CDR.cz - Vybráno z IT

AAXA M4 - Nejjasnější kompaktní projektor s baterií na světě

Aaxa M 4 Projector
Cestovní projektor drobných rozměrů, který je napájen nabíjecí Li-ion baterií, nabízí all-in-one řešení pro přehrávání multimédií.

Ne příliš známá americká společnost AAXA Technologies přichází na trh již s třetí generací extrémně kompaktního LED projektoru. Zařízení je určeno všem nadšeným cestovatelům, kteří chtějí mít možnost promítat filmy na velké úhlopříčce, ať jsou kdekoliv.

Aaxa Inputs

Miniaturní projektor AAXA M4 LED Pico se díky minimalistickým rozměrům 210 x 134 x 79 mm pohodlně vejde do každé tašky. Nebude vás ani příliš zatěžovat, jelikož váží jen 1,11 kilogramu. Jak uvádí výrobce, jedná se o projektor poháněný bateriemi s nejjasnějšími barvami na světě. Revoluční optický systém umí zobrazit obraz o maximální velikosti 150 palců a to v nativním rozlišení WXGA (1280 x 800 pixelů), vstupem však může být i video s rozlišením 1080p.

Projektor M4 nabídne svítivost až 800 lumenů, přičemž zdrojem světla je skupina LED diod. Je použitelný jak v jasném, tak v tmavém prostředí. Úsporné LED diody vydrží až desetkrát déle než klasické žárovky, jejich životnost je stanovena na úctyhodných 20 tisíc hodin. Pokud byste tedy projektor využívali každý den čtyři hodiny, vydržel by vám více než třináct let bez nutné výměny zdroje světla. Zařízení je vybaveno nabíjecí 28wattovou lithium-iontovou baterií nejvyšší kvality s výdrží 90 minut při zapnutém úsporném režimu. Je údajně navržena tak, aby si i po 1000. nabíjecím cyklu udržela více než 85 % své kapacity.

Aaxa M 4 Projector 1Aaxa M 4 Projector 2

Přenosný projektor AAXA M4 disponuje projekčním řešením typu all-in-one, které zahrnuje integrovaný multimediální přehrávač, vlastní reproduktor, digitální televizní ATSC tuner a všechny základní porty (VGA, HDMI, USB, 3,5 mm jack na sluchátka,...) pro propojení dalších zařízení. Nechybí podpora paměťových karet microSD. Projektor je po připojení příslušného adaptéru kompatibilní se zařízeními iPhone 5, iPhone 6 a iPad od Applu, dále se smartphony Samsung Galaxy a Galaxy Note a v neposlední řadě také s mobilními telefony Nexus a HTC.

Starší typ projektoru se v českých internetových obchodech objevuje za 4000 korun. Uvidíme, za kolik se bude prodávat jeho novější verze rovněž dostupná pouze v bílé barvě.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AAXA M4 - Nejjasnější kompaktní projektor s baterií na světě

Sobota, 11 Říjen 2014 - 20:38 | Izak | Ne oni rikaji, ze vevnitr je android ;-)) ......
Pátek, 10 Říjen 2014 - 18:27 | Anonym | Tak nema MHL, takze mobily co podporuji MHL do...
Pátek, 10 Říjen 2014 - 18:18 | Anonym | Tak jestli ma to hdmi MHL standard, stejne jako...
Pátek, 10 Říjen 2014 - 13:00 | BTJ | Vypada to hodne zajimave:) Jen dodam, ze je to...
Pátek, 10 Říjen 2014 - 06:52 | Kert | Cenova politika vyrobce je jasna, 1lm = 1USD :-)...

Zobrazit diskusi