CDR.cz - Vybráno z IT

Je Asus GameBox nová tajná herní konzole?

Společnost Asus v současnosti pracuje na neohlášeném herním zařízení s kódovým označením GameBox. Jaké jsou jeho vlastnosti?

První zprávy o Asus GameBox vypluly na povrch již v minulém měsíci, kdy se na stránkách AnTuTu objevily výsledky benchmarků tohoto tehdy neznámého přístroje. Nové zařízení by mělo být vybaveno procesorem Nvidia Tegra 4 s taktem v rozmezí 1,6 GHz až 1,9 GHz, 2GB pamětí RAM, pro operační systém a aplikace je k dispozici úložný prostor o kapacitě 8 GB. Na GameBox by měl běžet operační systém Android verze 4.3 Jelly Bean.

Benchmark AnTuTu

Doposud získané informace poukazují na to, že by se mohlo jednat o krabicovou herní konzoli, která po připojení k televizi umožní zákazníkům hrát nejrůznější hry na velké obrazovce. Nebo máme tu čest s novou přenosnou herní konzolí?

Informace uniklé na AnTuTu odhalují jednu zásadní věc, díky níž není možné přesně určit, zda bude Asus GameBox další obyčejnou mobilní konzolí nebo herní konzolí připojitelnou k televizi. Tou rozporuplnou vlastností je uvedené rozlišení 1280 x 720 pixelů. Buď se může jednat o rozlišení displeje zařízení nebo o rozlišení externí obrazovky, k níž byla konzole v době testování připojena.

Všechny zmíněné specifikace se velice podobají známému hernímu ovladači, respektive handheldu s výklopným displejem Nvidia Shield, avšak v rychlém porovnání s touto konzolí GameBox nemá webovou kameru, kterou bychom mohli u mobilní konzole považovat za samozřejmost.

Bezdrátové zařízení dle dostupných informací podporuje Bluetooth 3.0 a s plně nabitou baterií o kapacitě 430 mAh můžete hrát údajně až dvanáct hodin na jedno nabití. Gamepad obsahuje tradiční ovládací prvky, šipky a tlačítka. Na další podrobnosti ohledně ceny, dostupnosti a finálního vzhledu si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Je Asus GameBox nová tajná herní konzole?

Žádné komentáře.