CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Americký sniper má i navzdory pirátům rekordní tržby

To "navzdory pirátům" v nadpisu v době, kdy jsou báchorky o škodlivosti pirátství snad už definitivně vyvráceny, mě trochu zaráží, spíš by tam mělo být "díky pirátství." Toto myslím jasně definuje rozdíl mezi dobrým a špatným filmem. Špatnému filmu pirátství škodí, protože lidé zjistí, že na takovou sračku se nevyplatí do kina jít. U dobrého filmu je to přesně naopak, tam pirátství působí spíše jako reklama. Myslím si, že přesně tak je to správně a má to tak fungovat. Prospěch diváka je jasný, prospěch dobrého tvůrce rovněž, no a ten špatný holt musí změnit obchodní politiku, pokud chce aby se mu dílů zaplatilo, nebo začít dělat dobré věci.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to definuje rozdil mezi divacky uspesnym a divacky neuspesnym filmem. S tim jestli je dobry nebo spatny to nemusi nutne souviset.

Existuje hodne filmu, ktere jsou kritiky vysocene ceneny, maji vysoke hodnoceni na IMDB - a po financni strance jsou to naproste propadaky. A naopak existuje mnoho filmu s velmi spatnym hodnocenim, ktere jsou divacky velmi uspesne.

Kdyby bylo jedinou podminkou aby se dilo zaplatilo, tak by nektere filmove zanry nemohly existovat vubec. Nad cim by se ale mela studia zamyslet jsou filmy, ktere jsou tak drahe ze se proste nemuzou nikdy zaplatit, protoze neexistuje dost divaku kteri na ne pujdou - to se tyka vetsiny filmu s rozpoctem kolem 200 milionu USD (napr. John Carter).

Mnoho filmu se dostane z cervenych cisel treba az prodejem prav do televize nebo distribuci na BD/DVD.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nuz filmy su vraj umelecko dielo . A vnimamie "kvality" umeleckeho diela je ciste subjektivne. Kaslem na hodnotenia kvazi odbornych kritikov.
Divacka uspesnost tiez primarne nevypoveda o kvalite diela ale hlavne o tom kolko vrazili penazi do promotion. Seria Expendables zo svojej podstaaty musi stat tak trochu na pokraji zaujmu.
Hrdinovia nasich detskych liet Rambo Rocky & company uz proste niesu tak atraktivni pre dnesne mainstream publikum (deti).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že problém zrovna Expendables 3 je trošku jinde a sice v hodnocení PG-13, stejně jako u nového Robocopa - neviděl jsem ani jedno a ani nechci.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To PG hodnotenie aj niekto berie vazne ? Mimo USA .

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Když se z filmu jako Robocop nebo Expendables vystříhá všechno co odporuje PG-13, tak co z toho zbude, slaďounký čajíček pro děti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ziarive priklady: Kamenaky a Babovresky - dobre filmy podla tvojho meritka :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To je specifická anomálie daná nízkou inteligencí české populace - bohužel.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No když se zpětně podívám jaké filmy Clint Eastwood režíroval tak se ani té tržbě a úspěchu nedivím :-) Tak asi po dlouhé době vyrazím do kina :-) napřed na "Čikatila" a pak na Amerického snipera :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je nejlepší u Expendables 3 hledat vyníka jinde a svést to na zlé piráty. Pokud natočím špatný film, nemůžu se divit, že vydělám málo a do kina na to nikdo nejde ... http://screenrant.com/expendables-3-pg-13-rating-details/ No co, havně že to oslovilo nextgen :) a pardon za to, že je to trošku OT .

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Treba Babovresky a Kamenaky jsou podstatne horsi filmy nez Postradatelni 3 :-) A jak na ne lidi chodi do kina.....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Sr* se neproda ani kdyz neunikne, jen se na to podiva vice lidi a pak uz nikdo ;-))
i na CSFD pisi distributori recenze a jen co je film v kinech, % klesaji k realite.

Asi se film libi

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.