CDR.cz - Vybráno z IT

Bethesda oficiálně potvrdila zrušení vývoje Prey 2

Prey 2 Main
Vzpomínáte si ještě na ten skvělý trailer z E3 2011, který představil pokračování střílečky Prey? Pamatujete i na to, že Bethesda projekt pozastavila na úkor Dishonored? Také jste doufali, že se vývoj ještě někdy rozeběhne? No, tak už nemusíte.

Bohužel přinášíme smutnou zprávu. Zástupce oddělení PR a marketingu Bethesdy, Pete Hines, v pátek potrvdil, že firma již nepracuje na vývoji hry Prey 2. Nutno podotknout, že zejména ze strany novinářů sklízel titul pozitivní ohlasy a jednalo se o jednu z nejlepších her představenou v rámci E3 2011. Nicméně to vypadá tak, že dílo od Human Head Studios nikdy nepřiputuje na pulty obchodů.

"Jednalo se o hru, ve kterou jsme hodně věřili. S plynoucím časem jsme však začali pociťovat, že hra nesměřuje tam, kam původně měla, a proto jsme usoudili, že by v budoucnosti neuspěla. Navíc nedosahovala našich standardů kvality, a proto jsme se rozhodli titul zrušit. Již není nadále ve vývoji. Rozhodně nešlo o jednoduché rozhodnutí," tvrdí Pete Hines.

Prey 2 představovala skutečně svěží závan do pole her, tedy alespoň v tom mainstreamovém duchu. Později tvůrci uvolnili i tech-demo, které, stejně jako trailer, vypadalo parádně. Šlo totiž o perfektní kombinaci hratelnosti a temné atmosféry. Těžko říci, jakým způsobem se vedení titul nelíbil. Spíše se bál, že i kdyby se jednalo o kvalitní počin, neprodaly by se milióny kusů... takže by došlo na situaci předchozího dílu.

Lovec lidí za odměnu, otevřený "Blade Runnerovský" svět, temná atmosféra, kvalitní střílečka se spoustou okrajových mechanik, RPG prvky, next-gen grafika - tak měl vypadat Prey 2, který bohužel zůstane jenom a pouze v našich vzpomínkách. Neexistuje velká pravděpodobnost na nějaký restart tvorby, protože Human Head Studios prodalo značku právě Bethesdě.

Co si myslíte o zrušení Prey 2? Líbila se vám tato hra? Jaký zrušený titul vám nejvíce leží "v žaludku"?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bethesda oficiálně potvrdila zrušení vývoje Prey 2

Neděle, 9 Listopad 2014 - 21:14 | trodas | Firefox v10, flash, fullscreen vloženého videa...
Pondělí, 3 Listopad 2014 - 14:40 | ripper | redakce: Nedalo by se povolit tlačítko na...

Zobrazit diskusi