CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Auto 2v1: Ford má patent na jednokolku ze zadní nápravy

Druhou evoluci patentu bude, az ve fordu nekdo zjisti, ze ve vetsine aut je rezervni kolo, jehoz pouziti bude asi o milion procent technologicky jednodussi reseni:o) Pak nekdo prijde s tim, ze pokud pujde o dojezdove uzke kolo, tak se zlepsi manevrovatelnost a valivy odpor .... a v treti iteraci bude nekde schovane klasicke galuzkove tenke kolo .... a pak jim dojde, ze je to vlastne cele totalni picovina a clovek si normalne do kufru hodi priblizovadlo dle sveho vkusu.

Cim vic se divam na ten patent, tim min verim, ze byl opravdu nekdo schopen v dnesni dobe vyhodit prachy za patentovou prihlasku takove kokotiny. Ale jo US 9,211,932 B1, fakt existuje:o) Opravdu se ve fordu nasel nekdo, kdo veril, ze nejaky takovy "neco" by mohlo fungovat? Hydraulicky zvedak a oddelavac kola, OMFG! Ja se budu valet smichy az do noveho roku .....

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

No me napadlo, jak mam na aute ty kola vdycky tak cista, hlavne ted v zime. Uz vidim jak na ne sednu a dojedu do prace. Ale naklanet se se 225 do zatacky musi byt taky prima :). Nu coz, treba to bude i se sedadlem a riditky soucasit zadni napravy.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kdy jsi naposledy u NOVEHO auta videl rezervni kolo? Vzdyt se k tomu nedava uz ani naradi, protoze se pocita ze v pripade problemu se vola asistencni sluzba.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Aby to s tím bezpečnostním systémem proti zlodějům nedopadlo obráceně. Zloděj odjede na jednom kole a majiteli zůstane nepojízdné auto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Silvestr je až zejtra, ale já se dobře pobavil už dneska. Jednak nad absurdností celého nápadu, ale dokonale to zabilo to video :). Jednak mi nemohla uniknout zvuková a vizuelní úprava ukázky z Dark Knighta tak, aby to autopráskač YouTube nepoznal a nenahlásil (je známo, že když se obraz dostatečně zmenší a zvuk dostatečně zmrší, tak to ten automat nepozná), ale hodně mě dostaly ty zvuky z Dooma u vysunování toho kola ze strany (vlastně to byl jeden zvuk - druhý byl ten samý, ale pozpátku).

Fakt, dneska mi tohle rozzářilo den :).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ak naši "spoluobčania" zbadajú auto bez kolesa, bude to znamenať len jedno, že to je vrak a možno ho rozobrať a odniesť do zberu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tento úžasný nápad je trestuhodně nedoceněn. Jednokolky by mohly být v autě hned čtyři. Po přiblížení ze satelitního městečka by mohla na svou "poslední míli" odfrčet celá rodinka. A tmavočeši by už neměli co ukrást. Kdyby pak auto na pístech keclo až na zem, mohlo by stát i někde "na divoko" a měšťáci by si neškrtli. O botičkách nemluvě. Sranda by ovšem nastala, až se rodinka večer sejde (či spíše sjede :) u auta a adolescentní synáček nikde. S vybitým telefonem a vybitou pneumatikou zůstal kalit někde u kámoše. :D
Nebo mamince šlohli jednokolku před sámoškou :D Pak by měl Ford od Westfálky koupit patent na zvedací střechu a autíčko vybavit spacáky, vařičem a bednou s čínskými polévkami :-))

Mimochodem, víte co vlastně znamená zkratka FORD? To je přece jasné - Fix Or Repair Daily
S tímto patentem to ovšem dostává úplně nový rozměr...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.