CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k SecUpdate: 950 milionů Androidů je v ohrožení a Google Drive pomáhá phishingu

to hacknuti nepripojeneho pocitace:
"musí být jak na mobilu, tak na počítači nainstalován jejich malware GSMem. Nic víc není třeba"
takze nejprve je treba k tomu pocitaci ziskat fyzicky pristup, pak ten pocitac hacknout, pak tam nahrat malware, a pak ho muzeme hacknout mobilem. hm, to by se o tom melo spis mluvit jako o ziskavani dat z nepripojeneho, ale hacknuteho pocitace.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tento komentář je omylem jako odpověď :-/
Izraelci mě až tak moc nepřekvapili :) Někdy před 18 lety (to mi bylo zhruba 13 let) jsem zjistil, že jsou v rádiu jak na AM tak FM pásmu slyšet různé ruchy z PC a elektrických spotřebičů. Např. i cvaknutí vypínače osvětlení, jelikož tam přelítne krátce jiskra. Byl slyšet i posun kurzoru po obrazovce :). Asi si toho všiml kde kdo, když měl rádio v blízkosti PC. Využít toho, je jen další krok. Škoda, že mne to tehdy nenapadlo :) Zajímalo by mne, jakou mají přenosovu rychlost

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsou vsechno zalezitosti desitky let zname ... firmy davaji miliardy za zabezpeceni budov do faradayovych kleci, dokonce je i v CR firma, ktera se na konkretne tohle specializuje. Problem tam je ten, ze neni potreba zadneho malware jako tady. Tohle reseni je v profesionalni spionazi uplne k nicemu, akorat je zajimave, nic vic.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

V profesionalni spionazi se to hodit klidne muze. Staci, kdyz budou mit vevnitr cloveka, treba uklizece. Ten clovek bude mit kliku kdyz se primo k pocitaci dostane jednou, ale dostat se na vzdalenost 5m s mobilem, ktery je bez SIMky a tedy teoreticky nefunkcni ... hmmm ... no, dobre, mozna to nebude tak snadne, ale ten princip, ze dovnitr faradayovy klece staci dostat mobil, se muze hodit.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

a nebo mít to štestí, že se povede dané rutiny vpašovat do programu u výrobce nějakého konkrétního programu

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

a navíc jim to funguje pouze pro konkrétní typ hardware. Až číňani začnou vyrábět jiné klávesnice, přestane jim hack fungovat, příp. ho budou muset aktualizovat.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

"odměněn 1337 dolary" wow frajer objevil chybu v guglim zmetku, verejne ji neprozradil, dokonce jim poslal i opravu a oni mu daji ZAVRATNYCH 1337 dolaru:o) To neni vtipne, ani smutne, to je proste ......... no ........ bez komentare. Kazdy si asi do priste rozmysli, jestli takovou bombu nezpenezit o par radu vic uplne jinak.
Jinak se mi libi, jak na naproste vetsine zarizeni u lidi NIKDY nebude oprava vydana:o) To je fakt legracni, zajimalo by me, kolik trosku IT znalych lidi dnes jeste android pouziva.
Skoro se bojim, ze microsoft diky temto krucialnim chybam jako odpoved vyda WM driv nez ho doladi:(

"Nebude možné přijmout hovor, nevydá ani hlásku a obrazovka se buď výrazně zpomalí, nebo zcela zasekne." tahle chyba se na androidu bude tezko odlisovat od normalniho chovani:o)
Chyba nahlasena uz v kvetnu? To je zvlastni, nebyl to zrovna gugl, ktery nekdy loni "vyskolil" microsoft, kdy mu nahlasil chybu a kdyz ji neopravil v podle guglu primerenem terminu, tak ji kompletne zverejnil ..... o tyden pozdej se objevil ten problem s klici, ktery gugl vedel uz rok a ted zase tohle ..... to je pokrytectvi a diletantstvi v ciste a krystalicke podobe ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

nevim jak je to s tou castkou doopravdy, ale 1337 je proste leet! tak jestli to nebylo schvalne...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co je leet? At je to jakkoliv, kdyz to gugl rekl, meli mu zacpat hubu prachama, aby to nikde nevykecal, kdyz to nedokazou opravit na naproste vetsine pristroju. Nevim no ......

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nez priste pujdes na internet dopln si zakladni vzdelani. Ale jinak souhlasim, meli pridat par nul.

Mam telefon s androidem sotva mesic a uz kriticka chyba. Jsem smolar, nebo je to normalni?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jestli leet patri k zakladnimu vzdelani ..... pro ty kdo to slysi poprve: https://en.wikipedia.org/wiki/Leet

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zakladni vzdelani?

Za zakladni vzdelani nepovazuju neco, co tu z 15 ajtaku (vetsina z nich s vic nez 10 lety praxe) nezna NIKDO :-)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

a kolik vyplaci MS, oh wait, MS nevyplaci protoze neopravuje, k.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, treba klasicky bounty program? https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn425036.aspx
Nebo pak mas specialni programy pro MVP a expertni firmy, kteri maji pristup ke zdrojakum a hledanim chyb se zivi .......
Taky jiste kdyby nekdo prisel s tim, ze ma extremne kritickou chybu, ktera navic nejde opravit, tak by asi vytahli uplne jiny cenik:)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.