CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Spása mobilního hráče - Sonnet EchoExpress

kilometr dalnice - pul milionu? Kolego, to bysme meli nejlevnejsi dalnice na svete...

Kolik stojí kilometr dálnice?
Kilometr dálnice stojí v jednoduché krajině okolo dvou set milionů. V horách, kde jsou tunely a mosty, se klidně může cena vyšplhat na tři čtvrtě miliardy. Samotný tunel stojí určitě víc než miliardu, u velkých mostů tak 750 milionů / kilometr.

http://auto.idnes.cz/kolik-stoji-kilometr-dalnice-a-jak-dlouho-se-stavi-...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně, je to hromada rozválené hlíny a kamení, politá asfaltem. Žádný technologický zázrak. Pokud se nejedná o tunely nebo mosty, pak je taková cena směšná, kor s přihlédnutím ke kvalitě - rychlostka, co staví kolem Písku už po prvním roce zaznamenala díru. Že je to tak drahé všude ve světe jen potvrzuje fakt, že se krade všude, ne jen u nás. Nicméně nebavím se o přesných číslech - ta neznám. Byla to jen narážka na předražené zakázky státu, což jsou snad všechny. Ale možná jsem uvedl "ne tak očividný" případ. Mohl jsem ještě zmínit Grippeny a Pandury, ale snad to Čechům nemusím vysvětlovat :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to přirovnání , stát dle vás postaví 100km dálnice za 50milionů. To přirovnání je přesně naopak než jak jste ho zamýšlel :). Kdybyste napsal, že 1km stojí miliardu každý pochopí nadsázku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O ano, už chápu.. Já se sekl o tři nůly, hned to napravím! Díky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Spása mobilního hráče, která ho upoutá k zásuvce :))

Jinak je jasné, že je to mířeno na uživatele jablek, a ti si rádi připlácí za "kvalitu" :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, očividně je to přo jablíčkáře, jejichž notebooky ani v nejvyšší verzí nedisponují něčím, co by se dalo nazvat "výkonná grafika", nicméně připojit se to dá už i k Sony Vaio T, které TB také mají. A snad budou další.

Víceméně na žádném notebooku se nedá skutečně hrát na baterii, a to ani nechceme. Lidi jako já by nicméně potěšilo, kdyby celý den mohli běhat s ultrabookem po světě, nebo sedět ve školní lavici, a pak přijít domu, připojit si grafiku, a hrát do aleluja. Notebooky s výkonnou baterkou ve výdrži neexcelují, byť s Optimusem už může i Lenovo Y580 s GTX660M vydržet 5 hodin produktivní práce. Ale pořád váží 3 kila..

Je fakt, že ta krabička taky není nejlehčí a nejmenší..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na obrázcích není jasné, jestli jsou i stěny nějak děravé, teď mám namysli tu stěnu, ke které je přivrácen větráček grafiky, mě to připadá, že mainstream grafiky (ty co nemají radiální větráčky, ale zabírají dva sloty), budou mít problém se sáním čerstvého vzduchu. Máte k tomu nějaké info?

Výkonná baterka mě pobavila, ale nemyslím to zle :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

S výkonnou grafikou, samozřejmě :)
Podle obrázků perforovaná není, ale podle velikosti a umístění I/O bracketů je tam cirka centimetr místa ze strany chladiče a půl centimetru ze strany PCB. Perforace je pak vpředu - ne velká, ale pro 160W dostačující.. Navíc se to určitě dá provozovat i bez té horní části s přímým přístupem vzduchu ke chladiči - zakryješ to jen na noc před prachem, nebo při transportu..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano pro ty kteri jsou ochotni dat za Seagate 7200.14 2TB 5600 kc (bezne je k dostani za 2500kc) :-D

A za 16GB Ram (2x8GB So-DIMM) cca 7400 ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tento box neni primarne urcen pro graficke karty, titulek je tedy lehce zavadejici, box nema ani konektor na dodatecne napajeni, ktere dnes v podstate vsechny graf. karty vyzaduji.

Jeho nejvetsi sila je v mozne podpore karet jako je 10Gbit Ethernet, SAS/SATA Raid, Fiber channel, Video I/O, akceleracnich karet (Redrocket...)
Ve spojeni napr. s Apple Macbook Retina se da postavit velice vykone reseni pro specialni aplikace.
Z vlastni zkusenosti mohu rict, ze je to reseni velice stabilni a kupodivu funkcni, TB rozhrani se da navic retezit, takze lze udelat sice sileneho, ale fukcniho pavouka ze 2 TB portu Retiny :)

Jiny clanek o moznem pouziti vysel napr. v papirovem Pixelu:
http://www.pixel.cz/2822-sonnet-echo-express

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Každý vidí subjektivně výhodu jinou. Psal jsem, že má podporu pro jakékoliv karty (a obrázek napoví), ale pro nás je asi nejvíce zajímavá možnost osazení karty grafické :-)
Přemýšlím, jak bych u notebooku asi využil 10gb/s Ethernet...
Hlavním smyslem článku byla ale snaha poukázat na přemrštěnou cenu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Smysluplna graficka karta tam jde realne az po drobnem tweaku toho napajeni, ale zda se, ze jede:
http://forum.notebookreview.com/e-gpu-external-graphics-discussion/68893...

Cena premrstena je, s tim souhlasim, kdyz se clovek podiva, ze uvnitr v podstate nic moc neni, TB je v podstate PCI-e, cili je to jen mustek...
Ale je to zatim jedno z 1. reseni, vyuzivaji toho, ze to hodne lidi vyuzije (ne na grafiku a hry). Na hry je ta cena fakt ulet ....
TB by bylo krasny rozhrani, kdyby stalo jak USB 3.0.
Navic mechanicky je to dost odflaknuty, moc to nelicuje atd...

Jinak ohledne 10GbE v notasu, pouziti je, ne tedy s notasem za 20 tisic, ale kdyz se to pripoji k laptopu ci iMacu, ktery ma rozumne propustny chipset, tak se da dosahovat realnych prenosovych rychlosti kolem 500MB/s. Priklady realneho pouziti se pak nabizeji sami, mit po optice pripojeny ...

Neni to na hry ani na domaci pouziti, ale jako hracka je to super :)
Vyuzivaji toho, ze jablikari nemaji uz dlouho upgrade Mac pro, s timto se da v leckterych aplikacich nahradit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drahé hračky byly vždy super :-) Nás mladé (tedy cílovou skupinu čtenářů tohoto webu) ale spíš zajímají ty hry, a herní notebooky, resp mobilní herní notebooky, to je stále ještě problém... Krabička EchoExpress by ho zajímavě vyřešila, kdyby nestála majlant. (a kdyby více notebooků mělo TB, což ale není takový problém zařídit)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No dobre, uz mi neni 20, ctu CDR.cz od jeho plenek, ale za cilovou skupinu se porad taky povazuju :)
A hraju si cim dal radsi, obzvlast, kdyz mi hracky kupuje sef :)
Cena pujde snad dolu, az se to rozhrani rozsiri, uz se ho chytil Seagate, WD apod. firmy a miri do WINTEL sveta...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych mít vašeho šéfa :)
Ono ani TB není nějaké terno. Neřeknu, kdyby byl 100x rychlejší, než současné standardy.. Skok z USB 2.0 na 3.0 je 10x. Skok z USB 3.0 na TB je 2x... Jako není to málo, to netvrdím, v absolutních číslech je to dost. Ale relativně je to docela málo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.