CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Asus C201 Chromebook s cenovkou do 3700 Kč dostane CPU od Rockchipu

Chromebooky jeste nekdo vyrabi?:o)
Jinak je to bomba, bez CPU, bez OS, bez dotykace, bez aplikaci za bombastickych 149$:o)
A nebo jen tak namatkou (patrne budou i levnejsi) tohle plnohodnotne PC, 2v1 s dotykacem, tablet + notebook a hlavne s CPU a operacnim systemem za 199$
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/HP-Pavilion-x2-10-k0...

Podle me jde o nejakou starou zalezitost, chromebuky uz nikdo dnes nevyviji a jenom doprodavaji skladove zasoby.

PS: 16(!!!) GB RAM, 32GB flash paměť .. to ma byt nejaky spatny vtip ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Operacni system je v obou pripadech zadarmo :-)

A rozhodne je lepsi ARM ktery je pri 100% studeny jak psi cumak, nez Atom ktery se musi neustale automaticky podtaktovavat aby se to cele neprehralo (staci zatizit na 100% a z plnohodnotneho pocitace za 200 USD ve vyprodeji jsou pekna kaminka).

Navic narozdil od ARM platformy kde pujde vsechen sw vcetne her na tom Atomu nepujde spustit prakticky nic narocnejsiho nez Miny a Passians.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Plnohodnotny pocitac s Atomem? To je snad vtip ne?

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Berte to tak, že nekteří lidé mají smysl pro poněkud intelektuální, suchý humor ;-)))

...jinak Atom nejede tak zle, dokud se člověk drží při zemi, tedy hodně ram a XPčka...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak hodne ram a xpcka .... no, u letiteho Nkoveho by se mozna teoreticky ty rozezrane XP .... no ikdyz asi ani to ne .... tady se samozrejme ale bavime o novem atomu (idealne baytrail, minimalne clovetrail), ktery samozrejme ani takove staroveke obskurnosti jako XP nerozjede ..... takze je rec o necem, co ten procesor skutecne vyuzije, cili vyhradne o W8.x s 1 nebo 2GB RAM, kde to pobezi jak z praku a bude na hony vzdaleno prumernemu PC ..... je treba si uvedomit, ze takovy Z3xxx je zhruba na stejne vykonnostni urovni jako nejake core2duo, ale v novych vecech i daleko rychlejsi (proto zadne XP) ..... a core2duo je rozhodne na hony vzdaleno prumernemu PC, vemte si ty stare obskurnosti nekde v kancelarich s athlonama a sempronama a jeste daleko hur ..... vzdyt jenom na net se jeste pripojuje zhruba 10% odvazlivcu s XP, ale kolik jich bezi nekde v nejakem prostredi bez netu? ... C2D je doba Vist, kde bezely pochopitelne i W7 a tedy W8 tam bezi stale jak z praku a bezny domaci PC muze jen C2D zavidet (a pak se nekdo divi, ze se prodava malo pocitacu, kdyz i na takovych archaickych srackach bezi nejnovejsi system dokonce daleko lip a s mensimi naroky nez v dobe vydani toho procesoru, MS nesel s dobou kurvitek a dokonce vymysli "svinarny", ze da W10 zadarmo, nebyt nove EU pajky, tak nas ty C2D procesory jeste vsechny prezijou:o)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mam tablet s Atomom Z3735 a mozem povedat, ze je maximalne iba vlazny. Tiez tie Miny a Passians su dobra kravina, bezi mi na tom aj Asphalt 8 bez trhania.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

16 GB RAM již opraveno na 4 GB, jednalo se samozřejmě o překlep.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak jesteze tak ..... ale ani by me tech 16GB neprekvapilo .... ono se dneska "inovuje" nesmyslnym zvysovanim jakychkoliv cisel vsude, tak jsem tomu nemel duvod neverit:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tesim se na ARMv8, to by uz konecne melo byt skutecne pouzitelne pro desktop, cokoli starsiho bohuzel neni

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.