CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon spustil platformu Video Direct, která má konkurovat Youtube

Amazon 0
Amazon se hodlá stát multimediálním internetovým gigantem. Dopomoci mu k tomu má exkluzivní video obsah na profesionální úrovni, který mohou nahrávat sami uživatelé a vydělat si tak nemalé peníze.

Americký internetový obchod Amazon.com dne 10. května spustil nový video portál Video Direct, který umožňuje uživatelům uploadovat vlastní videa a vydělávat na nich. Služba je určena především profesionálům, ale zkusit ji může úplně každý. Stačí se bezplatně zaregistrovat na stránkách VideoDirect.Amazon.com a můžete začít svá díla nahrávat.

Každé uploadované video musí mít rozlišení aspoň 1280 x 720 pixelů a musí být k němu přiloženy titulky, které budou použity pro automatický strojový překlad do dalších jazyků. Jakmile je video schváleno, můžete sledovat jeho úspěšnost. U všech titulů lze optimalizovat podmínky propagace podle různých výkonnostních metrik: doba sledování, počet odběratelů, plánovaný příjem, platební historie a další.

Avdp Devices

Amazon Video Direct chce konkurovat podobným službám, jako jsou Netflix nebo Youtube, který v současnosti dokonce připravuje vlastní placenou službu televizního vysílání. Amazon slibuje tvůrcům finanční odměny z diváckých příjmů a reklamy. Navíc první stovce nejúspěšnějších videí společnost údajně každý měsíc rozdělí jeden milion dolarů v rámci speciálního programu AVD Stars.

Nová platforma bude v první fázi projektu k dispozici pouze zemích, kde je dostupná streamovací platforma Amazon Video - USA, Velká Británie, Německo, Rakousko a Japonsko - a to na všech podporovaných zařízeních - chytrých telefonech, tabletech, herních konzolích, chytrých televizích, Fire TV a webových stránkách. Uživatelé tak mohou oslovit miliony zákazníků Amazonu. Do projektu se kromě veřejnosti zapojí i řada významných partnerů, jedná se například o kanály Mashable, The Guardian, HowStuffWorks, Pro Guitar Lessons nebo Machinima.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Amazon spustil platformu Video Direct, která má konkurovat Youtube

Žádné komentáře.