CDR.cz - Vybráno z IT

Blizzardu unikl nevydaný titul z Warcraftu! Odkaz v článku

Warcraft Lord 6
Warcraft: Vládce klanů je knižní adaptace nikdy nevydané hry ze světa Warcraftu, kterou si vzala do rukou spisovatelka Christie Golden. Kniha vznikla z důvodu zrušení původní hry, která se nikdy nesetkala s kýženými kvalitami. O víkendu však vstala z mrtvých.

Je tomu přibližně rok, co jsme sepsali téma mapující nejsmutnější případy zrušených titulů. V článku jsme se věnovali Silent Hills, Falloutu Online, Starcraftu Ghost, Legacy of Kain, Star Wars a v neposlední řadě právě Warcraft Adventures: Lord of the Clans.

Warcraft Adventures: Lord of the Clans následoval příběh Thralla, orka, kterého se zmocnili v útlém dětství lidé a vycvičili si z něj mocného gladiátora, který by svému pánovi vydělával peníze svojí mohutností a neporazitelností. Thrallovi se tak dostalo sofistikovaného vzdělání, výchovy a poznal lidi z druhé strany. Pohár trpělivosti však není bezedný, a tak se Thrall rozhodl utéct a naleznout svoji rodinu.

Warcraft Lord 1Warcraft Lord 2Warcraft Lord 3

Dějově se příběh odehrává po konci Druhé války, ve které orkové prohráli a byli nuceni se vrátit na svoji domovskou planetu Draenor. Ne všichni však stihli uniknout včas, a tak byli na popud krále Terenase drženi v koncentračních táborech, kde směli dožít své mrzké životy, namísto barbarského popravení.

Diváci letošnímu filmového snímku si mohou maličkého Thralla pamatovat jakožto malého Goe’la, syna Durotana. Jméno Thrall, neboli v anglickém překladu Otrok, mu bylo darováno až jeho lidským tyranem, kapitánem Aedelasem Blackmoorem.

Warcraft Lord 4Warcraft Lord 5Warcraft Lord 7

Kompletní příběh Thralla, tedy jeho cestu za osvobozením orských koncentračních táborů a vzkříšení hordy, mohou věrní fanoušci Warcraft série znát z knižní povídky Vládce klanů od Christie Golden. Původně však byl tento příběh samostatnou hrou, dokonce adventurou.

Warcraft: Lord of the Clans měl původně vyjít již v roce 1997, v době zlaté éry adventur. Bohužel ve fázi, kdy všechny oblasti byly hotové, dialogy nadabované, hádanky vymyšlené a animace nakreslené, se Blizzard rozhodl, že některé sekvence poupraví. Čímž se však odsoudil k nedodržení původní deadline. Nakonec se společnost rozhodla od vývoje opustit, jelikož se domnívala, že hra své vhodné období k vydání již prošvihla a nedosahovala kýžených kvalit. 

Warcraft Lord 8Warcraft Lord 9Warcraft Lord 10

Doposud bylo možné shlédnout střípky hry na internetu, jelikož byla téměř hotova. Ručně kreslená grafika navíc zapříčinila, že titul od roku 1997 vůbec nezestárl. O víkendu však vyplavala zpráva o jejím úniku. Více podrobností a postupem pro její získání naleznete na diskusním fóru Scrolls of Lore (bohužel je stránka často dole, je nutná trpělivost).

Uniklou verzi jsme měli šanci vyzkoušet, a můžeme ujistit, že lze příběh dohrát. Bohužel jsou menší problémy se zvukem v cutscénách, přičemž některé důležité přímo chybí. I tak je hra však skvělým zážitkem, ke kterému se hodí vrátit. 

Tagy: 

Diskuse ke článku Blizzardu unikl nevydaný titul z Warcraftu! Odkaz v článku

Středa, 14 Září 2016 - 11:53 | general100 | Legalni nebo nelegalni je vec nazoru. Sirenim...
Středa, 14 Září 2016 - 11:25 | petr22 | Takzvany abandonware a warez jedno a totez jest....
Pondělí, 12 Září 2016 - 20:44 | HKMaly | Treba si mysleli, ze uz nechali ten leak dost...
Pondělí, 12 Září 2016 - 20:18 | japkoslav | Popravdě se jim fakt divím, že jim to za to stojí...
Pondělí, 12 Září 2016 - 20:12 | Murphy | Jestli ono to nebude tim, ze Blizzard patri...
Pondělí, 12 Září 2016 - 20:08 | japkoslav | Já byl rychlý, tak pokud máte zájem, můžete si to...
Pondělí, 12 Září 2016 - 19:35 | Daniel Křenský | Tak už není ke stažení, celkem nechápu, ale prej...

Zobrazit diskusi