CDR.cz - Vybráno z IT

Alcatel OneTouch Idol 4S bude mít v balení brýle pro virtuální realitu

Veletrh Mobile World Congress, který se bude konat 22. až 25. února v Barceloně, se nezadržitelně blíží a všichni očekávají, jaké novinky si pro rok 2016 připravili jednotliví výrobci mobilních zařízení.

Na veletrhu má být hlavním lákadlem Alcatelu model OneTouch Idol 4S, který bude vybaven 5,5" AMOLED displejem s 2K rozlišením (2560 x 1440 pixelů), osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 652 (čtyři jádra Cortex-A72 taktovaná na 1,8 GHz a čtyři jádra Cortex-A53 na 1,4 GHz), 3 GB RAM a grafickým čipem Adreno 510. Systém poběží na nejnovějším operačním systému Android 6.0.1 Marshmallow. Vnitřní úložiště s kapacitou 32 GB je možné díky podpoře paměťových karet microSD ještě rozšířit. 

Hlavní fotoaparát s rozlišením 16 MPix disponuje světelností f/2.0, automatickým ostřením a dvoutónovým LED bleskem. Přední kamerka má slušných 8 MPix a LED blesk. Nechybí ani podpora technologií Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2, GPS nebo A-GPS. Mobilní telefon nabídne dokonce funkci dualSIM, takže bude možné používat dvě telefonní čísla najednou. Kapacita baterie činí 3000 mAh.

Alcatel OneTouch Idol 4S má zákazníky kromě výbavy zaujmout také netradičně pojatým balením. Dle zveřejněné fotografie mají být jeho součástí také brýle pro virtuální realitu. Lépe řečeno, smartphone budete moci zasunout do speciální krabičky s otvory pro každé oko a QHD displej použít jako obrazovku virtuálních brýlí. Podobný princip využívají například brýle Google Cardboard. Za cenu, která by neměla převyšovat 10 tisíc korun, tak zákazníci dostanou i něco navíc. Model OneTouch Idol 4S by se měl do prodeje dostat pravděpodobně letos v květnu.

Zdroje: 

TZ

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Alcatel OneTouch Idol 4S bude mít v balení brýle pro virtuální realitu

Středa, 17 Únor 2016 - 04:00 | Xspy | Kapacita baterie činí 3000 mAh ..... :(...

Zobrazit diskusi