CDR.cz - Vybráno z IT

Blizzard by za měsíc mohl odhalit HD remake prvního Starcraftu

Starcraft Uvodni
Internet poslední dny zahltily zprávy o údajném přepracovaném Starcraftu od společnosti Blizzard. Zdroje tvrdí, že od odhalení zbývají pouhé týdny. Buďto v září či listopadu.

Poslední roky na herní scéně se nesou v duchu nekonečného počtu remasterů a remaků. Společnosti tak sahají hluboko do svých portfólií, aby znovu vydali v upravené formě své kdysi úspěšné tituly. Někdy se jedná o úpravy větší, jindy menší.Občas však postačí pouze pozměněný grafický kabátek se zachovanou hratelností, obzvlášť když se jedná o hru natolik si zakládající na drobných herních elementech, jako právě Starcraft. 

Starcraft 1Starcraft 2

Přední korejská stránka iNews24 obdržela z několika zdrojů informace, že se chystá HD remake prvního Starcraftu. Není novinkou, že je Starcraft v tamějších krajích takřka národním sportem. Původní článek tvrdí, že HD verze obsáhne větší rozlišení, lepší uživatelské rozhraní a stejnou hratelnost. 

Více informací bychom se měli údajně dočkat na příštím Blizzconu, který se koná v listopadu letošního roku. Další možností je blížící se WCS šampionát ve Starcraftu II, který se uskuteční mezi dny 10. - 11. září v Mexiku. Při této příležitosti už se neslo několik odhalení, jmenovitě první cinematic k Legacy of the Void s datem vydání. Oznámení tohoto typu by tedy nebylo překvapením. 

Starcraft 3Starcraft 4

Zpráva by tak vysvětlovala, proč v loňském roce vyhlásila společnost Blizzard konkurz pro softwarové inženýry v následujícím znění: „Podmanivé příběhy. Intenzivní multiplayer. Nekonečná hratelnost. Kvality které učinily StarCraft, Warcraft III a Diablo II titány své doby. Vyvíjející se operační systémy, hardware a online služby zhoršily k těmto hrám přístup loajálním fanouškům i nové generaci. Navrátíme jim jejich slávu […]," 

Pokud bude zpráva vyvrácena jako hoax, stále máme možnost si zahrát první Starcraft v novém enginu skrze SC2: Arkády, kde si celou původní kampaň můžete zahrát v kompletním přepracování do nové podoby. Nechybí zde ani filmečky, dabing a naskriptované události. 

Diskuse ke článku Blizzard by za měsíc mohl odhalit HD remake prvního Starcraftu

Úterý, 9 Srpen 2016 - 16:03 | Tom | HD remake prvního stracraftu si už nějakej ten...
Úterý, 9 Srpen 2016 - 15:16 | Psycho Mantis | vždycky jak vidím spojení slov jako je "...

Zobrazit diskusi