CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k 3D nebo 2D film? Lidský mozek nevidí rozdíl, vysílá emoce se stejnou intenzitou

Film na hovno, zůstane filmem na hovno i v 3D. 3D by mělo být u filmů bráno jako doplněk, jenže v mnoha případech je to spíš stežejní záležitost filmu.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak a vetsina dnesnich filmu za hovno skutecne stoji .... jinak zase nejaka "vedecka" analyza, to se fakt bavim ..... asi se sami "vedci" nikdy na 3D film nedivali .... je to proste lepsi .... JE, TECKA! .... nebyli to zas treba psychologove z MIT, tam se to dnes hemzi geniema, treba ti, co vymysleli to "nove" ovladani dotykoveho monitoru - mobilem:o)))))))

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Je to lepší, pokud nepatříš k té skoro čtvrtině lidstva, kterou z toho bolí hlava.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne neuznavam aktivni 3D, to je samozrejme nesmysl ....... mam pasivni 3D a neznam nikoho, koho by z toho bolela hlava. Kamos ma aktivni a neznam nikoho, koho by z toho hlava nebolela:)
Mozna ta ctvrtina naletela lednickarum a koupila si TV s aktivnim 3D:)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Lednickari :))
jj Samsung jedine aktivni a LG jedine pasivni, zde se clovek nesplete podle toho co chce poridit.
Zato ostatni Panasonic, Philips, Sharp, Sony, Toshiba delaji oboje.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě se po určité době (asi tak 10-15 minut) dělá špatně i u pasivního způsobu... :-(

Ono nejde ani tak o způsob zobrazování, ale spíš o parametry daného filmu, např. vzdálenost kamer (rozteč očí), jak moc agresivně se ve filmu s prostorem pracuje a podobně... No a pak jak je člověk citlivý.

Jen málo filmů jsem přežil bez problémů, většinou klidnější scény např. podmořské (přírodopisné) nebo "kreslené" (pc animace) pohádky mě nedělají problém...

Můj subjektivní názor je, že se prostě můj mozek nedokáže vyrovnat s pro něj už docela "fyzicky reálnou" scénou, která ovšem nekoresponduje s indikací středního ucha...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za opravu.

Vnitřního ucha - lépe. Labyrintů vnitřních uší a vůbec nejlépe, že dochází ke kolizi v rámci rovnovážného systému. Problém titiž nemají labyrinty, ale mozek. Víceméně v počítači (mozku) je adaptivní program a u tebe je nastaven na nějaké výstupy a sledování 3D vede k neočekávaným hodnotám. Opakovaným sledováním by mělo dojít k adaptaci. Bolesti hlavy ale asi zůstanou

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Velmi zalezi na akom HARDWARE ho sleduju....

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně jestli měřili rozdíly v pocení a srovnávali emoce jako smutek tak se ani nedivím že naměřili kulové... Rozdíl bude v zajímavé prostorové scéně, nikoli v tom jak zareagujeme na smutnou příhodu.
Nicméně souhlasím s tím, že nemá smysl všechno točit ve 3d a myslet si že se z toho, kvůli tomu, stane trhák.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

určitě je lepší vyšší kvalita obrazu, když jsem koukal na 3D film na monitoru s 3D brýlemi (DVD kvalita) tak my ten 3d připadal spíš jako rušivý element, o několik let později jsem film viděl asi v 720p (asi HDTV) a nějak jsem si neuvědomil až teď že jsem ten film vyděl 2x. Podle mě nejvíc umocní emoce UHD (4k) nebo 8k či 12k (to ale asi jen u TV nejsem si jistý jestli to poznáte na monitoru).

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi ako je 3D plasticke a od kvality 3D. Mna ani Avatar moc neohuril moc ploche na moj vkus. IMAX mal perfekne 3D, krasne plasticke bolo citit priestor. Clanok onicom asi potrebuju masirovat ludi na 4K...
Ked ludia chodia na 3D asi sa im to paci tak naco taketo clanky...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Reklama na film Polární expres?

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Já byl poprvé na 3D Spy Kids (ještě s červeno-modrými brýlemi) a přislo mě to fakt super. Pak jsem byl na Avatarovi s aktivními brýlemi a to bylo ještě lepší. Ale pak jsem šel na Souboj Titánů, Transformers, 300, IronMan3 a ještě pár filmů ... a to už všechno stálo za prd. Tak už teď chodim jenom na 2D.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tie filmy co stoja za prd su vacsinou konverzia....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.