CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k BMW plánuje použít OLED technologii na zadních světlech svých aut

... pak do toho nejakej dobrak od kosti tukne na parkovisti pri couvani a clovek aby si pak vzal 3. hypoteku na barak :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No jo, dřív jsme měli pár typů v podstatě standardních žárovek a vyměnila to i blondýna na benzince. Teď se BMW pomalu dostává do stavu, kdy úplně všechna na autě použitá světla budou zcela nestandardní, drahá jako prase, vymění je jenom v servise a jako bonus bude navíc ještě každé světlo jiné.

Nevím. Já jsem i z xenonů v minulém autě přešel raději na halogeny - xenony ke konci životnosti svítí dost hůř, než klasická žárovka, a měnil jsem za tři roky tři výbojky (po cca 3000Kč). Teď mám dokonce světla pro denní svícení, kde jsou myslím 21W žárovky z blinkrů (teda čiré) které se dají vyměnit po cca třiceti korunách. Na novém autě mám sice vzadu LEDky, ale kdyby tam dali klasické žárovky, tak bych byl taky radši. Ono se to sice dle výrobce nekazí, ale když jo, tak zadní světlo vyjde na pěkných pár tisíc.

(Navíc mají žárovky mnohem příjemnější světlo a neblikají, ale to je mi celkem jedno, za svým autem většinou nejezdím. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak mám dojem, že se zase chystá další zdroj blikání na naše silnice. Stačí ty současné LEDkové VW či Audiny a další. Tyhle stroboskopický efekty na silnicích fakt nemusím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2020 clovek v noci stoji v zacpe, a snura aut kam, az oko dohledne nesynchronizovane blika.... :(

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

... a jedna polovicka ridicu tupe cuci pred sebe se zarudlima ocima a druha pulka se sviji v epileptickych zachvatech :-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není mi jasný proč by měly blikat. LEDka jako taková nebliká pokud je napájena stejnosměrně a dávat tam 12V LEDky je problém? Nebo oni těch 12V mění třeba na 1,5V nějakým vysokofrkvenčním meničem??

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

i v te TV je napajena stejnosmerne, ale aby se docilio ruzne intenzity svitu tak se to nedeje regulaci napeti ,ale blikanim je to levnejsi a bohuzel skoro "nikdo" si to ho nevsimne....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je krávovina koncernu VW. Sami to takto vysvětlili. Nechávají LEDky blikat kvůli regulaci jasu. Jakmile se rozsvítí brzdovky, tak už neblikaj, protože jsou napájený konstantně.

Při potřebě nižšího jasu elektronika napájí LEDky přerušovaně a VW spoléhá na vlastnosti lidského oka, které by to nemělo postřehnout. Ovšem ne všichni lidé jsou stejní..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

BMW neni prvni kdo o OLED uvazuje. Planuje je i Audi protoze LED ma dnes kde co. Dokonce je planuje jako samolepici folii s moznosti vlastni animace jak to vlastne bude svitit.

Ze se LED zadni lampy nekazej? Celkem bezne jde potkat Golfa kteremu vzadu nesviti vsechny segmenty.
U VW se na nas jeste chystaji LED hlavni svetlomety.

xvasek: Diody blikat nemusej ale PWM rizeni je jednodusi. LED zarovky neblikaj.
BTW co mas, za auto, ze tam nemas beznou D2S vybojku za par korun?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, když pominu ty noname kousky, tak normální značky stojí od 1500Kč nahoru, plus práce. Měl jsem jedničkového Superba, pokud se dobře pamatuju, tak ho celkem museli celkem rozebrat, aby to vyměnili, pak se to ještě vždycky seřizovalo...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

teď jsem měnil obě D2S Osram, cena 2100 za obě (cc-autodily) plus 500 výměna (taky škoda)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.