CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zkušenosti s ruskou zmrzlinou aneb mé první postřehy k ICS

Včera jsme na ICS upgradovali SonyEricsson Pro, který kolega koupil manželce k narozeninám. Upgrade byl rychlý a bez problémů. Systém šlape perfektně a rozdíly v rychlosti a celkové plynulosti proti Androidu 2.3.x jsou markantní. Zatím jsem se nesetkal s žádnou nestabilitou, nebo pády, takže popisované problémy jsou buď chybou sestavení ICS pro Galaxy, nebo by si možná autorův mobil zasloužil vrátit do továrního nastavení a přehrát ICS znovu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Napodobne, ICS na Nexus S uplne bez problemu. A mimochodem lionkam nedela dobre hluboke cyklovani. Takze asi je lepsi mit telefon pichly v praci v docku a bezne pracujici smrtelnik se pod tech 14% normalne nedostane :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vlastnim Samsung Galaxy SII a na ICS som presiel uz hadam pred mesiacom. V mojom pripade bol upgrade bez akychkolvek problemov. Nemam ziadne problemy s mrznutim systemu.
Face recognition som po uvodnom nadseni takisto zrusil presne pre problemy popisane v clanku. Iny kontrast prostredia skratka tato ficura nezvlada.
Trochu by som upgradu vytkol zmenu v kontaktoch, kde uz nemam tab s najviac volanymi cislami. Zeby nejake zmeny v TouchWiz?
Inak absolutna spokojnost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za všechny Vaše reakce, jen bych podotkl že nejčastěji volaná čísla, pokud je máte předem uložené v kontaktech, se nachází v: telefon -> oblíbené. Najdete je pod cihličkami s oblíbenými kontakty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Má někdo zkušenost s ICS na jednojádru 1Ghz s 512MB RAM? Koupil jsem si Huawei G300 a v létě má být aktualizace z Perníčka na Zmrzlinu a zajímalo by mě zda to nebude mít záporný vliv na plynulost.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zkušenost je s testovací verzí ICS 4.0.3 na Samsung GT-I9000. Tam, kde to podle výrobce SAMSUNG nejde kvůli nedostatku prostředků/asi ram 380mb a interního uložiště. Zkráceně funkuje precizně "naprosto svižně a plynule bez nejmenších problémů z cca 85app třetích stran včetně her" mimo některých starších app "nekompatibilita". Proti starším verzím Androida si chválím inteligentní řízení multitasku. Moc příjemné překvapení mě čekalo ve formě výdrže na baterii v uspaném režimu. Proti verzi 2.3.5 kde mě vydžel telefon cca 12h až 20h to s verzí 4.0.3 stouplo na cca 30h až 60h/ výdrž dost ovlivňuje řídící kernel v mém případě semaphore. Bohužel mě čekalo i jedno malé mínus s toutu verzí ICS tak trošku chybí hw podpora určitých formátu jako např WMA nebo Divx nicméně většina nových app je chytrá a umí i dekodovat SW cestou a problém je tak vyřešen... Doufám že finální verze již touto neduhou netrpí...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

viděl jsem ICS na ZTE Blade a to má 600Mhz + 512 MB ram .. a jelo tam rychleji než GB ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz od perníkáře - to odemykání obličejem nelze kombinovat s klasikou? Nebo proč jste to vypnuli? Že to po odemčení rukou zase zamklo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě to jde kombinovat s klasikou, dokonce je to nunost (v případě, že by jste si třeba zlomili nos).. Nicméně to zdržuje a zkrátka pokud odemikáte mobil 25x denně tak to pocítíte.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pak nechápu to vypnutí. Přeci jen, když to nejde z důvodu kontrastu, tak to odemknu rukou, ale když to jde, tak proč to nevyužít. Takže fakt nechápu, proč to lidi vypínají. Nebo nechápu pojem "lze kombinovat" :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dochází tam k prodlevám, které celý proces odemknutí zdržují. Čas na odemknutí se zapnutým Face Recognition je asi trojnásobný oproti odemikání přes kreslení cesty nebo číselný kód. Myslím, že záleží na jednotlivci, jak mu to vyhovuje.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne pouzivam ICS na SGS II jiz pres dva mesice. A doposud jsem nezaznamenal zadny problem, jak je popisovano.

Takze klady bezesporu jsou stabilita, odezva systemu, relativne vetsi vydrz baterie.

Ovsem ICS, pravdepodobne nejen pro SGS II, ma jednu, pro nektere lidi, nespornou nevyhodu, ktera zde neni uvedena. A to absence SIM Toolkitu. Zadny funkcni navod, ani na XDA foru, se mi nepodarilo najit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam operatora T-mobile, a SIM Toolkit mam jako jakousi samostatnou aplikaci nazvanou T-mobile (ikona se skládá ze simkarty a ozubeného kolečka jako u nastavení). Co jsem se dočetl na fórech tak O2 používá zřejmě obdobný sistém akorát pod názvem "Nástoje SIM", bohužel nevím jak na tom je Vodafone.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je sice pravda. Ovsem ja jsem narazel take na rozdil mezi Amdroid 2 a Android 4. Kde v prvnim pripade tomu tak skutecne je. A ve druhem to asi nejde. Aplikace se presne jmenuje stk.apk, ktera bohuzel ani rucne do Android 4 nejde nainstalovat. Protoze potrebuju SIM Toolkit k vuli bankovnictvi, tak mam bohuzel zatim smulu. Urcite se to da resit jinak, takze ten problem neni tak podstatny. A mozna ze je to nedostatek pouze oficialni ROM Android 4 pro SGS II :). Pouze jsem chtel na tento fakt upozornit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.