CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Android i pro pracovní účely, to je nová vize Google

Znam ve svem oboru celkem dost lidi, jejichz firmy presly na reseni guglu, nahradili outlook gmailem, office googledocem a jsou z toho vyslovene nadseni, rvou blahem jako kravy:o) Misto drahych notebooku jim poridili jenom nettopy, proste bomba ...... efektivni prace jak cyp:o) Nic nefunguje a kdyz jo, tak mizerne, zamestnanci pry uz nemaji cas brouzdat po facebooku, managori jsou stastni jak blechy:o)

Jinak je hezke to srovnani, ze gugl zabira 80% trhu se smartphony, ale co to znamena v realu? Podle me vubec nic. Na pracovnich (at firemnich nebo domacich) zarizenich ma presne 0%, na hernich to same .... jedine, co teoreticky ovlada je 80% neuveritelne volatilni trh uzivatelu smartphonu, kterych je uz kolik? 30% ze vsech uzivatelu telefonu? A kolik z tech 80% smartphone vyuziva vic nez telefon? Kdyz vemem lidi, co ho maji na telefonovani, semtam nejakou toaletni hru, ci extra nouzovy prohlizec pro web nebo komunisticke site, tak tihle lidi budou tvorit tak 95% z onech 80% ... nejspis jeste vic .... jsou lidi, co neumi smartphone pouzivat a jsou schopni tam psat clanek ve wordu, ale tak pitomci se najdou vsude ..... ve skutecnosti si lidi kupujou smartphony podle nabidky a videli jste nekdy v posledni dobe nekde v obchode neco jineho nez podobany android? (Iphony maji za sklem, aby jim to nejake bezDecko v tescu necornulo, obcas se nekde najde zapadena uprosted nejaka lumia, ale klasicky telefon jsem uz drahne let nevidel.) Ale to neznamena, ze by to lidi pouzivali k pracovnim ucelum. Navic ten trh je neuveritelne volatilni o cemz svedci tristni zisky vyrobcu (ktere apple vsechny dohromady asi 4x predstihl s jednym extra predrazenym modelem) a to, ze spousta jejich android telefon bude pouzivat do doby nez se uplne zasekne a pak si nejspis dalsi s androidem nekoupi, pro ostatni je to spotrebni zbozi s maximalne rocni obmenou, kde se to hrabe na PC?
Rikam to furt, gugl je dobry vyhledavac ...... mel se drzet sveho kopyta ..... od te hruzy s chromym prohlizecem je to fail za failem ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Od telefonu pro pracovni ucely bych predevsim ocekaval ze zabrani aplikacim aby bez meho svoleni prohledavaly me kontakty, zpravy a podobna zverstva. U osobnich kontaktu mi to tak nevadi, ale u pracovniho telefonu bych si opravdu dvakrat rozmyslel co do telefonu nainstaluji.
Matne vzpominam na to, kdyz jsem chtel vyzkouset Whatsup (nebo to byl jiny messenger?) a ta aplikace trvala na tom, ze jeste predtim nez se nainstaluje, tak MUSI prohledat muj telefonni seznam. Vzhledem k masovemu rozsireni toho programu si rikam ze lidi uz asi opravdu nestoji o nejake soukromi.
To a fyzicka klavesnice bylo duvodem proc jsem presel k BB.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.