CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon chystá službu pro streamování hudby, bude konkurovat Spotify i Applu

Amazon Music
Amazon chce ovládnout internetový multimediální svět. Ke stávající streamovací službě Amazon Video se brzy přidá samostatná hudební platforma Amazon Music, která bude k dispozici za měsíční poplatek.

Úspěšná americká internetová společnost Amazon.com dle agentury Reuters připravuje vlastní streamovací portál pro přehrávání hudby. Chystaný Amazon Music bude mít mnoho silných konkurentů, mezi nimiž najdeme například Spotify, Apple Music nebo Google Play Music, ale to společnosti očividně nevadí.

Amazon již od roku 2014 nabízí podobnou službu pro poslech hudby. Zákazníci služby Amazon Prime mají v rámci předplatného k dispozici jeden milion skladeb v katalogu Prime Music, což je oproti konkurenci velmi omezená nabídka, na kterou si stěžovali hlavně majitelé chytrého reproduktoru Amazon Echo. Konkurenční služba Spotify totiž aktuálně čítá 35 milionů položek a Apple Music více než 37 milionů. Ještě větší databázi však najdeme u streamovacích služeb Deezer, Groove Music či Tidal, kde toto číslo dokonce překročilo hranici 40 milionů skladeb.

Amazon Prime Music

Současná služba Amazon Prime Music

Amazon Music bude mít podobnou cenovou politiku jako Apple nebo Google. Za měsíční poplatek 9,99 dolaru zákazník údajně získá stejně rozsáhlou databází songů, jakou by měl u konkurence. Ke spuštění nové služby má dojít v průběhu léta, nejpozději na začátku podzimu, a tak má Amazon aktuálně plné ruce práce s řešením licenčních smluv s vydavateli.

Amazon bude moci konečně své rozsáhlé klientské základně nabídnout komplexní multimediální zábavu na jednom místě. Není vyloučeno, že pro kombinací několika služeb dohromady budou k dispozici různé výhodné balíčky.

Zdroje: 

Olga "Olga Kolková" Kolková

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Amazon chystá službu pro streamování hudby, bude konkurovat Spotify i Applu

Žádné komentáře.