CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Android aplikace CDR/DIIT je nyní dostupná ve finální verzi

Otázka, která nepadla a není zodpovězena: A bude taky co číst, v poslední době je to bída. A pak zkvalitní se obsah? Co třeba ať články o technických věcech ať píše chlap a né ženská co o tom nic neví a jen je přeloží a přepapouškuje?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Viz diskuze u minulého článku, proč aplikace místo pořádné mobilní verze webu? Ptala se na to polovina čtenářů.

Aplikaci si pro každý web, který navštěvuji, instalovat nebudu (navíc chodím z RSS čtečky, takže by to stejně nefungovalo). Ale mobilní web cdr/diit by mě hodně potěšil, protože by mě to (doufám) nesežralo tolik datového tarifu. Pokud mi nezbývá moc dat v měsíčním balíčku, tak aktuálně musím z mobilu navštěvovat jiné weby, než ten váš, protože prostě zobrazujete milion nesouvisejících obrázků v postranních lištách a vyplýtvá to hromadu dat. Na desktopu to nevadí, ale na mobilu jo.

Aktuálně to řeším tak, že místo na cdr/diit jdu prostě jinam, např. na lupu, což není ideální řešení ani pro mne, ani hádám pro vás.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Take chodím hlavně z RSS, takže mi je taková aplikace na houby, ale na druhé straně ji ani nepotřebuji, web DIIT/CDR chodí na mobilu celkem dobře a datový tarif se snad už dnes tolik neřeší.
Jediná věc, která mě trápí a kterou by aplikace mohla vyřešit, když na webu se k tomu roky nikdo nemá, je pamatování si přihlášení - koho má to věcné přihlašování, když chodí z různých zařízení, bavit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Moj nazor:

"mobilna verzia webu" ?

o co v dnesnej dobe ide ? wap. :D ? drahe data ?
vascina prehliadacov ma take "mody" ktore orezu vsetko a ostane len text. V dnesnej dobe ked pomaly moj mobil zobrazi na displeji viac obsahu ako PC nie je nutna nijaka "mobila verzia". To ze ceny u nas dat su ake su je druha vec... aj tak WIFI je pomaly vsade, v autobusoch a na kazdom kroku.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

mno napriklad mne ide o pomale data, pokrytie v CZ a SK je stale tragicke, a to aj vo velkych mestach, kde siete nestihaju... tak preco zbytocne prenasat pol mega, ked staci 100 kilo... mobilny web (rozumej mobilna sablona) ma urcite vacsi zmysel ako mobilna aplikacia a je aj neporovnatelne lacnejsia... pridu na to urcite aj tu v redakcii, staci sa pozriet na pocet downloadov aplikacie.. skoda len, ze nepocuvaju citatelov.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, zda se již instalovala aktualizace, žádnou to zatím nenabízí, ale umí finální verze zobrazit diskusi pod články?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych velice jak ctenar ocenil kdyby prisel nazpet stary design cdr.cz a tudiz to melo zpet i svou jednotnou domenu, tak jako sme byli zvykli v roce 2009, nac je komu oddelene cdr.cz a diit.cz?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když mobily dostaly vlastní aplikaci, bylo by možno upravit design stránek, aby se normálně zobrazovaly na desktopu? Jedná se mi hlavně o využívání celé plochy :-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak z diskuzí koukám, že lidi prdíte na mobilní aplikaci a redakce CDR by se měla soustředit na úplně jiné věci a nevymýšlet blbosti. Jen to shrnu, co cítí asi i další lidé - čtenáři CDR a DIIT:
1. sjednocení domény a na těch stránkách pořádné čtení z oboru IT, tak aby jsme nemuseli hledat jinde
2. dát do kupy mobilní verzi stránek co nebude zatěžovat tarif a bude šlapat svižně
3. více rozčlenit sekce článků, tak aby si člověk mohl vybrat z oblasti IT co ho zajímá
4. vrátit se ke kořenům, kvůli kterým čtu CDR především a i DIIT už celá léta.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

k cemu navrat ke korenum? kdo by dneska cetlrecenze vypalovacek a triradkove novinky?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti, ale i kdybych mel android a rozhodl se to vyzkouset, jiste bych si to nenechal .... jako sorry, dve ikonu pro jeden web? K cemu by proboha mela byt extra aplikace pro nejaky web??? Idealne pak mit v mobilu tak 1000 zcela zbytecnych aplikaci ne?:o) A s tema dvema ikonama .... to udelejte klidne anketu kolik lidi na ktery z tech webu chodi ... beztak chodi na jeden a v postranni liste prejdou na druhy, je to ale samozrejme uplna picovina, nechapu koho to napadlo. Jestli jste chteli dve domeny, tak maji obe odkazovat na jeden web a ne takhle, je to opruz .... a jako mit pak jeste pro kazdy jinou aplikaci, OMG, bych cekal pet minut premysleni a aspon v mobilni aplikaci to dat dohromady.

Misto mobilni aplikace by jste aspon mohli fixnout (pocitam pet minut?) ten bug, kdy chodi oznameni o reakci na komentar, ale link je na komentar uplne nahore misto na ten spravny ..... na starem webu to bylo v poradku. Ale i tak je to superlamerina .... proc nepouzijete nejake phpBB nebo tak neco??? Idealne videt po vstupu na sranku, ze jsou nejake nove reakce a rozkliknutim se dostat primo do jamy lvove .... a taky samozrejme u kazdeho clanku videt nove komentare od posledni navstevy .... a ne kdyz se strhne nejaka debata, tak ze pak se cloveku zasere do rana emailova schranka ..... kdyby treba ta mobilni aplikace vyhazovala notifikace o novych reakcich a proste resila celou tuhle webovou zkriplenost, tak bych snad i lagroidarum zavidel, ale myslim, ze muzu byt v klidu:o) Takhle ta aplikace zcela ztraci smysl ..... no, snad jste tim nezabili vic jak par hodin ..... osobne na WP mi bezi ten web uplne v pohode (nevim jak na androidu), nevim, proc bych mel chtit nejakou extra aplikaci .....

Sorry, ale me postrehy:
1) mobilni aplikace, ktera nehlida a nema pohodlne udelane hlaseni na nove clanky a komentare je jen zbytecnost, stejnou ulohu by splnil webovy zastupce .....
2) kdyz uz to musi mit takovyhle design, tak aspon ty dva weby sjednotte, ja osobne nevidim rozdil, semtam je neco zajimave tadyhle, podruhe onde ... bohuzel zajimavych clanku je tu minimum, spis zaujate blogy jisteho redaktora a clanky, ktere by mely byt spis blogy ...
3) jestli nemate rozumne clanky nebo autory, tak ho zamerte blogove s rozumnym revenue sharem .... sorry, ale nektere clanky o spatnych hrach nebo ptakovinach z kickstarteru snad ani nikdo nemuze cist, navic jsou ostuda tradici, kterou melo kdysi CDR ..... a to tu i spousta dulezitych novinek proste chybi, najde se tu jedna, dve zajimave zpravy za den, to je celkem malo .......
4) kdyz nejste schopni udelat vlastni redakcni system s komentarema, tak sem hodte treba i to blbe phpBB, tohle je fakt ostuda ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Chtel jsem napsat neco podobnyho, takze jen pisu, ze souhlasim. Delat aplikace pro web je zbytecny nesmysl - k cemu jako? A navic mit svuj web rozhozeny do dvou domen a na kazdou z nich davat jiny ale jinak velmi podobny obsah jen ukazuje, jak je redakce mimo. Misto dulezitych veci nenapravuje chyby a dela zbytecnosti.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze nerad takhle kritizuju neci praci .... jiste na tom frajer stravil nejaky cas, mozna to delal i ve svem volnu zadarmo, fakt nevim .... a jako zname to vsichni, bombasticka myslenka a pak se zjisti, ze je to vlastne uplna picovina .... tak to proste je.
Ale na druhou stranu v tomhle pripade si to neodpustim ... frajer mel cely portal, a ted nevim kolik, stovky, tisice? ctenaru, kterych se mohl zeptat na nazor jeste predtim nez napsal prvni radek kodu ... mohl hodit clanek typu: "Co by jste rekli na mobilni aplikaci pro android" .... a lidi by rekli: jo, je to totalni picovina, staci shortcut, zapracujte na "WAP" verzi stranek, zlepsete diskuze, aplikace bude k nicemu, sjednotte weby .... nebo taky mohli lidi napsat, jo je to super napad, jdi do toho ..... ale to se nestalo .... tenhle luxus, co zbytek programatoru proste nema, proste nevyuzil, takze ted at se nedivi za kritiku .....

Vzkazal bych teda autorovi: takova aplikace muze mit smysl, kdyby hlasila treba nove komentare a snadno se dalo reagovat pres mobil ..... ale to by samozrejme ocekavalo podporu tohoto sileneho webu, ktera tu proste neni, nebyla a pochybuju, ze nekdy bude ...... treba pri rannim srani by clovek misto mazani spamu z noreply@diit.cz, mohl v klidu hejtovat cizi komentare:o)))

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Bolo by lepsie, ak by ste spojili weby, naco chodit tu a tam kvoli 3 clankom? Co sa tyka mobilnej aplikacie, tak tu si instalovat nebudem, povazujem to za zbytocne nakolko data nie su az tak drahe ani na mobile (teda v SR) a ked je nutne, tak opera turbo vie datove naroky este okresat. Inac ste fajn web :)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

a co Kindle? :(

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1. Nelze nastavit velikost textu na seznamu článků.
2. Nejsou diskuze

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.