CDR.cz - Vybráno z IT

Bethesda brzy představí Fallout pro virtuální realitu, vkládá velké naděje

Fallout Opps
Přechod Falloutu do virtuální reality není dnes už novinkou. Svůj přerod jiným směrem představila společnost již vloni, jen jej zatím neukázala. Ačkoliv se bude jednat o stejný titul, respektive Fallout 4, slibuje Bethesda mnohem více.

Virtuální realita aktuálně trpí nedostatkem opravdu kvalitních her, které by si zakládaly na déletrvajícím zážitku. Většina titulů je spíše ukázkových a nesrovnatelných s běžnými značkami, se kterými se hráč setkává na mainstreamových platformách.

Nejen z toho důvodu je právě Fallout 4 pro VR natolik očekávaný přídavkem, který by konečně mohl virtuální realitu zapojit na plné obrátky. Prozatím si Bethesda ale nepředstavila žádnou ukázku ve formě videa ze hry, a tak se musíme spokojit pouze s planými řečmi a dojmy novinářů, kteří měli tu šanci si titul vyzkoušet na tehdejší E3 2016.

Playing Fallout 4 On Vive

Názory byly výhradně pozitivní, což Bethesda doplňuje sliby, že se nejedná o pouhou změnu platformy. Měli bychom se dočkat plnohodnotného titulu, který obsahově nabídne to stejné, co Fallout 4, ale změní hratelnost od úplných základů. 

Před pár dny prozradil vedoucí designér hry, Todd Howard, že se titul ukáže v plném světle na letošní E3 2017, tedy mezi dny 13.-15. června. Aktuálně jedinou potvrzenou VR platformou je HTC Vive. O PSVR nebo Oculus Rift nebyla prozatím řeč. 

Fallout 4 hraný za podpory VorpX ovladačů - nereprezentuje oficiální produkt

V současnosti mají hráči možnost si Fallout 4 (a většinu ostatních her) zahrát ve virtuálně realitě skrze VorpX ovladače, které přidávají dodatečnou podporu do nekompatibilních her. Je však nutné přistupovat k titulům hraných touto cestou s rezervou. 

V čem se bojíte, že by Fallout 4 pro virtuální realitu mohl skřípat? Co si obecně myslíte o současných neduzích her pro virtuální realitu? 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Bethesda brzy představí Fallout pro virtuální realitu, vkládá velké naděje

Pondělí, 27 Březen 2017 - 15:42 | JirkaK | Jelikož ještě dnes Fallout 4 neumí 21:9 monitory...
Čtvrtek, 23 Březen 2017 - 20:39 | HKMaly | Ja mam trochu obavy, aby Fallout nekdo nezkusil...

Zobrazit diskusi