CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k 3D tiskárna do každé domácnosti: HP už nestačí tisk na papír, chce přijít s levným tiskem objektů

ok, takže o pár rokov bude mať doma každý pol tony zbytočného plastiku. Mňa zaujíma kedy prijde kombinácia tlačiareň/shredder, kde do jedného konca hodím plastové fľaše a z druhej strany vyjde zubná kefka, hrebeň, dildo, atď.

Jednoduchá a užitočná domáca recyklácie polyetylénu, polypropylénu, atď. Zatiaľ sa iba ďalej hrnieme do svinenia planéty plastom.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš si myslím, že se bude opakovat scénář - levné tiskárny, drahé náplně jen od HP, jinak je tiskárna odmítne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To me taky hned napadlo. Zrovna v pripade HP bude asi levnejsi to odlevat z platiny, nez tisknout.
Navic u 3D tisku se doposud nemluvi o jedne zasadni veci - autorskych pravech. Muzete se vsadit, ze ZADNEMU vyrobci se nebude libit, ze si doma tisknete nahradni dily, misto abyste si koupili novy zmetek... pardon vyrobek. A maji dost penez a moci, aby si prosadili, ze domaci vyroba nahradnich dilu bude trestny cin.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A od kdy je výrobek autorské dílo? Kromě toho náhradní díly vyrábí kde kdo odjakživa, říká se tomu druhovýroba a nikdo proti tomu neprotestuje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Od momentu, kdy pujde skopirovat :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz neprosadili, ze je trestny cin vyroba nahradnich dilu v cine ... copak nevidis, ze uz ted se zameruji spis na to, aby nahradni dil od jine firmy proste nefungoval?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Teraz este tu sci-fi o tom ako niekto vyvinie 100% samoreplikovatelnu "tlaciaren cohokolvek" a nastane nova era ekonomiky vymenneho obchodu tovarov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.