CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Astronautům se ve vesmíru ztenčuje kůže, příčinu pomohou odhalit lasery

Věta: <i>před misí Mars One s lidskou posádkou v roce 2026</i> mě rozesmála. To je jako věřit tomu, že lidé byli na Měsíci. Zrovna vyšel na Hovínkách krádný důkaz, proč to (mimo jiné) nešlo:

Armstrongův měsíční skafandr se rozpadá, má ho zachránit sbírka
http://s1.postimg.org/z4pdd79jz/Apollo_vacuumproof_zip_suit.jpg
http://novinky.cz/koktejl/375534-.html

<b>Legendární vzduchotěsný</b> (v -200 i v +130°C) <b>zip Apollo skafandrů</b> opět na scéně!

Celý Apollo podvod je důkazem, že většinu lidí na Zemi lze oblbnout i totálně absurdním výmyslem, kde každá jeho část bučí, že je to pitchovina.

Asi nejlepší příklad je fakt, že fotili na běžný foťák ve vakuu. V tom vakuu, kde byla třeba vyvinout speciální mazadla, jinak se věci zasekávaly, fungovalo vše bezchybně...
Také fotili na běžný film. V -200°C až v +130°C.

Při -18°C se onen Kodak film, udělaný z běžného materiálu, prostě roztříští, jak je zmrzlý a přestane tak být průžným. Může si každý vyzkoušet sám...

Při +50°C se zase ten Kodak film začne roztékat...

Ale svět věří, že na těch filmech přivezli Amíci z Měsíce cca. 5 500 fotek.

Absurdní debilita na n-tou.

Mimochodem, už jsou i ovce pomalu připravovány na to, že to rupne. Takto:
http://www.youtube.com/watch?v=3s-9VKuYflo
(úryvek z SciFi Interstellar ve které NASA, jako obvykle, zase lže všem lidem na zemi jako když tiskne...)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Není to jediná podivnost z celého výletu na měsíc. Možná kdyby se lépe vše analyzovalo, tak by se nakonec příšlo na podvod. Pro změnu zase někteří měli pochybnosti o letu prvního člověka do vesmíru Gagarina, protože nebyl pořízen jediný snímek či natočen nějaký filmový záznam.

Ať je to jak chce, tak jedno se Američanům nedá upřít - jsou to geniální fotografové a filmaři. Celý svět uchvacovali záběry úderů přesných zbraní ve všemožných válkách, aby se pak ukázalo, že větší část z toho bylo jen ze cvičných střeleb či počítačových animací. A filmová prezentace us army - raději nekomentovat. Pro neznalé dokonalost sama :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Řekni to těm protivníkům kteří se v postavili US Army v klasické válce a ....Dostali od Amíků neskutečně na prdel.Severní Korea,Vietnam,Irak by mohl vyprávět jakou masáž měli.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel jsi vyjmenoval státy, které se USA nepostavily, ale naopak USA se vojensky angažovalo na jejich území. Nebo mi něco ušlo a státy jako S. Korea, Vietnam a Irák napadly USA?
Navíc pokud vím, tak S. Korea je stále tam kde je (komunistická tragédie), ve Vietnamu amíci prohráli a v Iráku se bojuje dodnes proti Islamskému státu, který vyzbrojilo USA, ale nějak se jim to vymklo z rukou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Opět to máš trochu hlavě pomotané, takže ve jenom rychle...Abych napravil to co ti ušlo:)

1.Jednoznačný agresor byla Severní Korea.S vydatnou pomocí CCCP v podobě,, poradců" ale i stovek tanků a Migů napadla jižního souseda.OSN vydalo mandát a proti Severu válčilo mnoho států v čele s USA.Dlužno dodat i díky pozdější účasti ,, dobrovolníků" z Číny dlouho a krvavě.Vojska OSN nikdy neměla v plánu dobít Severní Koreu....Dnes lze jen říci bohužel pro tamní lid.Sever je totálně v hajzlu,zatímco Jih je na tom ekonomicky velice dobře.

2.Vietnam.Opět agresor Sever,který opět podporovaný CCCP vyzbrojil a podporoval Vietcong.Ostatně po bojích kdy došlo v podstatě k rozdrcení Vietcongu ( Westmorelandova ofenzíva) byl zbytek Vietcongu začleněn do pravidelné armády Severu.
Opět,v USA bránil spojence tedy Jižní Vietnam, nikdy nebylo vážně uvažováno nad tím dobít Sever.I když minimálně do roku 68-69 by to vojensky nebyl problém.tedy pokuď by komunisti jak měli často ve zvyku nezdrhli do Laosu atd...
Dlužno dodat.Válka ve Vietnamu byla rozhodnutá politicky,nikoliv vojensky.Už jenom poměr ztrát mluví jasně v prospěch USA. Jak jsi matně pamatuji,USA kolem 60 tisíc,Vietcongu a Severu jsou odhadované na 1-2 miliony...

Iráku se nemá smysl dlouze vyjadřovat.Každý mimo Kremrole si snad pamatuje že Irák napadl a obsadil Kuwait že...To že SH. nebyl odstraněn za první války byla chyba opět politická...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa musím smiať :D A kamene čo z Mesiaca doviezli? A na "zrkadlo" ktoré tam dali a každý si naň môže zasvietiť laserom (ak sa trafí) tam dal kto? :D Už nefetujte lebo tie konšpirácie beriete moc vážne

A mimochodom fotím zo záľuby na film a nemám pocit že by sa roztekal keď zabudnem foťák v aute zaparkovanom na slnku, alebo lámal keď si ho zoberiem vonku do mrazu. A je to starý dobrý Flexaret čiže studený kus hliníku.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Neznalost reality i fyzikálních zákonů je základním stavebním prvkem těhle konspirací. Kdyby měl film vlastnosti, jaké Trodas popisuje, tak by nevznikla spousta fotek ani na Zemi. Ale kupodivu máme záběry z pouští i Antaktidy :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

nebo ze sibiřské tundry, z Gobi, od Bajkalu, ... ale možná jsou to všechno jen sovětské fotomontáže ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Roztékání kodakáckého filmu v tepllotách do 130° je nesmysl. Firma garantuje tvarovou stálost materiálu "Estar" dokonce při 150°C. Tvarová stálost znamená max. 3% protažení, pokud je film půl hodiny v této teplotě napínán, a max. 0,2% bez zátěže.

Pro ověření jsem si zkusil povařit kinofilm - a světe div se - nezměnil tvar, natož aby po něm v hrnci zůstala roztavená sedlina.
Zkoušel jsem také fotit mechanickým foťákem v -27°C - ani zde jsem nenarazil na jiný problém, než na výpadek expozimetru, protože zamrzla baterie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdejší Kremrole opět na scéně :)
A pokračuje v blábolení...Ono je fajn že jsi může každý říkat co chce,občas to ovšem ukáže že autor je pitomec:)
http://mek.kosmo.cz/pil_lety/usa/apollo/lka.htm
Už je možná na čase se smířit s tím že Apollo na měsíci přistálo.Stejně je možná na čase smířit se s tím že CCCP nikoliv.
Stejně tak je na čase poznat že Rusko bylo,je a bude rozvojová zemička hrající si na velmoc..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tak možná že američané byli na měsíci. A co z toho. Bez Brauna by se nedostali ani na oběžnou dráhu.
Ok, Rusko si možná jen hraje na velmoc, ale proč si USA hraje na světového policajta?
Odkdy rozvojová země (Rusko) létá do vesmírů a světová velmoc (USA), aby se dostala do vesmíru, musí využívat služeb "rozvojové" země?
A tak můžeme pokračovat do nekonečna. Je to k ničemu!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co z toho? No třeba to, že Kremrole jsou tak zoufalé, že se chytají stupidních konspiračních teorií. Nikdy nevysvětlili, proč když sověti byli tak chytří a věděli, že se na Měsíc nedá letět, nastrkali spousty peněz do projektu N1. Sledovali celý projekt Apollo a to i z lodí přímo při startu, odposlouchávali komunikaci, ale nikdy ho nezpochybnili. Nebo je za tím ještě větší konspirace? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Normálně uvažující člověk musí stále pochybovat o všem a né slepě věřit kdejaké propagandě, ať jde z východu či ze západu. Navíc poslední dobou je šiřéní dezinformací v ofenzívě. Bohužel je spoustu ale, které ani do dneška nedokázali odborníci pořádně vysvětlit. Jestli to je konspirace, či není je už na jinou diskuzi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Normálně uvažující člověk ale u toho pochybování taky musí přemýšlet. Což ti zdejší konspirativci zásadně nedělají. Ať již v báchorkách o Měsíci, kde píšou nesmysly o vlastnostech filmu, které by vylučovaly i focení na Zemi, nebo když ruský lunární program takticky pomíjejí. Stejně tak při opěvování oné zázračné zbraně. To si snad myslí, že i kdyby na lodi nefungovalo elektronické zaměření cíle, tak tam není dost čistě mechanických prostředků, které by ten stroj byly schopné sestřelit, zvlášť kdyby se dlouho pohyboval v blízkosti lodi.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kremrole jsi pletou i třídu lodě.Z torpédoborce je záhadně křižník :).No co,pár tisíc tun výtlaku sem tam:) O co jde ne?:)))
Jinak,samo na lodi jsou těžké kulomety a posádka má k dispozici lehké protiletecké střely( PLŘS) typu Stinger nebo podobné..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On spíše von braun patřil mezi tu šťastnou část německých vědců kteří se dostali do USA.Ti méně šťastní putovali do úžasného CCCP.:)
Vzhledem k tomu jak to poslední dobou ten šrot Rusům padá bych se docela přel kdo potřebuje pomoc:)))Ono bez peněz USA by žádný kosmický program Rusko nemělo,v 90 letech ke krachu moc nechybělo.Nebýt nasmlouvaných zakázek nejenom na ISS by rusové byli v pr...
USA bude mít Orion,v dohledné době bude díky Dragonu a jiných komerčních strojů na Rusku nezávislé ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Bez Brauna by se na oběžnou dráhu traké dostali. Jen ale asi o rok později.
V USA totiž běžely v té době paralelně minimálně tři konkurenční programy. Braun řídil jen jeden z nich. Družice nakonec vynesly dvě rakety. Nejprve Braunovo Juno v lednu 1958, pak nezávisle vyvíjený Atlas v prosinci 1958. Třetí projekt - Vanguard - byl nakonec zrušen.

Koneckonců i Braun využil ve vývoji německých střel řadu vynálezů američana Goddarda - velkého propagátora letů na Měsíc.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Vanguard sice byl nakonec zrušen, ale mezitím stihl úspěšně vynést tři satelity. První z nich je dokonce pokud vím nejstarším dosud obíhajícím umělým satelitem na oběžné dráze Země.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

" A co z toho. Bez Brauna by se nedostali ani na oběžnou dráhu."

To je trošku silné tvrzení, ona to až taková magie není, a letecký průmysl měli už v té době rozvinutý - třeba by jim to trvalo bez von Brauna o něco déle, ale že by se jim to nepodařilo nikdy mi zní jako blbost.

"Odkdy rozvojová země (Rusko) létá do vesmírů a světová velmoc (USA), aby se dostala do vesmíru, musí využívat služeb "rozvojové" země?"

Rusko zdědilo hromadu existujících raket a továren, ale postavit a vyvinout jednu novou jim trvá už dvacet let, zatímco Američané za tutéž dobu úspěšně postavili a zalétali typů hned několik. Takže ano, služeb rozvojové země se dá s výhodou využít, pokud jsou již levně k dispozici, ale kdyby nebyly, nikdy k tomu obchodu nedojde, protože vlastními silami by je hned tak nevyvinuli.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ta rozvojova zem vyradila stihackou SU-24 najmodernejsi americky kriznik Donald Cook radioelektrickym systemom, ked sa kriznik blizil k ruskym vysostnym vodam a niekolko krat simulovala utok na tento kriznik, aj ked neniesla ziadne zbrane, ako ukazka vysmechu. A zaklincovali to este tym, ze na margo tejto udalosti, vydali pamatnu mincu: http://forum.na-svyazi.ru/uploads/201502/post-144646-1424540638-6016_thu...

Kde je v preklade nad stihackou napisane "odzbrojena ale hroziva" a pod US lodkou "hroziva ale odzbrojena". :D ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A teď tu o Karkulce.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A teraz akoze co spochybnujes? Existenciu tej mince, alebo udalost, o ktorej sa verejne pisalo/hovorilo cca pred rokom? Ta minca je podla teba photoshop? :D Alebo je motiv a text na nej zcela nahodna a fiktivna zalezitost? :))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si myslíte, že takové pidiletadýlko dokáže zarušit torpédoborec (opravdu se nejednalo o křižník) s megawattty elektrického výkonu k dispozici, tak vás lituji a klidně dobročinně přispěji na vaše ústavní léčení. :-p

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tu mas ty hlupacik, neschopny si ani overit fakty. Studuj: https://www.google.co.uk/search?q=su+24+donald+cook&ie=utf-8&oe=utf-8&gw...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

O té události se veřejně nediskutovalo, neboť veřejně nebylo diskutovat o čem. Diskutovalo se jen o zprávě šířené z ruských zdrojů a není žádný ověřitelný zdroj, který by ji potvrdil. Diskuse na netu na tom opravdu nic nemění a žádné fakty nepotvrzují, hlupáčik. Mince je záležitost propagandy, stejně jako amfora vylovená Putinem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si uplne marny.. :D Bez si dat Mc Donald a pomodli sa ku stryckovi Samovi.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jsem marný, když nevěřím kremrolím :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ak neveris "kremrolim" automaticky znamena, ze veris najvacsim lharom a vrahom v historii ludstva. Gratulujem ;)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň jste mi potvrdil, že máte dostatečně propagandou vypatláno. Největší lháři a vrazi v historii lidstva byli Stalin, Hitler a Mao. Ale asi už jste si v Rusku dostatečně stihli zfalšovat historii, vždyť Stalin byl přece velký vůdce :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tenhle článek Kremrole postují často. O jeho původu říkají mnohé odkazy "Více v ruštině zde:" :-) Je to takový ruský alternativní výklad historie. Inu někdo sem píše konspirace o Měsíci, jiný tupoun se zas vyžívá ve falšování dějin.
Jeden příklad za všechny: "1917 - Američtí magnáti rádi financovali socialistickou revoluci v Rusku" Takže soudruh Lenin byl americký agent (ve skutečnosti byl agentem německým), zato Stalin tyto ďábelské rejdy židobolševiků v čele s Trockým prokoukl. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ruská televize ideologický ‚dokument‘ o srpnu 1968 ČT neprodá. Důvod neuvedla

Zdroj: http://www.lidovky.cz/ct-neodvysila-kritizovany-rusky-dokument-o-srpnu-1...

Aneb falšování historie je v Rusku opět v kursu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá ty milovníku západní demokracie a mírotvorců. Tady ti dám odkaz na video z přednášky šéfa Stratforu:
https://www.youtube.com/watch?v=LLtm-3jTJWE
Docela výživná přednáška a takovíhle mají být naším vzorem?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych přidal Pol Pot(a). Podobně jako jiní soudruzi masakroval vlastní lid...Dokonce až tak že i na soudruhy z Vietnamu to moc.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, pokud by se to počítalo na procenta vlastních obyvatel, tak by určitě vyhrál. Holt taky pravověrný soudruh.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.