CDR.cz - Vybráno z IT

Bioware zavítá na Comic-Con a přinese s sebou nové informace okolo Mass Effect 4

Mass Effect 4 2 0
Od oficiálního oznámení čtvrtého Mass Effectu na E3 se Bioware ani EA moc nesnažili fanouškům série poskytnout mnoho materiálu, které by uspokojily jejich dychtivé výrazy. Nyní se možná vyplní jejich přání, špičky v oblasti RPG se totiž ukáží na Comic-Conu.

Na konci měsíce od 24. do 27. července proběhne v San Diegu akce pro všechny fanoušky sci-fi a fantasy, Comic-Con. I když se nejedná o typicky videoherní výstavu, tak ji letos navštíví i společnost Bioware, známá především díky svým výtečným RPG. Bude zde mít konferenci okolo Mass Effect 4, o kterém od představení na EA konferenci v Los Angeles nikdo ani nehlesl. 

Mass Effect Concept Art 01

Přednáška proběhne 26. července od 14:00 do 15:00 tamějšího času. Zůčastnění vývojáři se pravděpodobně podělí o novou podobu videohry, o příběhu však nikoliv (doufat i tak můžeme). Diskuze se tedy bude točit okolo technické stránky, kterou, jak známo, obstará nový Frostbite (Battlefield 4, Dragon Age: Inquisition), a také mechanik a nového principu předkládání série hráčům. Čtvrtý Mass Effect představuje totiž jakýsi minirestart série. 

Oficiální popis diskuze má následující znění:

"Vývojáři Mass Effect ze společností Edmonton a Montreal Studios budou probírat, jaké to je rozvíjet oceňovanou a milovanou herní značku. Carl Boulay (vedoucí animátor), Fabrice Condominas (producent), Mike Gamble (producent), Noel Lukasewich (vedoucí výtvarník) a Jessica Merizan (komunitní manažerka) se podělí o své zkušenosti z utváření další hry Mass Effect, která obsáhne nové možnosti, ale zároveň zůstane věrná kritiky opěvované sérii. Moderováno Nerdist.com."

Do San Diega se z nás nikdo jen kvůli hodině povídání okolo nového sci-fi RPG od Bioware asi nepodívá. Po skončení akce bychom se snad mohli dočkat nějakého záznamu z konference. Větší šanci na více informací dává však kolínský GamesCom, který se koná již v srpnu a kde EA jistě chybět nebude. Prozatím se však musí veřejnost uspokojit s prosáklými útržky o hře z této malé schůzky. Dle dosavadních dat je nový Mass Effect v polovině vývoje. Ještě nejsou známé platformy, na kterých vyjde, ale předpokládá se trio PC, PlayStation 4 a Xbox One. 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bioware zavítá na Comic-Con a přinese s sebou nové informace okolo Mass Effect 4

Středa, 16 Červenec 2014 - 21:11 | Psycho Mantis | je škoda, že ten debakl nazývaný "Mass...

Zobrazit diskusi