CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Blizzard se hodlá soudit s cheatery o několik desítek milionů dolarů

Tak teraz Blizardu držím palce. Všetky tie číty sa mi hnusia. zabíja to hru a vôbec sa potom nedivím, že platiaci zákazník prestane mať záujem hrať a tým aj platiť. Hlavne pri mikro-platbách.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Uvědomujete si, že Blizard zneužívá DMCA a dalších zákonů na ochranu copyrightu? Podobných soudních sporů má Blizzard s Bosslandem v Německu povícero a zatím je všechny prohráva. A tak se Blizzard rozhodl zkusit štěstí u amerických soudů ...

Lepší přistup k problému cheaterů má Valve a jeho CS:GO Overwatch, při podezření na cheatování další hráči cheatera bonznou, systém vytvoří záznam z hry, další hráči záznam posoudí, pokud se shodnou na tom že opravdu je to cheater, bude mu zablokován účet.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

CS:GO nehraji takze nemuzu posoudit ale podobny system uz par fps multiplayer titulu melo a ma to jednu zasadni nevyhodu, kdyz se na tebe parta domluvi tak ti zabanuji ucet klidne taky a cheatovat vubec nemusis.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Zaznam jde anonymizovat, takze neni zname jmeno hrace, ktery se posuzuje. Posuzujici jde vybrat nahodne a za posouzeni dat nejakou mensi odmenu v herni mene/bodech. Pokud se napriklad vic jak 75% posuzovatelu shodne, tak se hrac zabanuje. Pokud si na jednoho hrace stezuje vic lidi tak stoupa priorita posouzeni a jeho nahravky hry jdou k posouzeni prednostne. Nevim jestli to ma primo takhle CS:GO, ale samotny napad croudsourcovat posuzovani banu je docela genialni. Urcite bych takove bany nedaval permanentne, ale stacilo by treba rozmezi od 1 do 14 dnu. Jako prvni bych dal mozna jen varovani: "Ostatni hraci si mysli, ze cheatujes! Od spoluhracu muzes dostat ban az 14 dnu, pokud te chytime my, tak i permanentni."

Relativne slozite by to bylo pro WoW, ale pro ostatni hry Blizzu to neni extremne narocne reseni. Slo by k tomu pouzit stavajici observer mechaniku co jejich hry maji.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych cheaterum neblokoval ucty - prece jen si zaplatili za danou hru, tak at hraji. Ale striktne bych je presmerovaval na specialni servery, kde budou jen sami cheateri a normalni hrac se tam nedostane.
Tam at si hraje aimbot proti aimbotovi, pokud to nekoho bavi. A vyhraval by ten s lepsi verzi cheatovaciho programku.

Myslim, ze pokud by tohle delali vsichni vyvojari, tak mnozstvi cheateru podstatne poklesne a pritom by byli vsichni spokojeni - provozovatele hry, normalni hraci, prodejci cheatovacich programu a mozna i nekteri cheateri.

Proste win-win.

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Presne takymto sposobom to mal spraveny Titanfall, ak sa nemylim.
A som za, je to najferovejsie mozne riesenie. :)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Je to jako by výrobce trezorů žaloval výrobce hasáků za to, že pomocí hasáku jde udělat trezor a to poškozuje pověst výrobce trezorů.
Zaprvé výrobce, jehož trezory jdou jednoduše rozpárat hasákem si žádnou dobrou pověst nezaslouží.
A zadruhé, stíhaný by měl být vždy hlavně zloděj.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Sice neznasam cheaterov, ale s tvojim komentarom nemozem nesuhlasit.
Cele je to komicke, ale tu je skratka vidno, ze Blizzard nevie spravit rozumny anti-cheat system a tak si to riesi sudnou cestou.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Nesmyslné srovnání, hasák je normální nástroj, primárně určený k práci, nikoli páčení trezorů. Oni programují něco co je určeno čistě k podvádění ve hře....

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, presnejsi prirovnani by bylo k vyrobci sperhaku, ci jinych nastroju primarne urcenych k vloupani do trezoru.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

No on i takový šperhák může pomoct, když někdo stratí klíče ale cheat do hry je jen a čistě k podvádění a nekazí to hru jen tomu kdo ho používá ale i všem okolo.....

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak odpovědět celé větvi, tak odpovídám sám sobě :)
Ano analogie je zcela hloupá (porstě mě to zrovna napadlo) ale nic to nemění na tom, že by ctěnná firma radši měla investovat do úsilí opravit chyby ve hře, než žalovat lidi co ty chyby využívají.
Zcela souhlasím že cheateři kazí ostaním požitek ze hry. Nejvíc se mi líbí řešení, aby hráli mezi sebou.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Vždy se najde někdo, kdo dřív nebo později ochranu prorazí. Rád hraji Call of Duty Black Ops II na Steam, ale poslední dobou je hra často nehratelná. Taky by to potřebovalo pořádně vyčistit od cheaterů, je jich tam čím dál víc! Vždyť to nemůže ani bavit, nebojovat ale jen střílet ostatní i přes zdi!
Držím Blizzardu palce s doufám že vyhraje.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.