CDR.cz - Vybráno z IT

Bethesda vydala hodinovou ukázku z kampaně DOOMa [VIDEO]

Nedávná beta sice většinu hráčů nenadchla, ale jednalo se pouze o multiplayerovou složku hry. Pro některé může být klíčovější část pro jednoho hráče, která byla doposud uzavřena. Ačkoliv si ji tedy nemůže veřejnost vyzkoušet, může si udělat alespoň představu.

Z dosavadních názorů zatím nevyšel staronový DOOM s krásným štítem. Po otevřené betě se na stránkách Steamu začaly hemžit verdikty, že se nejedná o návrat ke kořenům, nedosahuje kvalit Halo a vývoj pro konzole se promítl i do hratelnosti PC verze.

Důležitým aspektem v této hře je ale také singleplayer, který byl doposud jednou velkou neznámou. Bethesda tedy vydala hodinové video, po kterém si každý může udělat finální názor na to, co od hry očekávat a zda si ji pořídit. Během této stopáže projdou vývojáři značnou částí herních prvků, a tak by měla ukázka v této volbě dostatečně pomoct. 

Jak je tomu u hrách už dnes (bohužel) běžné, ukázka byla hrána na konzoli, což je během hraní značně znát. Pokud jste však měli možnost si o víkendu sednout k otevřené betě, máte celkem jasnou představu o tom, zda názory o konzolovosti byly pravdivé. Mnohdy se totiž může jednat o dost subjektivní pocit. Krom toho je vhodné připustit, že původní hratelnost DOOMa, kdy existoval jen pohled vpravo a vlevo s maximálním auto-aimem, nemůže být v dnešní době snadno replikována.

Zda se povede příběhová kampaň, je také trochu subjektivní. DOOM 3 přivedl novou vlnu fanoušků, kteří neočekávají pouze zběsilou řežbu, ale také chtějí určité příběhové pozadí, tajemno a děj. Jiní si pod touto sérií představují právě to, co série nabídla před 23 lety. 

Před vydáním doporučujeme přečíst naše loňské preview, ve kterém se novému DOOMovi věnujeme z hlediska všech dostupných informací. Naleznete v článku všechny prvky, které by měla hra nabídnout, a tak si je můžete srovnat s čerstvou ukázkou. 

Nový DOOM vychází pátek, 13. května, pro všechny avizované platformy (PC, PlayStation 4 a Xbox One).

Zdroje: 

Diskuse ke článku Bethesda vydala hodinovou ukázku z kampaně DOOMa [VIDEO]

Pátek, 29 Duben 2016 - 22:04 | Gaunter | Ten pôvodný koncept D4 mi pripadal viac DOOMovský...
Pátek, 29 Duben 2016 - 15:00 | Xspy | Problémem ID je už delší dobu to , že nejsou...
Čtvrtek, 28 Duben 2016 - 17:43 | DDR0 | Tak já patřím k těm kterým sedla právě ta trojka...
Čtvrtek, 28 Duben 2016 - 14:56 | BTJ | Nejdriv shlednu sve oblibene komentatory na...

Zobrazit diskusi