CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Boeing vyvíjí neviditelný štít. Bude chránit před tlakovou vlnou

To je tak, kdyz novinar precte popularni clanek prelouskany jinym novinarem, a jeste tomu nerozumi.

"Nové zařízení přitom působí na základě silového pole." - Ne. Jako pole se oznacuje elektricke, magneticke atd. Jenze system funguje zionizovanim a zahratim vzduchu, ktery narusi prichazejici tlakovou vlnu. Proti tlakove vlne (pohybu vzduchu) pusobi jina tlakova vlna (pohyb vzduchu). Elektricke pole oblouku je jen pro rychle zahrati vzduchu mezi elektrodami, nepusobi primo proti prichazejici tlakove vlne.

" A za druhé ochranné pole odráží i světlo" - houbeles. Videl pan novinar nejaky oblouk? Pokud ne, tak at si pusti treba svarecku. Plazmova frekvence oblouku neni dostatecna, aby nastal odraz. Samozrejme vojak uvidi houbeles, protoze oblouk emituje hodne vlastniho svetla, takze skrz oblouk neuvidi, a nejspis bude oslepen samotnym obloukem.

Si nemuzu pomoct, ale Erebovy clanky jsou casto plne nesmyslu.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Teda, pote co jsem dohledal puvodni zdroj: ke generovani vyboje se maji pouzit elektrody, laserovy puls nebo mikrovlny, proste v patentu pokryli nekolik moznosti generovani. takze obecne asi nepujde jen o oblouk. To ale nic nemeni na tom, ze opticky odraz nebude.

Ten odraz totiz ma byt pro tu tlakovou vlnu. Tim, ze vyboj vytvori nehomogenni prostredi, nastane pri stretu dvou tlakovych vln odraz, utlum a rozptyl prichazejici tlakove vlny.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Na Oslovi je v diskuzi jasně vysvětleno, že je to nesmysl. Rychlost generovaného impulsu proti tlakové vlně nesmí jaksi zabít toho, co to použije. Ergo je to celé nesmysl včetně rychlosti nabíjení kondenzátorů na generování ohřevu.
Mám pocit, že je možné sbírat patenty už na základních školách podle kresbiček, nikdo sice neví, jak to zařídit, ale fajn, že to mámě tužkou na papíře :-))

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Pri sledovani nekterych akcnich filmu mam podezreni, ze hlavni hrdina se po vybuchu oklepe a vstane bez ohledu na poskozeni mozku protoze mozek behem celeho filmu stejne nepouzije.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Cituji: "O tom se přesvědčili i koaliční vojáci, kteří sloužili v Iráku a v Afghánistánu."
Možná by bylo lepší nevytvářet konflikty v zemích, ve kterých nemají koaliční vojáci co pohledávat. Pak by se nemuseli bát o svůj mizerný život a vymýšlet kraviny pro svou ochranu.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.