšíří obzory, protože se na věc můžete podívat i z jiného úhlu než vlastního.

2. člověk není důležitější než mravenec, i když si to často myslí.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Bod 2 běžte vysvětlit někomu dalšímu, a místo slova často použijte slovo všichni.

K bodu 1: Empatii máme? Empatie se nám dostává, nebo nedostává.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Empatie je schopnost, kterou můžete mít různě rozvinutou. Jakými slovíčky to popisujete je fuk.

2. VŠICHNI si to rozhodně nemyslí. Jen vy si myslíte, že si to myslí všichni. Můžete nastínit v čem je lidstvo "důležitější" než hmyzstvo? Nikoliv ze sebestředného pohledu člověka, ale obecně. Co myslíte pojmem důležitější? Příroda takové pojmy jako důležitost nemá.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Já si právě nemyslím, že je lidstvo důležitější, než ostatní živé, avšak přesto tu máme například deratizéry.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale existence deratizéra, vojáka či nájemného vraha nestanovuje obecnou "důležitost" někoho či něčeho. Ti jen slouží lidským pohnutkám...

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

na roli at si hraje jako chce, nekeri si hraji na pejsky, ovecky, a jini na miminka, maji na to salony a provozuji si tam sve bizardnosti, jak je komu libo, bez dohledu statu, no stat to spise zakazuje ;-)
Je to jejich vec, delaji to dospeli lide 18+ a at si provozuji role a sexualni aktivity jake chteji, kdyz chteji zit ve stejne domacnosti jen se psem, prosim jejich vec, proc by se dotoho mel montovat stat nebo skola?

Kdyz rodice povazuji tohle vse za odporne, vstipi to i svemu diteti, ktere si v dospelosti samo stejne vybere co chce.

ted jsem cetl zajimavy clanek, kdyz se GAY rozhodl vratit zpet k hetero, nasel si snoubenku a rikal, jak je tezke udelat rozhodnuti k normalnosti, nebot je vsemi podporovan k chtici a ohavnostem a ani se nepripousti, ze by to mohlo byt jinak, dokonce jej mnozi nenavistne odsuzuji, mnohem vice nez katolicka cirkev gay/lezby.
A rika ze ted citi skutecnou duchovni rovnovahu, obrovskou ulevu, roikal ze predtim to bylo jen o chtici a sexu a ze nebyl nikdy naplnen, ze to byla zizen, kterou maji v gay komunite temer vsichni, proto jsou tak promiskuitni .... a ze je konecne naplnen, nasel si zenu, kterou si chce vzit a mit deti.

Takze nakonec prezije jen Rusko a Asie ? ... pokudbudem sikanovat lidi za nazor, budem prosazovat blbosti misto rozumnych veci.
tihle sodomite zde byli vsi a nejlepsi je je ignorovat, at si v soukromi deji co chteji a tvarit se, jako by nebyly, hlavne at ostatni nenakazi HIV, kterou tak uspesne rozsirili, asi jako denne znasilnujici africane v nekterych afr. zemich.

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyz rodice povazuji tohle vse za odporne, vstipi to i svemu diteti, ktere si v dospelosti samo stejne vybere co chce."

Nevybere. To jsou vrozené vlastnosti. Pokud mu rodiče vštípí, že jeho vrozené vlastnosti jsou odporné, tak se tak akorát postarají o jeho zničený život. Což nepomůžemi ani jemu, ani jim, ani celé společnosti.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak...zda se, ze spousta lidi stále nechape, ze například homosexuálem se clovek proste narodi, nijak si to dobrovolne nevybral.
Samozrejme existuji taci, kteří si dobrovolne cosi vyberou, navzdory svému skutečnému stavu. Například heterosexualni muz se muze dovrovolne z nejakeho duvodu stat homosexuálem a casem dokaze sam sebe presvedcit natolik, ze tomu sam veri. Ovšem takových si myslim není většina. Vetsina je proste tech, co si to nijak nevybrali.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Kazda zena je bisexualni, reaguje totiz na oba druhy feromonu.

Muz jen gay neexistuje, to je psychicka porucha osobnosti, muz reaguje sice na oba druhy feromonu, ale normalne produkuje hormon, ktery reakci na muzske feromony utlumi na nulu.
Kdo ma genetickou vadu tento hormon nema a tedy je bisexualni.

Neexistuje u lidi jediny hormon, ktery by tlumil reakci na zensky feromon! nemaji jej ani zeny, ani muzi !

Takze se muzem bavit vedecky a zjistime, ze maji na vyber a mi ani nevadi, co si vyberou, je to jejich volba, ale at s tim neotravuji ostatni, protoze nekomu je to treba odporne a oba jsou v pravu, pokud nebudou nikomu nic nasilim vnucovat tak je vse OK, on jim rekne ze jsou v jeho ocich odporni a oni jej poslou dopr*

Pokud onoho cloveka ale bude nejaky fasisticky zakon nutit, co si ma myslet a co smi rikat, tak stojim na strane SVOBODY rikat si co chci, pokud nekomu nevyhrozuji ublizenim.

Je treba si uvedomit, ze sodomite se rozhodli kazdeho, kdo ma jiny nazor ZAVIRAT, nebo jim za jejich nazor brat deti, kdo je stat, ze si uzakonuje, ze deti patri statu ? Stat je nejvetsi teroristicka organizace vsech dob a ma na svedomi stovky miliard zivotu za dobu, co existuje.

A to, ze si dospely jedinec nevybere svoji cestu je blabol hodny dr. Chocholouska, pokud si nevybre, tak je obycejna tupa ovce a nic jineho si ani nezaslouzi, stejne neni niceho jineho nez stadoviteho chovani schopen a takovy jedinec ani neumi vyslovit svuj nazor, ba co vice, takovy jedince se dokonce boji rict, co videl a to i tehdy, kdyz mu zato nic nehrozi, sam jsem to zazil a takoveto jedince potkal, je smutne, ze maji vubec volebni pravo, protoze podle toho to pak taky vypada. Treba ja mam na mnoho veci jiny nazor, nez maji mi rodice, treba i na nahotu a na mnoho veci a to ze mam na neco stejny nazor je taky dano necim jinym.

Ja bych se totiz do nejakeho gay hnuti nikdy ani nevazel, ale tohle je presne ten duvod, proc proti nim budu vystupovat, dalis je, z ejsou to obycejni fasisti, lobuji pro kde co v OSN a posledni kapka je pro legalizaci pedofilie, jen si to sam vyhledejte, brzy bude pedofilie jiz legalni, pak i zoofilie, ale popravde, zoofilie je mi ukradena.
A to jsem zrovna ja ten clovek, co vzdy krici, kdyz vlada neco dela a oduvodnujke to pedofilii, ze je to spatne a ze je to jen hnusna zasterka ... no ale legalizace mi prijde uz fakt divna ... muzem se bavit o posunuti vekove hranice, ale pod pubertu jit neni normalni a uz vubec neni normalni nekoho znasilnovat, k cemuz zase speje Juvenilni justice, dalsi tod vymysl gay hnuti ... jen si to na netu najdete, Recko katolicka cirkev jiz vyziva k zabijeni uredniku !!!!!

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Stalo-li se to, pak Marii bylo s největší pravděpodobností 13, když porodila Ježíše.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

asi jo, kdyz zena zacina byt plodna pokud vim od +/-12teho veku ... no porad lepsi nez pan Mohamed, ktery obcoval s 6letou holcickou ... a v te dobe bylo pravda 12let u devcete normalni, diky tomu, ze se lide zdivali nizsiho veku ....

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

„Ten, kdo ví a neví, že ví, spí. Probuďte ho.
Ten, kdo neví a ví, že neví, je prostý. Poučte ho.
Ten, kdo neví a neví, že neví, je hloupý. Vyhněte se mu.
Ten, kdo ví a ví, že ví, je moudrý. Následujte ho.”

Pane Bohuněk vy nám tímto článkem říkáte, jste ten člověk, kterému je lepší se vyhnout. ;)

Tohle téma nemůžou chápat jen lidé nevzdělaní, tedy hloupí, a náboženští fantici, tedy vlastně taky hloupí.

Pozor na bigotnost lidé, je známkou debility.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel musim souhlasit, autor clanku prave predvedl, ze je xenofob a nedivil bych se, kdyby byl i homofob.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Homofobie se vyskytuje ve starych zidovskych textech, je to tedy onen preklad, fobie, strach z neznameho.

Homofobie je strach muze ze znasilneni muzem az k uplnemu vycerpani a smrti, coz skutecne pouzivaly nektere primitivnejsi narody po dobyti uzemi, uznasilnovali bojovniky k smrti ... a to je homofobie, tedy az nekoho takoveho potkate a prezijete to, mozna pochopite ...

Patrali jsme nad tim s vicero historiky a skutecne jsme se dopatrali, nebot jsem pozadoval ono vysvetleni, proc fobie a z ceho tak neznameho ze by meli ti lide mit strach, dnes uz to vim, dekuji timto historikum, ovladajici stare jazyky.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"uznasilnovali bojovniky k smrti"

Nejsem si jist, zda by se vůbec dala vymyslet méně efektivní metoda poražení protivníka než "uznásilněním". :-D

Ono totiž ten, kdo "násilní", tím ztratí daleko více energie, než ta pasivní obět. Takže by v první řadě umřel ten dobyvatel.

To jsou neskutečné bláboly.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

No to nebyla soucast boje ;-)) to bylo pote, co zu je vsechny pochtali a spoutali samozrejme a jestli je pak prastili necim po hlave, nebo neco usekli je vec jina.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Pane izáku nechoďte nám na sluníčko bez pokrývky hlavy, protože pak neskutečně blábolíte. Tedy pokud za tím není CH3CH2OH. :) Takové výmysly...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Slunicko mam, tuze rad ... ale to bude z toho Pelynku ;-))

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

No to je toho. Spíš se obávám nárůstu požadavků na datová centra, kdy v databázi budou nuceni přidat k rozlišení pohlaví jeden bit :-).

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

a to ja bych vyresil hodnotou NULL, kterou DB taktez umi ;-))) ... a ta uz tam mimochodem casto implementovana v programove logice byva.

Ach jak je ta priroda blba, nebo zato muze znecisteni a geneticke mutace z tech jedu, co jime ?

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, ale podle mě by to fakt neměl být BOOL ale LIST.
V pravdě filozofická úvaha - jak je vlastně pohlaví definováno:
- podle toto, který hormon převládá? - pak jedině lékařské testy s opakováním každé dva roky :-)
- podle pocitu osoby (kým chce být) - pak tu máme N možností (např. někdo chce být Zemanem...)
- podle primárních pohlavních znaků? Pak tu máme minimálně 4 kombinace (muž, žena, hermafrodit, eunuch)
- podle výše uvedeného ale hnedle po narození? Pak nám chybí minimálně kolonka "zrůdička"

Ať se dívám, jak se dívám, s binární logikou klasifikace si prostě nevystačíme...

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

"Ještě jsem neviděl člověka hermafrodita, ale v Německu jich asi mají tolik"
- Nemají to napsáno na čele.
- Je jich 1% tisíce let u všech savců. I nižších druhů je to více.
- Inter-sexualita byla lékařsky definována před 3500lety

"byť ani Třetí říše s třetím pohlavím nepočítala."
- v rámci nových Mnichovských zákonů a nové sbírky zákonů vydaná 1932-33 byly intersexuálové a trans sexuálové definováni a omezeni v právu více než jasně na několik stran.

- Na konferenci ve Wansee je počítali a velmi dobře. V městech Sobibor, Majdanek, Treblika II, Bergen Belsen..do jara 1945 napočítali okolo 150 000.

Cukrovka a obezita jsou exploity za 80mld kč (každý rok). 930 000 expliotů k ničemu = Shift+Delete

"Bude tedy zajímavé sledovat, jak se s tímto "exploitem" poperou současné počítačové technologie."
Stačí trojčlenka a procenta

Cukrovkář stojí stát 230000 ročně.
Obézní 117000 ročně.
Epileptik x.
Bereme průměr to je 950Kč na den
A těch pacientů je 930 000+ Kolik by Říše ušetřila...kdyby tyto osoby|byly eliminovány?
Sedmileté děti to umí v Německu!

Život je krásný
--------------------------------

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Vaši autoritu a vzdělanost podrývá už pouze váš avatar.
Dovedete vyčíslit, kolik jich tak je v České republice?

Jak souvisí poslední citace (která nehovoří o penězích, ale o strojovém zpracování dat) souvisí s trojčlenkou, a kde vlastně je ta trojčlenka, protože to, co jste napsal nedává žádný smysl?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

1% asi tezko. Nicmene, kdyz se kouknu sem http://cs.wikipedia.org/wiki/Hermafrodit , tak tam pisou tohle " U člověka nebyl hermafrodit s oběma funkčními soustavami zaznamenán". Tedy ve smyslu hermafrodit (oboupohlavne funkcni), zadnej clovek dosud nebyl objeven. Zbytek, kdy je funkcni jenom jedni organy je mutace, cili problem, ale 1% to zcela jiste nebude. Ani jedno promile.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

No asi se teď budete hodně divit, ale je to mezi 0,018- 1,7% v populaci (podle zvolených kritérií). Víc než 99% případů je však chirurgicky napraveno už po narození a okolí se o tom většinou nikdy nedoví.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12476264

Rozdíl mezi ženou a mužem u vnějších znaků je velmi pozvolný, nejde o skok "to nebo to".
http://www.aboutkidshealth.ca/En/HowTheBodyWorks/SexDevelopmentAnOvervie...

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Už jen to, že jsi použil slovo "napravit", říká, myslím, vše.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, jenže jaké jiné použít. Napravuje se co není v normě. Norma je aktuální společenský konsenzus. A ten doteď přál bipolárnímu vnímání pohlaví. Proto se neupravuje, ale napravuje. Ale časem se to změní.

Problém je to, čemu přiřadíme kladnou hodnotu atribudu 'Jak moc je to problém'. Často zcela zbytečně. Ono mu jde přiřadit i hodnotu nula. Dokonce mu jde i přiřadit hodnotu zápornou a tím se z něj rázem stane výhoda. Jde to lehce ilustrovat na případu blízkosti smrti. Pro většinu populace jistě problém s velmi vysokou hodnotou atribudu 'Jak moc je to problém', blízkou nekonečnu. Jenže pro takového sebevraha má naopak hodnotu zápornou, tedy je pro něj aktuální blízkost smrti výhodou. Vše je jen v našich hlavách. Proč vytvířet problém z něčeho co problém ve skutečnosti není a jen ho tak chceme (!) vnímat.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Není to jen konsenzus společenský, je to i konsenzus přírodní. Všechno ostatní je u člověka mutace, chyba, bez rozdílu zda s tím souhlasíte, nebo ne.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Mutace = chyba? Pokud se teď zrovna na technickém webu nebavím s informatikem, který za vším vidí boha, tak bych od studenta MUNI čekal znalost evoluce, která probíhá křížením a mutací... Ne všechny mutace jsou k lepšímu, ale napsat, že základní princip evoluce je "chyba"... TO je chyba :-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Chyba je i nechápat, jak je to myšleno. ;)
Bavíme-li se o těchto změnách, jaká jsou v nich pozitiva? Že budoucí lidstvo nebude muset shánět partnerky, řešit sňatky a rozvody, počet žen a mužů..?

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Ještě ze zijes ve svete, kde je na všechno nejaka škatulka a vse je 100% jiste, roztriditelne a popsane.
Protože evidentne fantazie a predstavivost není tvoje silna stranka. Jak te tak sleduju, tak v podstate nemas téměř zadnou.
Byt tebou, tak z toho teda nedelam, buh vi jak nejsem dokonaly, ale naopak bych se nepoustel do debat, kde jsou takove vlastnosti potřeba..

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Souvislost s problémem se vytratila kam?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Souvislost je ta, ze když ty si něco neumis představit, tak to neznamena, ze to neexistuje/je k nicemu

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Obeznam mě s tím, co jsem si v této problematice nedovedl sám představit, ať vím, na co se těšit.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Nedovedes si představit, ze existuji miliony ruznych odlisnosti, které nespadaji do zadnych škatulek.
Pripadne si to představit dokazes, ale nedokazes se s tim smířit, neboť tvůj život potrebujes mit zcela presne zaskatulkovany, narizeny a předem rozhodnuty, pokud možno nejakou vyssi autoritou.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Dovedu, ale pořád nechápu, jak to souvisí s odstavci v tomto vlákně, týkající se faktu, že většina lidí považuje tyto mutace za divné, chybné, abnormální.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Divne, chybne, abnormalni...Ano, ledacos je divne, abnormalni a podobne, to jiste. Trebas nejaky Tomas Bohunek je zcela divny a chybny, podle me.

To ale neznamena, ze divne a abnormalni je nutne chybne. Proste je to jiné. Slouzi to k jinému ucelu, nez si někdo představuje. Někdo si dokonce ani ten ucel nedokaze představit. No, to ale není problém toho, kdo je divny, spise je to problém toho druhého.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mít jiný názor než ty je vskutku obecně většinou považováno za divné a chybné.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí jak si to lidé jako ty extrapolují jako že "takto" bude vypadat celá budoucnosti lidstva :-D

Tyto "změny" (tím tedy myslím všechny ty sexuální identity, což je patrně i
důvod článku a celé diskuse) jsou staré jako lidstvo samo a zrovna dneska žijeme v době, kdy se tito lidé nemusejí tak moc bát vyjít na povrch a třeba i žádat nějaká ta práva ve společnosti. Některým to evidentně hrozně vadí.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je v tom, že si budoucnost nedovedeš představit. Mylně považuješ současnou formu Homo sapinens stupidus za vrcholnou, správnou a neměnnou. Tak to ale není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O ano, dovedu. A znechucuje se mi víc a víc, i bez takovýchto zhovadilostí.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Poprosim uvadzat "teorie evolucie" a nie evoluciu ako fakt! Mnozstvo rozmanitych faktov a zmien pozbieranych a ulozenych do urcitej mozaiky s pomenovanim evolucia je len jeden pohlad na tieto takto zotriedene data.
Inak ako informatikovi sa by som sa cudoval, keby videl evoluciu tak, ako ju vidi kopec prirodovedcov (tak jednoducho), ako vysledok slepej nahody. Take superstruktury, ako su zive bunky, chcu zdrojak, ktory rozmysla a ma zakladnu AI v kode. A postupnymi vyvojovymi zmenami sa to dosiahnut neda (akoze bunka sama). Este som nepocul o programatorovi, ktory by naprogramoval nejaky program, a ten by sa mu potom sam vyvijal.
Novy jedinec je vysledkom skor variacii genovych, ako mutacii (ano, mutacia skor s negativnym pojmovym zatazenim). Mutacia je "slepa" vetva.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Evoluce je fakt. Není to teorie. Něco jiného je 'Teorie evoluce'. To je jen její rozšíření na celý vývoj života na zemi. A ještě něco, mám dojem, že si možná ještě ke všemu pletete vývoj života a vznik života. Ten evoluce ani evoluční teorie neosvětluje, nezabývá se jím.

Pokud je život tak složitý, že nemohl podle vás vzniknout samovolně a musel ho tedy někdo stvořit (pokud vás dobře chápu :) ), tak tento stvořitel byl zajisté složitější než toto jeho dílo. Pak jistě budete souhlasit, že ani on (už tuplem) nemohl vzniklnout samovolně, že ho musel někdo stvořit, někdo ještě složitější. A tak dále a tak dále ... :)

Programy co se sami vyvíjejí (v rámci možností daných prostředím) existují již od 90. let a možná i déle. Viz i třeba adaptabilní počítačové viry například (jsou jednoduché, nemůžete čekat, že se vyvinou, navíc za tak krátkou dobu, v něco extra složitého, třeba v tabulkový procesor :) ). Roboti co se sami učí a zdokonalují od tohoto desetiletí, viz například http://www.youtube.com/watch?v=l3eeg82KmJs

Nový jedinec není jen variací genů svých rodičů, ale (jak jsem jim dříve psal) také výsledkem několaka desítek mutací.

Pozdravujte pana farára, odvedl "dobrou" práci. Chjo. :(

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Domnievam sa, ze sa neda oddelit vznik zivota od jeho vyvoja, najma ak nasledne ideme extrahovat nejake poucky, normy a pravidla pre spolocensky zivot. Bud takto vzniknuty system ma nejaky ciel, smer - otazka teleologie alebo je to cista nahoda, nieco v podani teorie evolucie. Uz bezny zivot v spolocnosti nam ukazuje, ze je to o niecom viac ako len o prirodzenom vybere. Hoci ten tam ma tiez priestor.

Evolucia je koncept, resp. mechanizmus, ktory nemohol vzniknut nahodne. Je to tak zlozity a premysleny koncept vyvoja, ze by nevznikol samostatne (pokusom-omylom) aj keby mal na to chut a cas tych bilion rokov, ako mu davaju evolucionosti. Samotny priebeh evolucneho vyvoja dokumentuju celkom spravne, len ma mrzi, ze uz robia zavery v oblastiach, kde na to teoria nemoze dat odpoved. Velmi komicky vyzera, inak fundovany zoolog, biolog a evolucionista, Richard Dawkins, ktory priniesol velmi zaujimave teorie na zaciatku svojej vedeckej drahy, no teraz na starobu sa zda, ze sa pomiatol a robi zo seba hlavneho ideologa ateizmu. Na kolko je fundovany ako vedec, tak o tolko je smiesny ako ideolog.

Pokusy o autonomne pocitacove programy su tu od samotneho vzniku tejto sfery. Ich inteligencia, narocnost, samostatnost a schopnost ucit sa kazdym rokom narastaju. Verim, ze za par rokov budu na slusnej urovni co sa tyka AI a v podstate prejdu na mix. biostruktur a pod. ... Jednou vetou, toto ukazuje (dokazuje), ze tieto system nevznikli ani NAHODOU(!) nahodou, roky ich vyvija Homo sapiens a brusi do dokonalosti, doslova im dava svoju inteligenciu! Par riadkou chybneho kodu a cely program ide do kopru - a nie k dalsiemu stupnu autonomeho vyvoja. Vznik, zanik, riadenie, variacie, logiku... to vsetko maju od nas! Rad by som si spusitl SDK a cakal, ze sa mi nieco same nakoduje :)

A to este nehovorim o autoreferencii, pamati, vedomi a osobnosti! Cim disponuje kazdy mentalne zdravy clovek a co ho (pre niektorych zial) oddeluje od ostatnych zivocichov, s ktorymi zdiela zakladne prvky svojho HW. Krasna spatost cloveka s prirodou na jednej strane a zaroven jeho odlisnost od vsetkeho naokolo. Odporucam taku "brozurku":
http://www.dokoran.cz/index.php?Godel,_Escher_Bach&p=book.php&id=620

Farara mozem pozdravit, ale asi vas nebude poznat :)

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Vznik dalšího druhu z jiného druhu probíhá odlišně než vznik života jako takového. Proto se to musí zcela logicky oddělit a to co vysvětluje vývoj nemůže, opět zcela logicky, vysvětlit vznik.

Vaše odstavce o evoluci mě přivádí k přesvědčení, že o ní vlastně moc nevíte a většina toho co si myslíte jsou jen domněnky o evoluci a pocity z ní. To není dobrý výchozí stav pro jakékoliv vývody z ní a o ní.

To srovnání SDK a života je neadekvátní, nejde to takto srovnávat a vyvozovat z neexistence samovolného vzniku a vývoje u SDK nemožnost samovolného vzniku a vývoje života.

Člověk není tak moc oddělen od ostatních živočichů, jak by si někteří přáli.

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji fenomenologický rozbor slova chyba. Nepoužíváte ho správně. Slovo mutace bych také používal uvážlivěji, konkrétně bez negativního přívlastku, protože k ní dochází při každém rozmnožování a je tedy naprosto běžná, nejde o nic výjimečného. Tedy došlo k mutaci i při vašem "vzniku". A né jedné. Krom genů rodičů máte totiž i nějakých 50 NOVÝCH mutací ve své DNA. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21666693
Spíše než slovo chyba bych proto použil slovo možnost.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Při rozmnožování jsou pozitivní mutace tak implicitní, že nemá smysl se jimi vůbec zajímat. Ale dobře, pojmenujme tedy výše zmíněné jako mutaci negativní.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Proč bychom to dělali? Navrhněte důvod proč nebo z jakého důvodu by to mělo být negativní. Já žádný (krom odsouzení od bigotních jedinců a nad tím se lze povznést) nevidím.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Už jen proto, že pozitivního to nepřinese nic? Z evolučního hlediska se jedná o devoluci.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A tak to je proto, zes to tak řekl TY.

Nepripadne ti, ze když jses v drtive mensine, tak naopak vadny jses ty?
Jak jsem psal jinde, jses v podstate mutant, neplnohodnotny jedinec, chyba v evoluci, skoda, ze ses vůbec narodil, nicis lidsky genofond...
Nepremyslel jsi nekdy nad tim, ze bys dobrovolne odesel z tohoto světa a tim ho trosku zlepsil?

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

A k tomu ti řeknu jen... že musíš oddělit stav fyzický a duševní. Po stránce fyzické jsem naprosto regulérně vyvinutý člověk - muž, a po stránce psychické se cítím jako muž. Že mám jiné názory není věc evoluce. :-)

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Nejen podle evoluce. Je všeobecně známo, že na velikosti penisu nezáleží ;-)

Moje thajská masérka vždy říkala, že na velikosti penisu v milujícím a důvěrném vztahu nezáleží. Nicméně si myslím, že ho měla tak akorát a zbytečně si dělala starosti.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem to nemyslel :D

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Evoluce dělá rozdíly. Třeba já mám 193cm na 115kilo. Vyrostl jsem.

No a nějaké holky mají velký klitoris.
To z tebe nedělá gaye randit, mít rád, milovat, souložit, líbat.... obvykle krásnou, velmi opečovávanou(bez epidemiologické obezity) holku. Díky Mc Donaldu.

Hodně mužů má rádo velké věci. Prsa, zadek, boky....klitoris.
Jsou cvoci co chtějí doma ženu jako Bereniku Saudkovou co má asi desítky, no a tyhle sečny mají 12cm klitoris.

Ale chápu tě, asi si moc nevyrostl jako já a mít holku s větším klitorisem než ty máš penis je skličující. Ale věř, že na velikosti nezáleží :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Já nevěděl, že se bavím s pi...panem nechápavým.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Teď koukám na tu Bereniku Saudkovou, vůbec jsem ji neznal. Myslíte, že ta prsa jsou pravá nebo takhle https://nova-prsa.cz/umela-prsa/ vymodelovaná? Přijde mi, že na to jak jsou obrovská, tak jí drží hodně tvar a naprosto popírají gravitaci :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tak to je proto, zes to tak řekl TY.

Nepripadne ti, ze když jses v drtive mensine, tak naopak vadny jses ty?
Jak jsem psal jinde, jses v podstate mutant, neplnohodnotny jedinec, chyba v evoluci, skoda, ze ses vůbec narodil, nicis lidsky genofond...
Nepremyslel jsi nekdy nad tim, ze bys dobrovolne odesel z tohoto světa a tim ho trosku zlepsil?

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

To že něco nepřinese nic pozitivního (jak píšete) ještě neznamená, že to přinese něco negativního (jak jste psal předtím).

Navíc důstojné chování vůči hermafroditům bude důkazem, že společnost postoupila výš a že se oprošťuje od hloupých předsudků.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

To, zda nějaký jev bude pozitivní nebo negativní, v tak složitém systému plném zpětných vazeb (kladných i záporných), jako je vývoj života, nikdo nemůže předem odhadnout.

Naopak, z hlediska evoluce by byla nejhorší stagnace (po které tolik lidí tvého typu volá), to totiž znamená, že se druh nepřizpůsobuje změnám a vymře.

Jsou i nějaké studie o tom, že muž je na vyhynutí a že budoucnost může patřit jen jednomu pohlaví, které si dle potřeby vyrobí samčí pohlavní buňky (takto to ostatně dělají některé druhy ryb, když je potřeba, tak někteří jedinci změní pohlaví). Asi je to nepravděpodobné, ale je to možné.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A právě hermafroditie je krásným příkladem stagnace.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je tady drtivá většina hermafroditů takže ti další jsou jen stagnace a pokračování stejné linie. Ano, jasně, je to tak. :-D

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ano, a to je tak proto, ze to nejaky mutant řekl :-)))
Boze boze...ty si fakt nevidíš ani na spicku nosu a delas tu ze sebe filozofa první tridy :-))
Fakt kdyby to nebylo k placi, tak je to k smichu

Nehlede na to evidentne nic nevis o tom, jak to v prirode funguje a ze KAZDE spolecenstvi POTREBUJE urcite procento parazitu/nespolupracujících jedincu/mutantu/a podobne. Tito jedinci zvysuji vykonnost celku především tim, ze nuti ty "zdrave", ale se vice snazili, aby inovovali, a podobne.
Nakonec, je vedecky dokazane, ze to funguje i na urovni kvasinek. Pokud by to někdo chtěl hledat, vysel o tom před par lety clanek na www.osel.cz

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl to mutant, i když nevím, co to bylo za vědce a profesory kteří na to přišli - že hermafrodití potomek je identický s mateřským jedincem, a nikterak se nevyvíjí. Pokud se všichni lidé jednou stanou hermafrodity, přestanou se vyvíjet.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mě tak napadlo... Narozdíl od kvasinek, které musí motivovat pud, my lidé jsme myslící bytosti, a jsme schopni si uvědomit nutnost neustálé evoluce, a tak v ní pokračovat, aniž by tu byli nějací záškodníci. Nehledě na to, že hybnou silou valné většiny pokroku není nějaký záškodník, ale naopak vlastní snaha autora zbohatnout. A ta tu bude i bez záškodníků, a možná bude ještě větší...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Sice netusim co ma evoluce spolecnyho s tim, ze v nemecku pridali do seznamu pohlavi dalsi polozky ale budiz.. :) A fazi stagnace mame za sebou ted uz se jenom degeneruje..

Evoluce podle vseho funguje diky evolucnimu tlaku typu "neprizpusobis se vymres". Clovek jako druh tenhle evolucni tlak uspesne eliminuje podle me tak od doby kamenne (nedavno vysel nejaky clanek o tom, ze od te doby hloupneme a mozek se uz nepotrebuje vyvyjet, protoze uz neplati chytrejsi lovec chyti vic zvere, zvirata a rostliny muzes pestovat bez problemu bez dalsiho vyvoje mozku a to ze jsi chytrejsi ti k rozmnozovani uz diky tomu tak moc nepomaha, kdyz vymyslis nastroj hloupejsi soused ho proste okopiruje).

V ramci lekarske pece postupne mizi i jakykoliv evolucni tlak na odolnost proti nemocem (vcetne tech civilizacnich) takze z faze stagnace fyzicke evoluce cloveka jsme se uspesne diky technicke evoluci (a tady v diskuzi nekolikrat pouzite empatii - protoze prece nemuzeme nechat deti a nemocne umirat, i kdyz z hlediska evoluce by se to bezne delo) presunuli do faze fyzicke degenerace.

Osobne si myslim, ze driv nez vymre nejake pohlavi tak spis vymre clovek jako druh. Zapadni svet uz pomalu vymira a nic nenasvedcuje tomu ze se to samo od sebe otoci. Podle me jsou tu v podstate 3 cesty jak jako druh nevymrit bud to nejak vyresi priroda, coz by mohlo nastat v pripade apokalyptickeho scenare (ani to nemusi byt meteorit nebo atomova valka, nelecitelna nemoc...), ktery musi byt nahly a masivni, aby znova nastartoval evolucni tlak. Nebo technicka evoluce dokaze pomoci genove manipulace atd. nahradit evoluci. Pripadne se clovek jako druh bude muset vedome obratit degeneraci slechtenim druhu - tedy eliminaci, nebo zamezeni mnozi "vadnych" jedincu. Osobne pevne verim v druhou moznost.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Negativní status jste tomu stanovil vy. Pokud je oraganismus funkční a či dokonce rozmnožování schopný drží se zcela v hranicích evoluční teorie.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

"Norma je aktualny spolocensky konsenzus." Mozno tak merne jednotky, spolocenska etiketa, dopravne pravidla a pod. Fyzikalne a biologicke zakony budu len tazko vysledkom spolocenskeho konsenzu. Tie existuju "bez zaujmu" o nasu spolocnost a od toho co si my myslime, ze normou spravime.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Společenská akceptace jiných kombinací pohlaví, identity a orientace než je "muž-muž-hetero" a "žena-žena-hetero" neporušuje žádné biologické, ani fyzikální zákony. Nemusíte se tedy bát, konec světa tím nenastane. :)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jenže já psal právě o společenské normě, kvůli které dochází k těm operacím. Ty operace zasahují do biologie člověka, ale ne kvůli biologii, ale kvůli neschopnosti společnosti akceptovat jedince s vnějšími znaky obou pohlaví. Až přestanou společnost ovlivňovat jedinci co si myslí, že mají patent na pravdu (hlavně tedy církve), tak se to zlepší.

BTW hádejte kdo je tady v Čechách onou 1-2%-ní menšinou co svými nesprávnými normamy ovlivňuje negativně ostatní... :)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

"vnějšími znaky obou pohlaví"
Intersexualismus není transexualismus, ale jinak to jde pochopit.
Kupodivu i toto téma bylo na CVUT FEL v učebnici a přednášející MUDr.z karláku Ph.D. tomu něco věnovala

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

"vnějšími znaky obou pohlaví"
Intersexualismus není transexualismus, ale jinak to jde pochopit.
Kupodivu i toto téma bylo na CVUT FEL v učebnici a přednášející MUDr.z karláku Ph.D. tomu něco věnovala

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

A ještě... Je zvláštní, že neexistuje kloudná fotka. Jenom nějaké čmáranice. Já bych ho chtěl vidět... :D

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vám to pomůže pochopit, že stigmatizace těchto lidí je projevem hlouposti: http://www.pediatricsconsultant360.com/content/hermaphrodite-infant

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

příště budou místo komba se třemi volbami požadovat obrázek všech rozlišujících znaků, počítač si to už to vyhodnotí sám :D

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo někoho, že to může být i drobná ochrana proti shromažďování osobních údajů? Vždyť i pohlaví je kus osobního údaje. Někteří lidé si prostě přejí, aby druhá strana nedostala informaci o pohlaví, protože není k danému úkonu potřeba. Tak tam dají třetí - neurčené.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Možná nikoho nenapadla ta situace, kdy by bylo (cituji) pohlaví takový kus osobního údaje, že by jeho sdělení mohlo někomu vadit. :) Takoví lidé zajisté chodívají obden v mužských a obden v ženských šatech, aby mátli okolí!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

ne nehodlaji sdilet informace s kde kym .... jinak tech % je urcite vice, tak 70% hracu hraje postavicky za zeny ... az tohle zjisti psychologove, tak z toho vyvodi dalekosahle dusledky, na zaklade nepresnych udaju vycucanych z prstu a jeste s chybou hypotezou ....

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

ne takhle to není to by tam byla kolonka "nechci uvést"! ale schválně je tam kolonka pro ty co "nevědí"

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi pripada, ze "nevedi" je naprosto pitoma treti volba. Bud at tam daji poradny seznam vcetne "nechci uvest", nebo at se neptaji vubec, ale prikazovat, ze se maji ptat na "nevedi" je nesmysl.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Tom27. To je, aby někdo mohl těžit z benefitů obou pohlaví. Jak postoval BlueNomad, někde v Kalifornii si už můžu vybrat, jestli dámské nebo pánské toalety. Chce-li normální chlap chodit beztrestně na dámské toalety, změní si dočasně pohlaví, a hurá na akci... Nikdo mu bohužel nedokáže, že na neurčité pohlaví nemá nárok, protože je 100% určitý, jelikož není - tvrdí že není.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Ten chlap má však blbý, že na dámských toaletách ale vůbec nic neuvidí. :) Já nevím zda jste tam někdy byl, asi ne, ale tam ženy nestojí odhalené v řadě u nějakých dámských mušlí, jsou zavřeny každá v kabince. :) (joke)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Je-li pánovi libo, třeba koupelny. :-)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Neni s koupelnami nejvetsi problem u homosexualu?

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska ochrany soukromí je to myslím jedno.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Co je pro muže ještě víc soukromější než vnitřek anusu?

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Možná vnitřek něčeho jiného - jak to spolu souvisí?

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

mi jsme meli s devcaty spolecne sprchy ... nikomu to nevadilo, dokud neprisly blbe stare zenske, jako vedouci samozrejme a tem to najednou strasne vadilo, kvuli tem devcatum samozrejme ... a pritom zrovna jim se to tak libilo, pak to stejne nedodrzovali a po ohrazeni a rozdeleni chodili dale k nam ... asi se taky citily byti chlapci ;-))

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké, jak drtivá většina protestuje. Bohužel, jsou lidi, kteří mají takovýhle problém, s kterým se narodili. A naše většina jim ho ještě vylepšuje tím, že je nutí přiřadit se někam, kam nepatří.
To, že nám to všem neukazují neznamená, že nejsou. Pokud chcete svobodu pro sebe, tak nebraňte ostatním rozhodovat se pro sebe. Řekl bych, že zrovna na tomhle webu je dost článků dožadujících se ochrany svobody. Takže mě docela překvapuje, že se tu považuje za nutné lidi nekompromisně škatulkovat.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to stejně srandovní, na jednu stranu tady někteří bojují za rovnoprávnost mužů a žen (afaik i na úrovni EU) a na druhé existují ve formulářích kolonky typu "Pohlaví". Nejjednodušší by bylo takové kolonky všude zrušit, protože:
1. Co je komu do toho, jestli jsem muž, nebo žena?
2. Co je komu do toho zejména v situaci, kdy si hrajeme na rovnoprávnost?
3. Odpadl by problém se třetím pohlavím.
4. Bylo by o škatulku méně (což souvisí s 2. bodem).

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Podepisuji, chtěl jsem napsat to same.

Je vůbec legracni u pana Bohunka sledovat, jak na jedne strane tvrdi, ze je nutne, aby ten STAT tu rval vselijaka pravidla, protože by to bez nich neslo (doprava) a na jinem miste, když tu stat rve vselijaka pravidla (vyplnovani pohlavi a nasledna práce s timto), tak dela, jako ze je to spatne.

Mimo to - mily autore. Clovek se leckdy proste narodi "jiny".
Někdo se narodi a ma jen 1 ruku. Jiny ma 6 prstu na rukou. Jiny je slepy. Jiny je homosexual. Jiny se narodi s koulema, ale celou svou bytosti vnima, ze je zena. Jiny se narodi a ma AIDS...
Atd atd atd.
Vetsina tech novorozencu si to sama nevybrala - teda nevim o jedinem, kde by to tak bylo. Jaksi k tomu prisli jak slepi k houslím. Byly doby, kdy by takovej clovek letel ze skaly. Ja nerikam, jestli to je dobře ci ne - nakonec, je to věc každého rodice a ja bych mu do toho nekecal. Ovšem když uz takovy clovek zije a je "jiny", nez "většina", tak je známka naprostého buranstvi a debility, když z nej delame nejakeho uchyla, co si jakoby dobrovolne vybral, ze bude jiny. Ne, ze by takovi nebyli. Ale je porad většina tech, kteří jaksi proste ziji s tim, ze jsou slepi, mají 6 prstu, nebo se citi byt jinym pohlavim, a kdyby to bylo ciste na nich, tak by to tak nechteli, no ale jaksi s tim nic udelat nejde...
Takze si laskave mily autore nechte tyhle krupanske blaboly od cesty...

A to, ze dnesni medicína dokaze "zázraky" a leckdy slepym navrati zrak, hluchym sluch a muze preoperuje na zenu, to je fajn...Ale není to tak u všech, je to u velmi malého procenta pripadu, a uprimne receno myslim, ze proste priroda vi, proc tu tyhle "anomalie" mají byt...

Mozna i proto, abychom u lidi ve svém okoli poznali, jakou mají pomahu a co jsou to za lidi.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Mají být? Nikdy tu být neměly. Jsou to chyby. Mutace. Příroda věděla pouze, co s nimi, než si člověk začal hrát na Boha. Však také všichni tihle "mutanti" byli bez pomoci odsouzeni k záhubě. Bohužel, člověk na jedné straně vede války, a na druhé straně se snaží držet na živu mnohdy i ty, kteří nám nemohou sami říct, jestli tu chtějí, nebo nechtějí být.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Oba dva vycházíte z mylné úvahy, že příroda něco ví/věděla. Ona nic neví a nevěděla, nemá vědomí. Pak docházíte k nesmyslným závěrům o které se ještě nesmyslněji mezi sebou přete. Bravo. :)

Dochází k tomu, protože je tu možnost aby k tomu došlo. Nic jiného za tím nehledejte.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Vyborne...
Stejne tak muzu rict, ze jsi tu nikdy nemel byt, jses totiž mutant.
Zkus mi to vyvrátit, jsem zvedav, jak to dokazes.
Jses pouhy omyl, chyba přírody
Takovej kokot jako ty totiž není v norme, vymykas se. Však taky bys bez pomoci ostatních byl odsouzen k zahube, protože by ses sam nedokazal uživit.

No..a mame to, ne?

Takovi, jako ty, tu uz tu byli, ty hovado. Pobihali po svete, merili lebky, a kdo nebyl v norme, skončil v plynove komore.

Jezisi, musim koncit, protože bych musel psat sama sprosta slova.

co ty jses za člověka, to snad ani není mozny

Mutant, no...jinak to nejde vysvětlit

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Hele, a víte o tom, že vaše praprapraprapraprapraprababička byla černoška v Africe a ještě dál je "nějaký opičák" a co bylo před nimi ani pořádně nevím. A ti se doroznmožovali až k vám. Čím to bude, že nejste opičák ani černoch. Hmmm, asi nějaká mutace, fuj.

Mimochodem, raději si nekupujte zeleninu, květinu milé, ovoce nebo si nepořizujte psího miláčka či kočku. Jeden mutant vedle druhého, samé nebezpečné věci.

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak. :) Pár příkladů:

Červené růže na dlouhém rovném stonku (tak často kupované dívkám jedinci bez fantazie jako laciné gesto) - vznikly člověkem vyvolanou mutací pomocí alkaloidu kolchicinu z ocúnu jesenního

Červený grapefruit - mutace vzniklá spontánně na jediné větvi stromu hybridu pomela a pomerančovníku (jinak s bílou dužninou)

Oranžová mrkev - vznikla mutací tehdy rozšířenější a dnes již nepěstované mrkve nachově červené v Holandsku v 17. století

Ječmen, odrůda Diamant - vyšlechtěná u nás v ČSSR ozářením odrůdy Valtický, má zkrácené stéblo o 15 cm, je tedy odolná k poléhání a má dokonce zvýšený výnos zrna o 12 % a dobrou sladovnickou jakost (vzpomeňte si na tuto mutaci až budete popíjet svůj oblíbený ležák :) )

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

+1, netušil jsem, že na cdr.cz přispívají takoví lidi.

Pro všechny, kteří nevěří, že takoví lidé existují... v ReactOS komunitě se jednu dobu vyskytoval takový človíček, snad transexuál, který by přesně třetí kolonku u pohlaví (pokud kolonku už rovnou nezrušíme) využil, tady je jeho blog: http://mayaposch.blogspot.cz/

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jsou situace, kdy je důležité aby "cizí lidi" znali naše pohlaví. Například u muže není potřeba brát ohled na možnost případného těhotenství a lze podat léky, které by u těhotné ženy vyvolaly potrat. Jde například o myorelaxancia při úrazech a vyprošťování. Nebo ve sportu by bylo docela nefér nechat závodit muže mezi ženami. Taktéž zaměstnavatel potřebuje znát pohlaví zaměstnanců, aby věděl koho nechat např. tahat těžká břemena a koho ne (opět kvůli děloze, ale i pevnosti kostí v/po menopauze). Statistici podle vývoje koeficientu narozených holčiček/chlapečků dokáží zpětně doložit zhoršující se/zlepšující se kvalitu stravování (neberte si modelky a ženy co drží diety, pokud chcete mužské potomky :) ). Atd...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Drtiva většina tech prikladu je mimo.
Pokud bude chtit dobrovolne zenska tahat tezka břemena, tak proc ji to zakazovat?
Statistici by tu vůbec nebyli, kdyby nas stat neokradal a neplatil je z nasich penez.
Co je mi kurva do toho, kolik procent je jakých holcicek? Ja mam 2 deti, holku a kluka, to by me zajímalo, co se z toho da statisticky urcit
Omfg, kez by si všichni tyhle lide tyhle problémy resili ZA SVE PENIZE....

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Statistiku lze dělat dobře jen z dostatečně velké množiny dat.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

A k cemu je to dobre? Takova statistika?
Ja jen, ze třebas ja bych se bez ni zcela dobre obesel, tak bych prosil, abych ji nemusel platit tem, co se bez ni neobejdou..
(ale chápu, ze to je jina debata no :-))

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Neobešel, jen nevíte že ji také využíváte. A nebo víte a hudrujete, protože jste spolu s ČSÚ tím druhým kohoutem na stejném smetišti. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxne pracuju pro firmu, která od CSU nakupuje obrovske množství dat...

ale byl bych nejradši, kdyzby CSU fungoval na ciste trznim zaklade, tedy zadne, ze si CSU platíme z dani.

Mimochodem, co presne ve zvem zivote například potrebuju z toho, co CSU shromazduje za data?
Priznam se, ze si neumim představit jedinou věc, která by bez nich nebyla mozna (nektere mozna, ale to proto, ze stat brani lidem si ty informace zjišťovat jinyma cestama, ale i toho je minimum)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Například dopravní infrastruktura (silnice a železnice), také množství a rozmístění obchodů a služeb (včetně zdravotních), podpora porodnosti při jejím klesání, restrukturalizace důchodového zajištění při stárnutí populace, kontrola prorůstových opatření (zda rodiny bohatnou nebo chudnou, podle vybavenosti domácností), .... je toho spousta. Lépe by vám ale odpověděli přímo na ČSÚ. :)

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Tedy je to presne, jak pisu :-))
To, ze to ted takto je, jak pises, je samozrejme SPATNE. Respektive - NIC z toho, o cem pises, není důvod k tomu, aby nejaky CSU existoval jako instituce placena z nasich dani, a také mnohdy jako zákonem definovany monopol na urcita data.
Dopravni infrastruktura -> necht si majitel této infrastruktury plati výzkum ze svého a ne z mych dani (ano , chápu, ze je to stat - coz je samozrejme spatne).
Mnozstvi a rozmisteni obchodu? To si prece resi jejich majitele sami, ne? A pokud jim k tomu CSU nejak pomaha, je to vazne smutna zprava. At si sami delaj pruzkum, kolik je kde jakých obchodu...
Podpora porodnosti? Kdo ma sakra koho kde podporovat / nepodporovat v jake porodnosti? Porodnost je věci lidi, kteří chteji ci nechteji deti, a nikdo je v tom nemá co podporovat / nepodporovat Z MYCH PENEZ.
Duchody nemaji vůbec existovat, ale dobře, tohle je jedna z mala oblasti, kde to asi je dneska jakz takz nutne. No info o stari lidi ma stat v kazdem druhem PC, a udelat aplikaci na nejakou statistiku...to by prumerny uživatel excelu zvladl za par hodin.
Kontrola prorůstových opatreni - viz vyse. Nikdo nemá co delat za moje peníze nejaka prorustova opatreni.
atd atd

Takze az na ty duchody, kde to se skripenim zubu chápu, je to cele k nicemu.

Jasne, at si to zaplatej ti, co to potrebuji, at CSU nemá na data monopol, a nemam se statistikou zadny problém.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Když ony takové ty představy, že lidi by si všechno zařídili sami a dokonce, že by si to zařídili lépe i ve velkých celcích - ne jen na úrovni samosprávy - jsou (nezlobte se na mě) úsměvně naivní - protože vidíme, že ani na úrovni samosprávy to nezvládají moc dobře. Aby to fungovalo, tak by nesměl být svět tvořen jedinci s tak nízkým IQ a EQ, jakou má náš živočišný druh. :)

Sám nejsem zastáncem vodění za ručičku a přílišné péče, ale dějiny nás naučily (tedy některé z nás :) ), že některá řešení jsou ve výsledku dražší než jiná (ať už to počítáme přes peníze, komfort nebo spokojenost). Současný stav neobhajuji, jen se mi nelíbí šíření utopistických směrů, protože dávají těm méně přemýšlivým falešnou naději.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tím, že zrovna statistika je centralizovaně daleko levnější, jednodušší a efektivnější, než kdyby si to každý dělal sám. Stejně by to totiž dělal za naše peníze - přinejmenším skrze zvýšení ceny v tom, co nám nakonec prodá.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

ROFLMAO
Kdyby to nebylo k placi, je to k smichu

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Neexistuje jedina věc, kterou stat dokaze zaridit lepe, nez by to dokazaly konkurujici si subjekty na VOLNEM trhu.

Pokud by nejaka věc po zruseni státu prestala existovat, znamena to, ze lide si prali něco jiného vice, nez tuto věc.
Pokud nekoho zajima tato oblast, doporucuji http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013061301 a nasledne další dily, hned v prvním dile se pise o tom, o cem pisu (ne, nepisu to ja).

Lide si dnes ledacos nedokazi představit. Například obvykly argument : Nebyt státu, lide by dodnes nebyli na Mesici!!!!!
Zato by mozna uz dnes vlaky jezdily 2 000km/ hod, měli bychom 1000000MB/sec internet, nebo něco zcela jiného - proste ty peníze by se investovaly tam, kam by si to lide nejvíce prali. Pravda, mozna bychom nebyli na Mesici...mozna bychom ale uz davno byli na Marzu. Kdo vi..

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda. Stát dokáže zařídit lépe věci, kde nejde o finanční zisk. Dále si představte, že chráníte suverenitu územního celku soukromou armádou, které jde jen o žold. Stačí aby vás agresor přeplatil. Pořádek soukromou policií a soukromými soudci - na co advokáty, zaplatíme přímo firmě Policie sro a když to nevyjde, tak firmě Spravedlnost a.s.. Už dnes se sotva udrží jedna nemocnice ve středně velkých městech. Dvě si konkurující by se neuživily. Navíc by musely snižovat náklady na úkor péče (víc než dnes). Sčítání lidu by nebylo bez státem vynucované povinnosti funkční a statistiky by byly díky tomu nekompletní a pokřivené. Atd...

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Ano, obrana před vnejsim nepřítelem je asi to jedine, co dokaze stat (nektery, rozhodne ne nas a rozhodne ne i ruzne jiné, viz například Avganistan) zajistit levneji.
Jinak doporucuji si precist ten odkaz a nasledujici - v podstate VSE jde vyjadrit penezi. Neexistuje nic, co by neslo vyjadrit penezi, a neexistuji věci, které stat umi zaridit lepe, protože tam nejde o "financni zisk". A pokud to dela, potom PLYTVA vzácnými zdroji nas všech.

Predpokladam například argument : Do Horni-Dolni, kde ziji 2 obyvatele, by nikdo nezavadel autobusovou linku, takze ještě ze tu je stat, jinak by se ti 2 lide nemeli jak dostat k doktorovi!!!
Na to rikam: No, takze stat radsi vybalozi obrovske prostředky, aby 2 lide byli "uspokojeni", zatímco tyto naklady mohly byt vynalozeny na uplne jinou věc, kde by pomohly třebas 1000 lidi, nejak jinak.
Na to někdo odpovi: Ty jses ale hajzl, ti 2 lide chudaci budou odriznuti od světa, umrou hlady!!!
Na to odpovidam: Když uz si tam porizovali bydleni, vedeli o tomto problemu. Například si mohou poridit auto - pokud si to spočítáme, stat by vyslo LEVNEJI, kdyby jim každému koupil auto, nez aby tam dotoval autobusovou dopravu!! A i kdyby si ho neporidili, je to jejich věc. Pokud tam nejaky filantrop zadotuje ZA SVEHO autobusovou linku - no super. Ale pokud stat vezme prostředky, které by jinak mohly poslouzit například 1000 lidi, a pouzije je na vyreseni problemu 2 lidi , potom je to PLYTVANI VZACNYMI ZDROJI.
Tecka.
Precti si prosim to, co jsem ti posilal..alespoň precti.
Policie, soudy - vse muze byt soukrome, proc by nemohlo? Kdysi to tak bylo, a fungovalo to VYRAZNE lepe, nez dnes. Nakonec, Pinkertoni byli svého casu obavanejsi, nez nejake statni soudy. Tem se zlocinci vysmivali, ale Pinkertoni...tech se bali...
Kolik se udrzi a neudrzi DNES nemocnic? No, mame tu TOTALNE pokriveny trh se zdravotni peci. Například ja osobne nemohu jit a otevřít si odrinaci a lecit lidi, i kdyzbych to 100x umel. Nemohu také vyrobit lek, a nekomu ho legalne prodat, i když by mu pomohl (za komancu , když nebyly leky, presne tohle delal muj deda. Nacerno, riskoval uranove doly...) Argumentovat dnesni dobou je k nicemu. Dneska to ridi banda neschopných debilu, protože je k tomu urcil STAT.
Scitani lidu by VUBEC nebylo potřeba. Netusim, k cemu je scitani lidu dobre. Pokud chce stat vedet, kolik tu mame zenskych a kolik chlapu a jak jsou stari, potom uz tak nas všechny ma evidovane na matrikách. A pokud chce stat vedet, kolik mam doma pocitacu a pracek, tak to at jde laskave do prdele, do toho mu NIC není.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Četl jsem ty články, je tam pár dobrých postřehů, ale celkově to jsou naivní teorie. Fungovalo by to jen v ideálním světě ve kterém by byly pravdivé základní teze, na kterých je celý ten teoretický konstrukt postaven. Zavádí to naprosto utopistický princip neagrese, potlačuje princip vděčnosti, představa autora, že sebe zcela vlastníme je poněkud macešská (zapomíná na rodiče i děti) a tak podobně. Jako práce středoškoláka by to bylo dobrý.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Tohle nemůžeš říkat, když d-fens je pro lojzu Bůh.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze tyhle clanky d-fens nepsal, tak dobrej pokus.
Mutante

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, tak máš Bohy dva...
Stejně to nechápu, d-fens nesnáší teplouše, ale ty s nimi problém nemáš. To je divný, asi tě nedostatečně zfanatizoval.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

To jses fakt tak omezenej debil, a nebo to jen hrajes a tak sofistikovane provokuješ?
Nekdy si rikam, ze to prece není mozne, aby někdo byl az takovej dement, a nechali ho sem psat, takze to musí byt provokace, ale pak se podivam znovu a rikam si, ze to asi bude jinak...fakt nevim

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Absolutne nechapu, bez ironie, kde se zavadi princip neagrese? Proboha ukaz mi JEDINY priklad, kde to tak je. JEDNU nejakou citaci, prosim te (nevytrzenou z kontextu). Kde to potlacuje princip vdecnosti? Opet jeden jediny konkretni priklad. Pokud clovek nevlastni sam sebe, potom ho vlastní někdo jiny? Ano, jsou takove myslenkove proudy. Vedou k tomu, ze se ukaze, ze je zcela legalni vzit sve dite a prodat ho do otroctvi, protože rodic to dite vlastní, tedy s nim muze nakládat, jak chce. Pro me osobne je prijatelnejsi myslenka, ze clovek vlastní sam sebe po celou dobu svého života (a pak mame myslenkove proudy tvrdici, ze clovek sam sebe muze prodat a tim ztratit vlastnicka prava na sve telo, a jini tvrdi, ze ne. Ale to jsou uz opravdu podruzne detaily.)

Malicko k tomu: Autor tvrdi, a s tim souhlasim, ze není spravne, aby stat mel monopol na legalni nasili a ze je potřeba nechat na kazdem jednotlivci, jak si bude resit tyto problémy. Ono i dneska je nejaka ochrana od státu VELMI ILUZORNI. Pokud jdu po ulici a prepadne mne lupic (jedno jake barvy pleti:-)), potom pan stat zrovna není obvykle nikde pobliz, aby mne ochranil. Jelikoz mi jsou hazeny klacky pod nohy, je pro mne velmi obtizne mit u sebe například strelnou zbran, tu pouzit a utocnika zastřelit. Vsichni vime, ze je to slozite se k tomu vůbec dostat, a pak je to ještě slozitejsi u soudu, kdy se muze lehko stat, ze pujdu do smrti sedet. Autor, a ja s nim ZCELA souhlasim, tvrdi, ze je zadouci, aby si každý clovek zaridil svou ochranu sam. Jak to udela, je ZCELA na nem. Mozna si ji zajisti sam, mozna si na to nekoho najme, mozna se zdruzi se sousedama a vytvori si nejake hlidky, co budou hlidat spolecny majetek, mozna....mozna cokoliv. Proste nechat to na kazdem. A mimochodem - zkusenosti například z USA ukazuji jednoznacne, ze tam, kde jsou zbrane volne dostupne k prodeji "v zelezarstvi" je spachano mnohem méně prepadeni/vrazd/znasilneni/atd se zbrani (a nakonec často i obecne), nez tam, kde se zbrane nesmí vlastnit. Pomerne logicky - zlocinec sere na zákon, zbran si poridi nelegalne... Tedy uz jen moznost, ze budu jakožto obet ozbrojen (aniz by si tim utocnik byl 100% jisty), snizuje riziko, ze budu napaden.

Princip vdecnosti, charita, dobrocinnost, socialni citeni...a podobne: Samozrejme ano, ale za sve peníze. Je VELMI nemormalni, když nam stat nejprve sebere peníze a ty pak rozda plosne každému, komu usoudi, ze cosi splnuje. To je zcela demotivujici jak pro toho, kdo peníze dava, tak i pro toho, kdo peníze bere. Ja zcela souhlasim s autorem, ze socialni citeni a podobne je dobre, a ze je na kazdem cloveku, jak se bude realizovat. Za sve peníze, a tim padem logicky i vice ci méně "presne adresne".

Mimochodem - Pan Rockefeller v dobach sve největší slavy, když to byl nejbohatsi muz ameriky, daval tusim 1/3 svých prijmu na "uslechtile ucely". Mimojine zalozil universitu, obri charitativni organizaci a podobne. Delal to ZCELA dobrovolne, nikdo ho k tomu nenutil...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

"Pro me osobne je prijatelnejsi myslenka, ze clovek vlastní sam sebe po celou dobu svého života"

Osobně si myslím, že člověka nevlastní nikdo, ani on sám. Není to předmět, nelze na to napsat vlastnickou smlouvu, nelze to vlastnické právo prodat. Je to prostě úplně mimo jakémukoliv uvažování z tržního hospodářství.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je mozne sam sebe dobrovolne prodat do otroctvi a vzdat se veškerých prach na sve fyzicke telo, jakožto i na sve "duševno".
Respektive by to podle me bylo spravne, aby to tak bylo.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

lojza_suchanek: "Absolutne nechapu, bez ironie, kde se zavadi princip neagrese? Proboha ukaz mi JEDINY priklad, kde to tak je. JEDNU nejakou citaci, prosim te (nevytrzenou z kontextu)."

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013061301 : "Další ze základních pilířů anarchokapitalistického smýšlení tvoří takzvaný princip neagrese"

lojza_suchanek: "Kde to potlacuje princip vdecnosti? Opet jeden jediny konkretni priklad."

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013061301 : "aby si se svým majetkem (který typicky zahrnuje i jeho tělo) nakládal dle svého uvážení" - tím totiž popírá ochranu investice rodičů a okolí do toho jedince, vděčnost za to (čímž nevědomky popírá částečně princip neagrese) a ochuzuje jeho děti o výchovu svým rodičem (a možnost projevit mu jejich vděčnosti za to).

U vás je totiž pane Suchánek dlouhodobě problém u některých témat, že je vnímáte bipolárně - buď to a nebo opak. Jenže ono to nemá jen 2 stavy. Kdybychom to chtěli kvantifikovat, tak narazíme na to, že my sami sebe vlastnit z principu věci nemůžeme, ale kdybychom to pokroutili tak, aby byla nějaká kvantifikace možná, tak z většiny bychom se vlastnili, ale ne z celku, ne zcela. Například každá odpovědnost kterou máme nám ubírá část našeho "vlastnictví" sama sebe a dává ho subjektu vůči kterému máme onu odpovědnost.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to se omlouvam, spatne jsem pochopil puvodni myslenku.
Samozrejme princip neagrese je zakladem pro urceni toho, co je a co není "spravedlive". To znamena, ze pokud se k tobe někdo chova "agresivne", porusuje tvoje prava a ty mas pravo se bránit.
Neznamena to, ze by se všichni lidi měli chovat "neagresivne". Samozrejme v jakemkoliv idealnim svete by to bylo idealni, ale to nebude nikdy. Takze je potřeba urcit, kdy nejaka interakce mezi 2 lidma je ci není "kriminalni" a k tomu staci jednoduchy princip "neagrese".

Ta druha věc - to moc nechapu, v cem je problém. Dobře, opet jsem se spletl, v jednom nejakem pripade je tam napsano, ze to potlacuje princip vdecnosti, a ty z toho vyvovujes, ze to potlacuje nejaky princip vdecnosti obecne?
Jedna se o věc s vlastnictvím sama sebe, a jak jsem několikrát deklaroval, v tomto neexistuje jednoznacny názor ani mezi samotnymi "anarchisty". Někdo tvrdi, ze clovek vlastní sam sebe, jiny tvrdi, ze člověka nevlastni nikdo, někdo tvrdi, ze člověka vlastní Buh...Na tomto pripadu proboha nejde stavet nejaka univerzalni pravda, ze anarchie potlacuje princip vdecnosti, prece...

Pokud se oprostime od diskuze, jestli clovek vlastní sam sebe ci ne, v cem dalším jinem je problém?

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Pokud neplatí základní teze na kterých je to vystavěné, pak nemá cenu se tím dále zabývat, ta stavba je nevyhnutelně křivá. Fungování v reálných podmínkách je tedy utopií.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Pane boze - prece nic na nicem není vystavene...
Anarchiste rikaji : Lide si svůj život dokazi organizovat sami. Nepotrebuji zadne zakazy a prikazy. Existuji urcita zakladni pravidla, která se daji shrnout v "nedelej ostatním, co nechces, aby oni delali tobe". Pokud me nikdo nenapada, nemam pravo ho napadnout první. Pokud to porusim, nesmim se divit, ze se dotycny bude - opravnene - bránit.

Prilis nechapu, co je na tomhle k nepochopeni

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Ale existuje .. dokonca vetsina podstatnych veci :) .. jenom se musis oprostit od spatneho vnimani pojmu volny trh. Volny trh neexistuje a existovat nemuze v globalnim meritku. Od jisteho momentu musi nastoupit regulace.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim s tym, ze nasa situacia je skor "hra na rovnopravnost".
Nasa spolocnost sa trocha stratila v tak zlozitom cleneni v prvom rade PRAV a az potom povinnosti.
Rovnakost pohlavi je iluzia. (Pozor, nie rovnost co do hodnoty!) Len socialno-kulturny inzinieri rozvijaju tento koncept. A este EU (teda nase dane) podporuje financne tieto rozne pavedecke projekty a studie v tejto oblasti.
Zaujimavy dokument: http://bit.ly/vIwfJe

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Děkuju za odkaz na ten dokument. Potvrdil mi to, co už jsem delší dobu zvažoval podle vlastních pozorování.

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

Anonymní dotazník v roce 2008 ba ČVUT FEL o způsobu života a intimních otázkách na předmětu xx křoví.

"Jste muž nebo žena"
V aule 700kluků a jedna holka.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

me zajima, pohlavi a tenicky puvod, nebo aspon kontinent nebo stat, teda jen uzen, pak miry a fotka cele postavy ze predu, z boku a portret ... rika se tomu snap, nebo aspon fototesty ;-))) ... ale na to jsou specializovane servery kde se stejne postizeni lide jako ja schazeji ... a jeste s e do toho spolku vezme nekdo, kdo rad lici .... tedy je zrejme, ze gay a lezbo kumunitu znam vcelku dobre a nejvic se mi natom libi to, ze to NIKDO neresi, kazdy vi s kym shce a nechce soulozit a na zabavu a spolupraci to proste nema vliv ... no a ve Svesku uz jinak spolecne WC maji davno ... samozrejme ze jen kabinky ;-))) ... a pak se resi blbosti jako prkynka a curani vestoje ... ale to jsou ti streleni Svedi, kteri svoji vlast darovali Islamu a tak je zde brzy uvitame jakozto politicke uprchliky ....

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Hermafrodit je bud z biologie oboupohlavni zivocich, nebo bezpohlavni.

V satanizmu je to vnimano jakozto nadrazena bytost a u lidi toho umi dosahnout jen kastraci, treba Angelina Joliet je satanistka a nechala si ted odebrat nadra a brzy si necha odebrat i vajecniky, cizm dosahne vysneneho postaveni mezi okultisty.

takze pamatujte na me, za chvili budou zas plne noviny otom, jak si nechala vymyskovat dalsi zlazy a vzpomente si na muj odhad ... pokud se nesplni, tak verejne priznavam, ze muj odhad byl spatny, ale ja jsem plne presvedcen, ze se nemylim.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

A vy se těch satanistů nějak bojíte, že je to pro vás tak důležité? :)

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict, par jsem jich potkal a chteli me znicit, psychicky, nekteri to ani neprezili a zpusobili si vazne nemoci a jini propadli z deprese omamnym latkam, asi jim vadi, ze se furt usmivam, pravda po nejake dobe se to veme zlomi a dokonce je mi to pak i jedno, ze pusobim jako katalyzator, na druhou stanu ja jsem je nenutil mi skodit, byla to jejich volba a neni na me, abych je zachranoval, zachranit se muzou jedine sami.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

A jak se to tak stane, že potkáváš satanisty, kteří to setkání ani nepřežijí? Povídej, to mě vážně zajímá :-D

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

No ja je zase tak casto nepotkavam, preci jen v IT jsou inteligentni lide, i kdyz nejsou normalni ;-)) ... cim vice tihnou k linuxu, unixu a storage, tim jsou vice jini, zato vlastne prijmeni lide ... i kdyz kde kdo ovlada nejake zbrane, chladnymi pocinaje a strelnymi konce ;-)

O setkani ani tak nemluvim, to je mi sumak, ale kdyz se mi pokusi skodit, nemaji lidi jako ja radi, takze ani ja je nevyhledavam. Vice mene skodit mi v zivote skodili jen 2 skupiny lidi, jedni bolsevicii, tem se nelibil muj puvod, jeden STBak dokonce skoncil ve spacaku ve vode ... prijemne probuzeni na tabore, kde sikanoval male deti, asi taky buzerant, sikanoval male chlapce, asi mu to delalo nejak dobre, no ale rada starsich rozhodla a byl pokoj ;-)) pak nejaci na ZS, jo ti dostali rakovinu, pry jsem mel tuze vyzivny spis, ale jen co chcipli, tak jej jeden clovek skartoval. Dalsi bolseviky jsem potkla na SS, ti skoncili v nemocnici no a satanisti, vetsinou odpadli brzo a jedna ale vytrvala, zlikvidovala nam nekolik asistentek i uklizecek, skoncili bud na nemocenske, nebo zavcas zdrhli ... nejak ji ty okultnosti na me nezabirali, ani pokus o sikanu no smula no, jsou zde instituce, ktere tyhle praktiky uci a jak se proti nim branit.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Který pavilon?

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Ceska Republika 21 stoleti .... to je slusny ustav ;-)) a je soucasti jeste vetsiho ustavu zvana EU ... vlada byrokratu proti zdravemu rozumu ;-( ... kdyz oni tu fyziku a matiku neumeli no ... jo a o Teslovi taky rikali ze je blazen ;-)))

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Abych nejdřív odpověděl věcně, tak otázka nákladů úpravy formulářů je samozřejmě mlhavá, protože ačkoliv to autor v článku explicitně neuvedl, možná si myslí, že Německo třetí pohlaví teď najednou "vymyslelo" a úředně akceptuje jako první na světě (je přitom jen první v Evropě, a to jen z hlediska legislativy). Přitom je ve světě v různé míře už dlouho možné neurčité pohlaví uvádět, setkal jsem se s tím za posledních 18 let na internetu mnohokrát. Ne vše tedy bude vůbec nutné upravovat, a i tam, kde volba pohlaví je, tak je to často jen kosmetika v nepovinné volbě oslovení apod. Co se týče úřadů, tam dochází ke změnám a novelám každou chvíli, daňové formuláře jsou jiné snad každý rok (a předpokládám, že to je tak běžné v celé EU, byrokracie jen narůstá). Čertit se proto zrovna jen kvůli kolonce pohlaví a zaštiťovat nesmyslností nebo úsporami nákladů je mimořádně pokrytecké.

Co se týče autorových "jasných" názorů na problematiku normálnosti a pohlaví, zajímal by mě jeho postoj v případě, že by se sám narodil(a) jako transsexuálka. Tedy např., že by vnímal stejně silně jako teď, že je mužem, ale přitom by mu mezi nohami chyběl penis a od mala by ho rodina formovala v tom, že je slabší pohlaví atd. Také by byl rád, kdyby mu stát řekl, že je normální ženou a nazdar?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

V takovém případě by se autor nechal přeoperovat.

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Ale to by to právě musel ten stát umožnit (ČR naštěstí taková pokroková země je už pár desítek let, jinde takové štěstí nemají) a je to v rozporu s těmi postoji o "normálnosti" a že se nenormální věci nemají řešit, ne?

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

No ale zmenu pohlavi umoznuje hodne statu, ale bezpohlavnost pravda ne ;-))
Ale bezpohlavnost je velmi popularni v okultizmu, oni jsou okultisti vubec banda, vzali si Bibli a vsechno v ni otocili ... takze milujte se mnozte se si prevratili jako nenavidte se a kastrujte se ... pravda, pak je vyssi level okultismu, kteri se temto vecem smeji, ti ale zase casto potrebuji omamne latky.

KGB treba zkoumali cernou magii a zjistili, ze to sice mozne je, ale agenti by naprosto ztratili moralku a asi by se obratili i proti vedeni a i agenti by nakonec koncily jako trosky. Pak zkoumali bilou magii a zjistili, ze s ni zas nejde utocit, jen se branit. ... a to je dokonce vice normalni, nez ta vase bezpohlavnost ;-))))

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

jinak umoznit a nutit nekoho nasilim to schvalovat jsou 2 ruzne veci.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

To je nezávazné plácnutí. Skutečně by jste si z nějakých kategorizačních důvodů nechal ufiknout či rozřezat bimbase a příslušenství? Zkuste si to představit.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

pardon... byste

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

nechat si odebirat vselike organy je ted in, co je ufikle, to se nepokazi ... pardon neonemocni ;-)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, asi bych to řešil jinak. V případě, že by to bylo společností neakceptovatelné, byl bych asi řešen externě, a nikomu bych to nevyčítal..

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si to tady precetl, co je normalni a ja se vubec divim, ze lidstvo doposud prezilo jen s delanim na muze a zeny, jak jsme mohli zit bez techto bezpohlavnich zakonu ... a vubec, ja jsem beztak lezba v muzskem tele ;-))) ... ale vzhledem k tomu, ze mi to nevadi a nemam s tim problem .... ;-)))

No a ja se vubec divim, kdyz je to tak normalni, ze jsem se vubec narodil, jo a jato ze vsechny zviratka, co jsem choval se tak nejak sama mnozila ... asi jsem mel same nenromalni zviratka, vsichni mi predci byly nenormalni ... tak ja jsem asi taky nenormalni ... ale vsichni okolo jsou asi letadla ;-)

Do vseho, do ceho se sere stat, je spatne, jen se zeptejte, jak ide nadavaji, kdyz jim stat zacal garantovat 30min na obed a nutil firmy, aby to evidovali ... vysledek je, ze ve velkych korporacich predtim lide delali 8 hod i s obedem a ted 8:30 i s obedem ... no pravda, nekdy delali prescasy vramci platu a vzhledem k vysi jim to ani nevadi ... no ale stat tomu dal korunku a dokonce definoval, kolik dnu mi to muze nekdo naridit, tedy to nakonec zase odnesli delnici u pasu, kterym je to tedy bezne narizovano .... kdyz stat dela obecne dobro, vzdy to skonci spatne, to Ada delal aky obecne dobro a jak to dopadlo, treba odzbrojil civilisty, pak nektere zacal oznacovat hvezdickou a pak je pro obecne dobro zacal shromazdovat v taborech ... a to vse pro neco obecne a nehmatatelne dobro ....
A pro nase dobro nas jednou bude ten samy stat sikanovat jeste vice, nez to dela ted.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Ty brdo, to bude snad jeste delsi nez Linux vs Windows ;-)))

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Jo ale hekze je, ze to zde neni jak na iDnes, tam je banda buzerantu, coz by nebylo nic proti nicemu, ale nejsou vubec tolerantni a cenzuruji nazory, jsem to tam po dlouhe dobre prohlidl z promazali diskuzi a nechali tam tlachat jen gay iniciativu, protoze to je preci IN, cenzurovat opozici a davat prostor jen jedne strane ... v zajmu svobody a lidskych prav samozrejme, na ukor kazdeho, jehoz nazor se jim nelibi, coz je mimochodem ten duvod proc tolik lidi vylozene nuti si myslet, ze je to banda ruzovych fasistu.
Zde je hezke, ze nazory muze rict svobodne kazdy ;-) ... teda docasu, myslim ze za chvili nam prijde z EU zakon, ktery nas pod pohruzkou vezeni 3 let bude nutit mlcet a vse snaset, dokonce i vse platit ... at se nam to libi, nebo ne ...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimo misu, jsou Lojza Suchanek a Damel vubec technici ? ... a nebo jen M$ uzivatele ? ci dokonce fanousci Apple ? ... ja jen ze treba mezi RISC servery jsem jeste nikoho takoveho nepotkal ;-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Právě jste urazil lidi dělající s RISC servery pane. :)

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Ne ze by mi to nebylo jedno, kazdopadne me to prekvapuje ;-)
... ale se tipnul bych si ze to nebude IBM Power, sparac, itanium2 na UXech ale spise Arm ;-))

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

To jako že zahradník nebo co já vím, chemik či gynekolog by se nemohli zajímat o dění v IT? :-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

No a ja vam zde ukazu, jak takove konani dobra nakonec konci a proc mi tak vadi:
Rusove unaseni ve Finsku:
http://leva-net.webnode.cz/products/v-americe-cini-premie-za-odebrani-di...

Norsko:
http://leva-net.webnode.cz/products/norske-detske-gestapo-podruhe-polsky...

Norsko podruhe:
http://www.ostrava-online.cz/blogy/norska-statem-organizovana-pedofilie-...

Polsky "RAMBO", chranici deti a organizuje naraceni deti:
http://www.youtube.com/watch?v=A3RDaTB0YpI

Slovensko vs UK
https://www.youtube.com/watch?v=ZCKgyLlJDkI

Vyzva Recko Katolicke (Pravoslavne cirkve)
https://www.youtube.com/watch?v=oh7_McsYbTs

Tak se nato podivejte a pak me klidne sudte a za tohle muzou ty pseudo lidsko pravni organizace, teple hnuti a jine ve skutecnosti fasisticke organizace, ktere jen kradou lidem krom deti i penize.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.