CDR.cz - Vybráno z IT

Apple koupil PrimeSense, vývojáře Kinectu

Kinect_Immersive_Adventures_in_Disneyland_Web
Kalifornská společnost Apple zakoupila izraelskou firmu PrimeSense, která se specializuje na technologie trojrozměrného snímání lidského těla.

PrimeSense spolupracovala mimo jiné s Microsoftem na vývoji herní konzole Kinect a jejím dalším adeptem na partnerství měl být právě Apple. Ze spolupráce se však vyklubala akvizice. PrimeSense dohodu potvrdil, ale dalších komentářů se zdržel. Stejně tak Apple jako vždy všechny další spojitosti tají. "Apple čas od času kupuje menší technologické společnosti. O našich záměrech nebo plánech s nimi obvykle nemluvíme," je jediná informace, kterou do světa vypustila mluvčí Applu. Finanční podrobnosti dohody rovněž zveřejněny nebyly, ale některé zdroje uvádí, že firma zaplatila přibližně 360 milionů dolarů (přes 7 miliard korun).

primesense

Bezdotykové ovládání se v dnešní době stává pomalu standardem. Například výrobce Hewlett Packard implementuje Leap Motion do většiny nových zařízení. Jak Leap Motion funguje, se můžete dočíst zde.

Možná se Apple chystá představit vlastní podobné ovládání. Tato akvizice by také mohla představovat zásadní krok vpřed při vývoji jednoho z připravovaných produktů Apple - chytré televize Apple TV, která by mohla obsahovat zmíněné ovládání. Další možností je integrace bezdotykového ovládání do mobilních zařízení. PrimeSense vyvinula senzory, které je možné integrovat do zařízení o velikosti mobilního telefonu. Technologii je možné využít také pro rozpoznání tváře.

Microsoft Kinect

Apple koketuje s představením chytré televize iTV již nějaký ten pátek. Naposledy o ní padla zmínka na začátku tohoto roku, kdy se spekulovalo, že se uvolní do prodeje ještě tento rok. Ruku na srdce, buď se tak stane ještě před Vánoci, kdy zuří největší nákupní horečka, nebo svůj plán odloží na příští rok.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple koupil PrimeSense, vývojáře Kinectu

Čtvrtek, 28 Listopad 2013 - 15:27 | Czenda | Že by zmíněná společnost vlastnila nějaké patenty...
Úterý, 26 Listopad 2013 - 00:56 | BTJ | "Ruku na srdce, buď se tak stane ještě před...

Zobrazit diskusi