CDR.cz - Vybráno z IT

Panasonic: 3D video mapování má potenciál nahradit ohňostroje

Panasonic Illumina Il Colosseo Con Uno Straordinario Video Mapping V 2 261448
Společnost Panasonic uskutečnila výzkum na téma 3D video mapování. Výsledky ukazují, že tato novodobá technologie má potenciál stát se vyhledávaným zážitkem, který by mohl v blízké budoucnosti nahradit klasické ohňostroje.

3D mapping, nebo také 3D video mapování, je speciální druh trojrozměrné video projekce na objekty ve volném prostoru. Hra světel a stínů se nejčastěji provádí po setmění na velkých plochách, jako jsou fasády nebo interiéry budov. 3D projekci můžeme jistým způsobem považovat za uměleckou animaci, která si hraje s naší představivostí. Člověk se přes nasvícenou scénu dostává do imaginárního světa, díky němuž budova získává zcela jiný rozměr. Animované prvky v reálném čase vystupují do prostoru a vytváří tak dokonalou iluzi, která mění skutečnou perspektivu.

01 Projector Solution

Z průzkumu, jenž probíhal v časopise Installation, bylo zjištěno, že oblast projekčního mapování v posledních třech letech zaznamenává jak narůstající počet projektů, tak vygenerované zisky. Oslovené animační agentury, pořadatelské firmy, koncoví uživatelé i výrobci se shodují na tom, že video mapping je pro publikum atraktivnější a zábavnější než světelné představení ve formě ohňostroje. Polovina respondentů si myslí, že se klienti na trhu chtějí především odlišit. Příkladem může být festival světla Lumière, který se koná jednou za dva roky v Londýně a pokaždé přiláká na 175 tisíc návštěvníků.

00 Sochi Projector

Na 3D mapping je sice potřeba zajistit nákladnou techniku (projektory, ozvučení atd.), trojrozměrné video mapování však dokáže přilákat tolik lidí, že se vytvoří mnoho pracovních míst, zaplní se hotely a několikanásobně vzrostou zisky restauracím a obchodům. "3D mapping se stal nedílnou součástí mnoha komerčních událostí, protože dokáže organizátorům i dodavatelům přinést obchodní příležitosti i zisky. Tento průzkum dokládá zářnou budoucnost, která odvětví projekčního mapování čeká, a ukazuje finanční výhody upoutání pozornosti návštěvníků," uvedl Hartmut Kulessa, evropský marketingový manažer pro oblast projekční techniky společnosti Panasonic.

Tagy: 
Zdroje: 

TZ Panasonic

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Panasonic: 3D video mapování má potenciál nahradit ohňostroje

Čtvrtek, 9 Červen 2016 - 04:40 | Jirka1 | On se nudným stává po čase i videomapping....
Čtvrtek, 9 Červen 2016 - 00:30 | Spirit_pcf | A casom uz hrozna nuda. Chodieval som pravidelne...
Středa, 8 Červen 2016 - 17:43 | HKMaly | Tak ono ty ohnostroje taky nejsou zadarmo.

Zobrazit diskusi