CDR.cz - Vybráno z IT

Apple pracuje na dvou iPhonech se zakřiveným displejem

iPhone curved display
Apple dle důvěryhodného zdroje připravuje dva smartphony s vypouklým displejem. iPhony se mají lišit úhlopříčkou, která má být 4,7" a 5,5".

Společnost Apple v současné době vyvíjí dva nové iPhony se zakřiveným displejem, které by se měli dočkat představení ve druhé polovině příštího roku. Zprávu jako první zveřejnil server Bloomberg, který informaci získal od neznámého zdroje, který prý zná plány kalifornského giganta.

Když se řekne smartphone se zakřiveným displejem, většina lidí si představí obrazovku konkávního tvaru, tedy zařízení, jež má vydutý displej směrem dovnitř. Podobným stylem byl navržen například chytrý telefon Samsung Galaxy Round. Podle dostupných informací by Apple mohl zakřivený displej vyřešit opačným způsobem. Displej nových iPhonů by mohl být konvexní (vypouklý) bez zbytečných tlačítek. Vyrábět se údajně bude ve dvou variantách s úhlopříčkami 4,7 a 5,5 palce. Větší model má být konkurencí pro nedávno představený phablet Samsung Galaxy Note 3, kterému se na trhu daří docela dobře. Pokud by se takové zařízení skutečně dostalo na trh, jednalo by se o iPhone s největší úhlopříčkou v historii.

iPhone prohnutýApple iPhone prohnutý
Bude iPhone vypouklý nebo vydutý?

Jak jsme vás informovali dříve, Apple již nějakou dobu vyvíjí zcela nové dotykové rozhraní, které jde ruku v ruce se zakřiveným displejem. Maximální jednoduchost ovládání má být zajištěna absencí tlačítek, což byl dlouholetý plán zesnulého Steva Jobse. Veškerá funkční tlačítka se budou objevovat na obrazovce a k jejich aktivaci bude stačit pouze dotyk prstu. Rozhraní má rozeznat několik úrovní tlaku. Původní návrh zohledňuje, že je mobil oboustranný. Na každé straně má být samostatná AMOLED obrazovka. Uvidíme, zda firma odhalí zařízení rovnou se dvěma displeji nebo jen s jedním, a jaký tvar bude mít ve skutečnosti.

apple-patent-3d-display

Jelikož Apple testuje nové materiály, potřebuje rozšířit jejich výrobu. Minulý týden podepsal smlouvu v hodnotě 578 milionů dolarů se společností GT Advanced Technologies, která bude Applu vyrábět safírové sklo v nové továrně v Arizoně. První dodávky materiálu získá v roce 2015.

Apple by se měl zase začít snažit jako kdysi, protože to s ním jde z kopce. Jeho vývoj jakéhokoliv produktu trvá vždy dlouhou dobu, takže ho snadno předběhnou jiné společnosti. Například chytré hodinky iWatch zatím žijí pouze v našich představách. Kalifornská firma se v žebříčku nejinovativnějších společností, který vydává prestižní časopis Forbes, nachází na 79. příčce. Minulý rok bylo "nakousnuté jablko" na 26. místě a ještě o rok dříve zaujímal pátou pozici. Pokles je tedy z tohoto pohledu značný.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple pracuje na dvou iPhonech se zakřiveným displejem

Úterý, 12 Listopad 2013 - 23:28 | TBS | Koukam, ze vymysleji kde jakou volovinu, ale aby...
Úterý, 12 Listopad 2013 - 13:04 | micker | no netusim k cemu by mel byt vypouklej displej od...
Pondělí, 11 Listopad 2013 - 16:46 | Michal Hak | ani jeden zahnuty displej v clanku by mi teda...

Zobrazit diskusi