CDR.cz - Vybráno z IT

Alcatel zkouší 17" tablet OneTouch Xess jako centrum domácí zábavy [IFA 2015]

Alcatel Onetouch Xess 1
Nový dvoukilový tablet od Alcatelu se má stát středobodem zábavy v běžné domácnosti. Jeho uvádění je však tak vlažné, jako bude s největší pravděpodobností i konečný zájem o něj.

Na letošním berlínském veletrhu IFA 2015 je představován pod značkou Alcatelu tablet, který se výrazně liší od konkurence. Alcatel OneTouch Xess s obří úhlopříčkou 17,3 palce snad už ani nelze považovat za tablet. Se svou hmotností 2,5 kg může konkurovat kdejakému notebooku, co do těchto fyzických dispozic samozřejmě. Bližší rozměry zařízení s tělem z nerezové oceli jsou 416,5 x 266,5 x 9,15 mm.

Alcatel Onetouch Xess 2

Na zadní straně najdeme vyvýšenou kruhovou část, jejíž součástí jsou dvě půlkruhová madla. Jedno slouží jako praktické ucho pro přenášení tabletu, i když pravidelné nošení výrobce nedoporučuje, a ve druhém je ukryt integrovaný stojánek pro naklonění tabletu k podložce pod úhlem 30, 50 a 75 stupňů.

Alcatel Onetouch Xess 5Alcatel Onetouch Xess 2

Alcatel Onetouch

OneTouch Xess je vybaven IPS displejem s FullHD rozlišením, osmijádrovým procesorem MediaTek MT8783T s taktem 1,5 GHz, 2 GB RAM a 32GB vnitřní pamětí. Nechybí podpora paměťových karet microSD (do velikosti až 64 GB). Přístroj běží pod operačním systémem Android 5.1 Lollipop a budou na něm předinstalovány různé aplikace, včetně mixážního pultu OneTouch Mix nebo kreativní aplikace SketchBook.

Alcatel Onetouch Xess Cooking App

Ozvučení pro hraní her, přehrávání hudby nebo videa zajišťují 3W stereoreproduktory JBL, na přední straně najdeme také 5MPix kamerku. Kapacita baterie činí 10 000 mAh, což odpovídá třem hodinám přehrávání FullHD videa nebo cca šesti hodinám běžného používání.

Alcatel Onetouch Xess 6Alcatel Onetouch Xess 3Alcatel Onetouch Xess 4

Kromě dotykového ovládání můžete tablet ovládat i bezdotykově pomocí gest nebo přiloženým stylusem.

Tablet se prezentuje jako ideální nástroj pro použití coby centrum domácí zábavy. S ohledem na jeho výbavu, použitý systém a hlavně cenovku, která bude atakovat hranici 20 tisíc, se můžeme jen potutelně usmívat. Skutečně velmi těžko může toto zařízení konkurovat miniPCčkům či stolním počítačům, které v dané (a mnohem i nižší) cenové relaci nabídnou skutečně odpovídající výbavu i praktičtější funkčnost. S největší pravděpodobností se tak na našem trhu s tímto zařízením vůbec nesetkáme, jak nám ostatně naznačil i zástupce českého Alcatelu.

Zpravodajství z IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel

Zdroje: 

IFA 2015

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Alcatel zkouší 17" tablet OneTouch Xess jako centrum domácí zábavy [IFA 2015]

Pondělí, 7 Září 2015 - 23:08 | WIFT | Jestli WM znamená Windows Mobile, tak pardon, ale...
Pondělí, 7 Září 2015 - 11:55 | BTJ | Tak ted tam budou moct dat WM, coz bude patrne...
Pondělí, 7 Září 2015 - 10:42 | WIFT | Kdyby Microsoft neporodil Windows RT už mrtvé,...
Pondělí, 7 Září 2015 - 08:54 | Pepík Jan | No, to sice měl, ale podívejte se na jeho výbavu...
Pondělí, 7 Září 2015 - 07:47 | Jan Novák | Například Panasonic měl 20" tablet už před...
Neděle, 6 Září 2015 - 23:13 | BTJ | Firmy zkousi spoustu cest .... a ono to splni...
Neděle, 6 Září 2015 - 18:32 | ne ne | Jedine co nechapu je, ze se potrebujete potutelne...

Zobrazit diskusi