CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k ASUS PadFone jde do prodeje, celý komplet vyjde lehce pod dvacet tisíc

Podle fitek je jasný OS. Jenže tím už u tabletu narážíme na základní nešvar OS Android. Neumí víceuživatelské profily, takže jako rodinný tablet je to stále vo hubu a pochybuji, že si někdo koupí tohle řešení spolu s dalším mobilem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejen dle fotek - typ OS je uveden i v přehledové tabulce se specifikacemi telefonu.

Jinak si myslím, že asi Asus nebude s tímto zařízením primárně útočit na soukromý sektor a rodiny. Už vzhledem k té koncepci sestavování, kde hlavní komponentou je vlastně mobil, to vidím spíš na nějaký business segment. Komunikace, prezentace, datové přenosy a konektivita - zkrátka pracovní věci. Android skutečně "profilování" nemá, existují sice nějaké profilové aplikace, ale ty spíše pracují na principu přednastavených ploch a výchozích nastavení (nezamykají uživatelská data).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Hm, to je možné, můj pohled je zaviněn tím, že zatím marně hledám širší využití tabletu. Podle mne je firemní využití pouze pro úzkou základnu uživatelů, kteří fakt nepotřebují k práci klávesnici a naopak potřebují vysokou mobilitu. A v případě domácí (ergo nepracovní) náplni zase absencí profilů se nemůže stát obecným prvkem domácnosti (maily, skype, kontakty apod) stejně jako mobilní telefon, a když ano, tak pouhou degradací na HTPC do postele. A to se mi zdá zase dost málo za tu cenu. Jasně, že v případě 1 tablet = 1 user = 1 domácnost je to zbytečné, ale já mluvil o širším využití (ergo náhradu za domácí PC / notebook) v bytě o více, jak jednom jedinci :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U nás v rodině by to třeba fungovalo - nikdo před nikým nic neskrývá, takže accounting nepotřebujeme. Ale tím myslím spíš náhradu obývákového počítače, protože dnešní děti mají obvykle stroje vlastní a často tam mají obsah, který, řekněme, nechtějí, aby rodiče věděli, že vůbec existuje. USB -> Flashdisk za 200 a já myslim, že každý může mít v rodinném tabletu svůj kousek soukromí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Super stroj - přesně tohle jsem před pár lety předpovídal že se stane s mobilními telefony a už je to tady. Při zasunutí do dokiny se z nich stane plnohodnotný počítač. Už se těším až v budoucnu budou telefony s X86 kompatibilními procesory a půjde na tom provozovat windows a libovolné X86 aplikace. 90ti % uživatelů bude výkon na kancelářštinu a běžné hraní stačit - vždyť dnešní telefony mají výkon jako počítače před osmi-deseti lety a tenkrát jsme s tím taky fungovali.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jist jestli je možná kompatibilita ARM a X86, protože kdyby byla, tak by toho ARM dozajista využil pro rozšíření trhu. Odpadl by problém s nekompatibilitou aplikací a plno lidí by využilo ARM více.

A s tím dohadem výkonu, viděl jsem někde, už nevím kde, že rozdíl ve výkon/Watt není, pouze X86 jde z vrcholu dolů a ARM zase zespoda nahoru...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Možné je všechno :-) Nepsal jsem nic o kompatibilitě ARM a X86. Psal jsem že se těším na telefony s X86 kompatibilními procesory. Osobně se velmi divím se si Intel takhle nechal ujet vlak a až teď loví v rukávu a snaží se vytáhnout něco na téma X86 co by se dalo nacpat do mobilního zařízení a nemělo to spotřebu jako 100W žárovka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a je to jasne a oficialne potvrzene ... era tech tabletu a podobnych nesmyslu definitivne konci ... kdyz uz se zacaly vymyslet takovehle koko...., tak neni o cem diskutovat.
A dalsi duvod/dusledek je ten, ze lidi jsou uplne zparchanteli a staci jim nejaky smesny arm na provozovani facebooku, tak ti at za to dvacet litru vyhodi.
Tohle zarizeni bude spatny telefon a jeste horsi notebook!

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Primární výhoda je stálá integrita dat - rozděláš to tam, ale pokračovat můžeš tady.. Ano, existují syncing služby, ale potřebují obvykle internet.. Tohle je určitě výhoda, kterou nemálo lidí ocení..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt vyhoda:)
1) kdyz to ztratim, tak prijdu o vsecko
2) kdyz budu mit rozepsanou kravinu pro facebook (jdu srat), tak muze z haj... napsat: uz jsem dosral ..... aniz bych se musel znova logovat:) VYBORNE!!! :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ztráta zařízení je bohužel akce, které se zařízení samo nemůže ubránit. Nebo snad chceš od ASUSu službu online zálohování veškerých dat (GB) telefonu instantně a bezplatně pro případ ztráty, případně vlastní paměť v "tabletu", která se bude taktéž syncovat? Syncování je dost náročná činnost na paměťovou propustnost a potřebovala by režii a vyšší podporu. A to jsme zas v jiných vodách.
Jako příklad uvedu PDF s oskenovanou učebnicí angličtiny, kterou mám - má 200 MB. A při přidání hloupého komentáře se musí přesyncovat celý nový 200MB soubor prostě proto, že tu není podpora pro syncování editované části, respektive není dostupná nám smrtelníkům a zadarmo.
A neustále šmajdat s fleškou sem a tam je podstatně otravnější a náročnější (i časově), než prostě dávat pozor a mobil neztratit :-)

Nehledě na to, že tohle je pracovní zařízení "ven" - doma na každéh obvykle čeká nějaký desktop, do kterého to čas od času stejně přeliješ, takže záloha je.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mimoto - jestli si na hajzlu čteš papírové noviny, nebo koukáš na "rated" obsah na internetu - není to totéž? :))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"telefonickej" stylus, pro hovory při zadockování mobilu. ale na to by snad stačila BT sada za ucho, ne?
koncept je zajímavý - jak psal TB - integrita dat výhodou
>>Vrata: jj ještě x86 a výdrž v terénu a dokážu si představit, že bych s tím taky mohl někdy v budoucnu fungovat

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.