CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k BAE Systems vyvíjí "chytrou kůži" pro letadla

jakekoliv bezdratove vysilani se da odchytit. to je dobry navod uz i pro mne pro lajka, natoz pro nejake armadni experty

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

akorat problém bude, že se bude patrně jednat o vysílání, které bude mít krátky dosah, takže by se případný hacker musel nutně příblížit danému letounu třeba jen na několik metrů, což asi nebude jednoduché :-)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv co vysila jde zachytit, rusit nebo i pretizit. Staci k tomu dostatecne citlivy prijimac a moderni radar. Nejake hackovani na dalku moc realne nebude, ale jednoduche oslepeni senzoru rusenim, coz vydesi pilota a muze zmast systemy letadla muze uplne stacit.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Pokialsenzory bdu ma na lietadlo iba informativny dopad, je jedno kto odchyti ich vysielanie. Nic vazne sa nestane.
Co je pre mna dolezitejsie, je ab prave pilot nedosta lziadnu informaciu o trupe pokial je vsetko OK. Myslim si, ze zbytocne vela informacii neprispeje k bezpecnosti letu ale len zvysi stres pilota a viac ho rozptyli. Alezaznam z takýchto cdiel bude neocenitelnou pomôckou pre servisaka. Te neleti a preto by sa mu hodilo info ako,kde a za akých podmieno sa lietado chova tak a tak.

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Vojáci by měli zbystřit, detekce např. nasvícení laserem bude takto plošná daleko účinnější, než současné centralizované do jednoho místa senzory.

Shodně při poškození jednoho centrálnízo senzoru je celá detekce zaměření v háji. Tady se může poškodit mnoho čidel a stejně bude systém pracovat dobře.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.