CDR.cz - Vybráno z IT

Konečně levné chytré hodinky s kulatým displejem: Watch od Alcatelu míří do ČR

Watch Color And Range
Co byste řekli chytrým hodinkám s dobrou výbavou s cenou pod 3 000 Kč? Alcatel mile překvapil a na CES 2015 ukázal model, který brzy budeme moci navléct na ruce i v ČR a na Slovensku. Těšit se můžeme na chytře vymyšlené nabíjení, kulatý displej či NFC.

Proč se nechávat vyrušovat jen telefonem, když to rády udělají i hodinky. Ale ne, chytré hodinky mohou být užitečným společníkem, který vám v mnohém usnadní život. Přečíst si o nich můžete např. v nedávném testu prvních kulatých chytrých hodinek s Android Wear - Moto 360.

Alcatel na veletrhu CES v Las Vegas ukázal světu chytrý kulatý kousek z Wearables rodiny. Model OneTouch Watch sází na kulatý vzhled ciferníku, velmi dobrou výbavu a překvapivě nízkou cenu. A co je na tom všem asi nejlepší? Zamíří na jaře tohoto roku i na český trh.

Watch 3

Novinka je navíc kompatibilní nejen s Androidem, ale i s operačním systémem iOS od Apple. Nabídnout pak mají všechny myslitelné funkce od měření tepu, monitorování spánku či počítání kroků. Za cenu 2 700 Kč nezní vůbec zle.

S NFC i zabudovaným nabíjením

O zobrazování se postará 1,22 palcový panel s neupřesněným rozlišením, pro konektivitu je připraven standardní Bluetooth 4.0 a o běh zařízení se postará čip STM429. Nechybí optický senzor srdečního tepu a vedle toho také pedometr pro měření kroků. Hodinky tak budou ideálním společníkem při běhání či sportu.

Watch 2

Výrobce slibuje kompatibilitu s iOS 7 a vyšší a standardně (kvůli Android Wear) podporu pro zařízení s Androidem 4.3 a novějším. Sportovce i běžné uživatele nepochybně potěší certifikace IP67, která zaručuje odolnost proti vodě a prachu. Do náramku hodinek byl ukryt nabíjecí USB kabel, což je skvělá vlastnost. Nepotřebujete speciální kolébku či externí kabeláž, prostě hodinky zapojíte do USB a hodinu počkáte na plné nabití baterie. Co zamrzí je chybějící hlasové ovládání.

Design

Rozměry: 10,5 x 41,8 x 3,5 mm

Šířka pásku: 20 mm

Displej

1,22 palců, 262 tisíc barev

Konektivita

Bluetooth 4.0

Chipset

STM429

Baterie

210 mAh

Pohotovostní doba: 2-5 dní

Doba nabíjení: 1 h

Funkce

Akcelerometr, gyroskop, výškoměr, senzor srdečního tepu, e-kompas, NFC, vibrace, voděodolnost (IP67)

Kompatibilita

WATCH jsou kompatibilní se všemi zařízeními s operačními systémy Android 4.3 a iOS 7 a vyššími

Vzhledem k použití 210 mAh baterie zvěstem o "dlouhé" výdrži příliš nevěříme. Výrobce mluví o 2 dnech běžného užívání, což je spíše standardní hodnota a dokonce pak o 5 dnech za ideálních podmínek. Osobně to po zkušenostech s Moto 360 s 320 mAh akumulátorem tipuji spíše na hodnotu kolem 24 hodin - ale nechme se překvapit, času na vyladění má výrobce do jara víc než dost.

Watch 1

Dostupné budou ve čtyřech různých variantách -  v červenočerné, v celobílé určené něžnému pohlaví, klasické chromově šedé a kovově bílé. Vzhledem k tomu, že se mají lišit i použitými materiály, lze očekávat rozdíly v cenách jednotlivých variant. Předpokládaná cena je zmiňovaných 2 699 Kč pro český a 100 eur pro slovenský trh.

Konkurence pro Moto 360? Jen částečně

Český zákazník jde hlavně po ceně, což je léty ověřený fakt. Alcatel OneTouch Watch tak bude mít na našem trhu na růžích ustláno.

Moto 360 nabídne kvalitnější displej, větší kapacitu baterie, hlasové ovládání či třeba bezdrátové nabíjení. Alcatel Watch na druhou stranu potěší zabudovaným NFC (proč jej proboha Moto 360 nemá?!) a vestavěným napájecím kabelem.

Zdroje: 

vlastní, tisková zpráva

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Konečně levné chytré hodinky s kulatým displejem: Watch od Alcatelu míří do ČR

Středa, 7 Leden 2015 - 06:27 | Anonym | Ty voe! To musi byt luxusni chytre hodinky, ty...
Úterý, 6 Leden 2015 - 21:09 | tony | v mojich hodinkach menim baterku jednou za 2-5...
Úterý, 6 Leden 2015 - 18:10 | BTJ | Zamyslel se nekdy vubec nekdo nad tim, co umi...
Úterý, 6 Leden 2015 - 18:09 | Martinezze | Až tak super to s tým displejom nebude... Okrúhly...
Úterý, 6 Leden 2015 - 15:55 | petr ib | mno a proč vlastně dělat displaye kulaté?!
Úterý, 6 Leden 2015 - 13:04 | super master | pokud to bude realne pouzitelne, tak do toho...

Zobrazit diskusi