CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple experimentuje se solárním, indukčním i pohybovým nabíjením iWatch

Dovolil bych si komentář k naprostým bludům a to, že podle Vás Nokia používá pro bezdrátové nabíjení technologii NFC. NFC znamená něco úplně jiného a to Near field communication. Pro bezdrátové nabíjení existuje několik standardů. Nokia používá technologii Qi schválené konzorciem WPC. Qi používá vazebnou frekvenci 100-205Khz což spadá pod nízké frekvence (30-300khz) a ne vysokofrekvenčními vlnamy jak tvrdíte.
Jsem jediný kdo má pocit, že poslední dobou nám tu množina redaktorů výslovně lže a cucá bludy z prstu ? Chápu dílčí pochybení, nesrovnalosti, ale tvrdit něco co si museli výslovně vymyslet tu začíná být pravidlem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, text byl poměrně zavádějící. Technologie NFC v něm byla nešťastně zmíněna a Qi naopak vůbec. Nyní už je snad vše formulováno správně; za svoji chybu se omlouvám.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Upřímný obdiv k tomu jak jste se ke kritice postavil. Již jsem tu zahlédl i téměř inzultace za celkem oprávněnou kritiku (samozřejmě ne od Vás).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No, takže jestli to dobře chápu, dobíjení elektroniky pomocí náboje lidského těla ála Matrix se opět nedočkáme. Fuj Apple...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tim, ze pouziti lidi jako elektrickeho zdroje je v celem Matrixu ta nejvetsi pitomost. Clovek sice nejakou elektrinu vyrabi, ale opravdu zanedbatelne mnozstvi. Vyuziti svalu je lepsi, navic pri spravnem navrhu by se to dalo inzerovat i jako technologie na hubnuti ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

když vidím, co musí snést obyčejné hodinky, jaké mají krycí sklo a většinu těla z kovu, tak si nejsem jist dlouhou životností takového náramku. I kdyby použili e-ink folii, tak i ta má omezenou pružnost a hlavně odolnost proti otěru.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.