CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bestiální Evolve je konečně zdarma! Komunita se rozrostla o 25 000 %

Už je 7. http://steamcharts.com/
Z mŕtvych 80-200 je 36,121 hráčov. Osobne som to nehral. Toľko hier, tak málo času a chuti vyskúšať všetko.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

K tomu , aby multiplayer model fungoval prostě potřebují aktivní hráče . A ty získají jen tím , že nebudou komunitu dále tříštit nekompatibilními DLC balíčky .
Teď očekávám ve finále další P2W , informace o placených balíčcích v první zprávě od změny modelu prostě předznamenávají stav ke kterému budou vývojáři hráče/ oslíky otřesse směrovat ....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Aby to nebylo jako v South Parku.

Pocet odberatelu nasi kabelove televize se zvysil o 30%. Z peti na sedm.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je ale 40 % ;-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Právě že to tak bylo. Evolve byla delší dobu už prakticky mrtvou multiplayerovou střílečkou. V tom stavu jakékoliv zvýšení počtu hráčů vykáže "brutální" procentuální růst zájmu.
Snad se to tvůrcům Left 4 Dead tentokrát povede, původní Evolve byl hezký, ač nedotažený, koncept, který se po pár hodinách stal, alespoň pro mě, šílenou nudou.

Už jen díky tomu, že zvýšili skill cap u support povolání asi Evolve betu nainstaluji a zase vyzkouším.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jako nehral jsem to, neznam jejich model, nevim o co jde .... ale ten free to play ..... neznamena to zase, ze kdyz to clovek zacne hrat, tak bude muset kupovat nejake picoviny, jinak si nezahraje? A kdo zaplati vic, tak bude chodit a vsechny okolo mlatit jak na zabijacce? Podobny model byl v nejakem quaku nebo cemsi, co jsem kdysi hral, asi to sice nebylo placene, ale lidi, co se naboostovali, tak pouzivali jako krmeni, pro lidi, co se prihlasili do hry ...... cili po chvilce totalni nuda a odinstall ..... pokud se stejnou taktikou prichazeji i nyni, tak good luck:o)
Misto aby udelali proste regulerni demo, kde clovek bude moct hrat treba 14dni ve vsech hrach na jeden steam ucet (kdykoliv samozrejme, ne jak u dooma, ze tyden demo, ale ne tyden hrani, ale jeden konkretni tyden - to byl priserny FAIL) a nalakaji hrace a pak se demari smrsknou na jeden level, tak vymysli takovou IMHO picovinu s mikrotransakcema ....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mikrotransakce nemusi byt vubec spatne. Neznam v tomto konkretnim pripade, ale hraju hry od Blizzardu, ktere jsou zdarma a obsahuji "mikro" transakce (ve vysi jednotek az desitek dolaru :-D )
Avsak pro hrani dane hry to bude neni VUBEC znat (Heroes of the Storm, kde se kupuji jen lepsi skiny, hezci kone ci unikatni mounti, ale na hru nema zadny vliv), pripadne to muze pomoct, ale neni to nutne - Hearthstone, kde si mohu kupovat balicky karet, ale kdyz za to nechci davit prachy, proste o to vice musim hrat, jelikoz za kazdou hru dostanu nejake "zlatky", za ktere se to kupuje. Pokud si ty "zlatky" koupim, tak nedostanu lepsi karty, porad jsou stejne nahodne, jen je mam rychleji. Sice to je urcita vyhoda, ale ne nejak zasadni, protoze pokud budu hrat par tydnu zadarmo bez placeni, nasbiram ty same karty, ktere si nekdo koupil za penize. Porad nic, na cem by stala hra...

Osobne jsem si koupil za 10$ skin do HotS, protoze me to prislo jako fajn moznost podporit tvurce hry, kterou jinak hraju zcela zdarma.

Takovehle mikrotransakce jsou imho zcela v pohode.

Druhej pripad oproti tomu je trebas Travian, kde pokud nejaka parta chce vyhrat server, tak musi od zacatku mit zaplaceny vsechno co jde, jinak se nechytaj

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

tak Blizzard je naštěstí jedna z čestných vyjímek...

jinak ale většina "free-to-play" funguje spíše ve stylu "pay-to-win".
Samozřejmě první úrovně ze začátku jdou vyhrávat zadarmo, ale čím výše se dostanete, tím těžší to bude, a tak hra na vás pomalu začne tlačit, aby jste platil.

O drobných hrách (Travian, atd.) ani nemá smysl mluvit, ale překvapivě to platí i pro velké hry typu Star Wars The Old Republic nebo World of Tanks a mnoho jiných...

PS: i když The Old Republic jde dohrát bez placení, ale je to za cenu nekonečně mnoho stráveného času (když nemáte zaplaceno, tak dostávate za všechno podstatně méně XP, a k tomu máte limitovanou velikost peněženky, takže nemůžete nakupovat lepší/dražší předměty, atd.)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

WoT hraju bez placení a nic mě k němu netlačí. F2P hráčů je tam tolik, že těch co by stříleli neustále jen gold ammo tak moc člověk nepotká. A premium je jen o tom, že rychleji přibývají xp a stříbrňáky. Ale není kam spěchat, nejzábavnější mi přijdou stejně prostřední tiery.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

sám jste si odpověděl, proč jste schopný hrát WoT bez premiového učtu... protože hrajete prostřední tiery.
Na nejvyšších tierech 9-10 se dlouhodobě bez premka nedá prosperovat.

Ono to není žádné tajemství,že Wargaming pravidelně potichu snižuje příjmy tier10 tanků, aby lidi pomalu prodělávali a čas od času si museli zakoupit premiový účet (když hrajete tier9-10 tak bez premiového účtu na zakoupení nových t9-10 tanků prostě nenašetříte)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

WoT hraju od začátku, celou dobu víceméně bez premka (zaplatil jsem si asi tak dva měsíce za pět let) a většinu premiových tanků jsem si vyjezdil v akcích, tedy zadarmo. První dva top tiery jsem si dokonce vyjezdil zcela bez prémiových tanků a jakýchkoli boostů.
Takže jinými slovy prosperovat jde i zadarmo. Jediné, co potřebujete, je trpělivost. Jediné, co zdánlivě omezuje, je počet míst v garáži, ale i to jde vyřešit čekáním na akce s premiovou měnou nebo holt pošlete při slevách smsku za 150 korun a těch deset míst koupíte. Nebo si zahrajete v nějaké soutěži a dostanete odměny atd atd. WG odměňuje aktivitu ve hře. Samozřejmě člověk, který hru hraje bez toho, aby si nastudoval pravidla hry, popřípadě strašně moc touží po desítce a musí ji mít rychle, platit holt musí. Druhý případ je potom to, že se vám hra líbí a aktivně WG podporujete placením. Ale to už je jiný příběh.

Vyšší ztráty na top tierech v případě prohry jsou snad pochopitelné. Slabší hráči buďto půjdou vydělávat na nižší tiery, což rozkládá rovnoměrněji populaci (takže je to žádoucí), nebo si zaplatí (což je žádoucí pro prosperitu WG), takže se dá říct, že tenhle argument je irelevantní.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

proč by byl argument irelevantní?
Já obhajoval mé prohlášení, že většina F2P titulů se sice zpočátku dá hrát zadarmo, ale na (nej)vyšších levelech ty hry člověka prostě tlačí k tomu, aby platil.

jinak na svém profilu mám v garáži přes 30 tier10 tanků a bez premka by na ně fakt nešlo našetřit, vím o čem mluvím :-P
(ale zase na druhou stranu jsem si to premko téměř nikdy neplatil sám, většinou to bylo za goldy od klanu :D )

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A tak je zcela logicke, ze F2P hry s mikrotransakcemi musi nejak motivovat lidi, aby si neco zaplatili a tedy aby hra vydelavala, presto ze je zadarmo :-)
Imho trebas HotS je uzasne v tom, ze se tam neziskava zadna herni vyhoda - ackoliv samozrejme novacek je "nucen" si rychle ziskat vetsi mnozstvi heru, aby mohl hrat ranked hry, a kdo nema trpelivost, koupi si proste par heru za prachy a koupi si stimpack na zvyseni prisunu experience a tudiz na rychlejsi splneni podminek pro ranked hru.
Takze ta motivace tam je, ale absolutne neni nutne to tak udelat, staci proste hrat a clovek ty veci zistake tak jako tak. Ano, trebas 2-3x pomaleji.
Ale nenazval bych to herni vyhodou, je to casova uspora, nic vic.

Jine hry jako Travian nuti lidi si platit zvyseni produkce napriklad, coz uz je jasna herni vyhoda a bez ni neni mozne hru nejak "seriozne" hrat. To uz je podle me za carou a osobne takovehle F2P hry nehraju.

Takze je to asi o vybalancovanosti toho, jak se k tomu autori postavi..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.