CDR.cz - Vybráno z IT

Archos na CES: Fitness tracker či připojitelná domácí zařízení s podporou ovládání pro Android i iOS

ARCHOS Activity Tracker
Nové produkty firmy Archos jsou určeny pro ulehčení práce i zábavnější trávení volného času. Asi nejočekávanějším gadgetem jsou chytré hodinky Activity Tracker.

Francouzská společnost Archos, která se specializuje především na výrobu tabletů a MP3 přehrávačů, hodlá na veletrhu Consumer Electronics Show 2014 v Las Vegas představit řadu nových zařízení, souhrnně označených jako Archos Connected Objects. Produkty se dále dělí do dvou kategorií Connected Self a Connected Home.

Archos Connected Self

Archos Connected Self zahrnuje zařízení pro sledování zdravotního stavu a fyzické aktivity uživatele. Do této skupiny patří Archos Connected Scale, Archos Blood Pressure Monitor a Archos Activity Tracker. První ze jmenovaných zařízení představuje chytrou digitální váhu, která zaznamenává vaše údaje o hmotnosti. Data se synchronizují s bezplatnou mobilní aplikací Archos přes Bluetooth 4.0, která je určena pro smartphony s operačními systémy Android a iOS. V aplikaci můžete vidět hodnotu BMI a můžete si nechat zobrazit optimální plán na hubnutí. Podobně funguje přístroj Blood Pressure Monitor, který zaznamenává informace o naměřeném krevním tlaku.

V neposlední řade se do této skupiny řadí chytré hodinky Activity Tracker, které do aplikace automaticky zaznamenávají vaši denní aktivitu (počet kroků, celkovou vzdálenost, spálené kalorie, čas atd.) s možností nastavení vlastních cílů. V přehledném grafu vidíte, jak si vedete. Hodinky jsou vybaveny OLED displejem o rozměrech 22,4 x 5,6 mm s modrým podsvícením a lithium-polymerovou baterií (napětí 3,7 V, kapacita 70 mAh), kterou je možné nabít přes konektor USB. Jejich cena nemá překročit hranici 50 dolarů (1000 korun).

Archos Connected Home

Druhá kategorie Archos Connected Home zahrnuje ekosystém připojitelných domácích zařízení, které bude možné rovněž ovládat díky speciální aplikaci pro chytré telefony se systémy iOS nebo Android. Zde nechybí například mini kamera, detektor otevřených dveří a oken, inteligentní zásuvka pro automatizaci domácností, obojek pro domácí mazlíčky nebo osobní meteostanice, která monitoruje vnitřní i venkovní teplotu, vlhkost vzduchu a koncentraci oxidu uhličitého. Pro správu všech těchto gadgetů Archos nabízí 7" tablet s Androidem z edice Smart Home.

Více informací o zmíněných produktech najdete na oficiálních webových stránkách Archos. Výrobce nedávno představil také 7" herní tablet Gamepad 2.

Na CES 2014 nebudou chybět všechny známé značky. Podívejte se, jaké novinky chystá Samsung v televizním průmyslu.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Archos na CES: Fitness tracker či připojitelná domácí zařízení s podporou ovládání pro Android i iOS

Neděle, 5 Leden 2014 - 19:31 | Hn D | Chtěl bych vidět tu 70Ah baterku, na tu musí být...
Pátek, 3 Leden 2014 - 20:51 | Liibo | Ty Archos hodinky za 50 usd vypadají dobře, líp...

Zobrazit diskusi