CDR.cz - Vybráno z IT

2K oznámilo Borderlands: The Pre-Sequel, které nás katapultuje mimo Pandoru

Sláva Borderlands 2 pomalu chladne na trhu a to nemohou páni z Gearboxu a 2K dopustit. Vyrukovali tedy s novým dílem jedné z nejúspěšnější značek z jejich dílen. Podaří se jim opět posunout hranice k větší zábavě?

Příběh nového titulu je zasazen mezi první a druhý díl a odehrává se na jednom z měsíců planety Pandory. Hráč zde bude bojovat po boku postavy Handsome Jacka známého z Borderlands 2 a stane se svědkem jeho proměny v krutého tyrana. Navíc bude asistovat vzestupu společnosti Hyperion.

Rozhodně nebude chybět typická satirická hratelnost, která sérii proslavila. Krom skvěle fungujícího střílení všeho, co se hne, a sebrání všeho, co leží a třpytí se, se mohou fanoušci těšit na implementaci vertikální orientace soubojů díky nízké gravitaci na povrchu měsíce. Tuto možnost samozřejmě využijí i nepřátelé.

Díky kyslíkovým bombám na zádech přibyde možnost dočasného užívání jet-packu pro let na krátké vzdálenosti. Dojde i na přidání pár nových zbraní (jako by to v tom "gazilionu" těch současných někdo postřehl), které se však vytyčují nad ostatními díky schopnosti zmrazit protivníka v kostku ledu. Po "mrtvém" povrchu se povozíme i v nových modelech vozítek.

V představení Borderlands: The Pre-Sequel nesmělo chybět také oznámení hratelných postav:

  • Athena (Gladiator): Hráči prvního dílu ji mohou znát z datadisku The Secret Armory of General Knoxx. Disponuje kinetickým štítem, který konvertuje projektily nepřátel na energii, kterou proti nim může opět využít.
  • Wilhelm (Enforcer): Známý jako boss z Borderlands 2. Jeho těžké "kvéry" se před ničím nezastaví.
  • Nisha (Lawbringer): Šerifka z lokace Lynchwood (taktéž Borderlands 2). S umělou inteligencí si poradí pomocí svých věrných koltů.
  • Claptrap (Fragtrap): ... Ano je to tady! Poprvé v historii série se hráč může vžít i do role tohoto nikdy nemlčícího robotického "pidižvika". Bude o to mírumilovnější a milejší? Ani nápad!

Prozatím si vývojáři nechávají nějaká další esa v rukávu, která jistě oznámí během akcí jako E3 2014 nebo GamesCom 2014. Z uvedených vlastností však lze vyvodit, že Borderlands: The Pre-Sequel svým předchůdcům rozhodně ostudu neudělá, ba naopak. Stane se ještě ujetějším, komiksovějším a vtipnějším.

"Když jsem si uvědomil, že můžu používat kyslíkové bomby jako jet-pack, tak jsem najednou mohl skákat hodně do dálky i do výšky, ba dokonce se i vznášet a trochu i létat. Jsem-li tam nahoře, tak můžu prudce seskočit na zem a rozmetat všechno pod sebou, je to fantastická zábava," Randy Pitchford, prezident Gearbox Software.

Borderlands: The Pre-Sequel vyjde na podzim tohoto roku pro počítače i konzole PlayStation 3 a Xbox 360. Pracují na něm jak lidé z Gearbox Software, tak i ze studia 2K Australia. Bavily vás první dva díly? Berete Borderlands jako řadovou střílečku nebo ji zbožňujete stejně jako banda podobných maniaků?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku 2K oznámilo Borderlands: The Pre-Sequel, které nás katapultuje mimo Pandoru

Žádné komentáře.