CDR.cz - Vybráno z IT

Bojová puzzle hra Hob od tvůrců Torchlight vyjde v září

Hob
Už je to chvíle, co jsme neviděli žádný nový titul od Runic Games, tvůrců Torchlight I a II. A zatímco u zmíněných si na své přišli příznivci série Diablo, jejich nový titul Hob se zaměřuje na hádankové výzvy, souboje přesto nevynechává.

Přesněji pět let – tak dlouho Runic Games nevydalo novou hru. Zprávy o Hob kolují již od roku 2015 a v prní polovině minulého roku byla dokonce dostupná hratelná verze na výstavě PAX. Studio se ovšem vrací zpět na scénu a pro všechny hru vydá už 26. září.

Zapomenout tentokrát můžeme na nekonečné masakrování oblud v kobkách – z předchozích titulů zbyla pouze barevná paleta. Prostor naopak dostal svět kolem hráče. Z toho se stává přední mechnika hry, respektive jeho prozkoumávání a proměňování.

V tradičních puzzle hrách musíte najít způsob, jak se přizpůsobit prostředí; v Hob musíte najít způsob, jak prostředí přizpůsobit vám. Řešením hádanek měníte terén, čímž se přibližujete ke svému cíli. Více patrně přiblíží video ze hry výše. 

Avšak ani bojovníci na suchu nezůstanou; cestu místy mimo překážek zablokují i nepřátelé, jenž překonáte obyčejným máchnutím čepele. Do jaké hloubky souboj zajde, nelze určit, dostupné záběry naznačují, že ve hře je spíše pro oživení atmosféry. 

Hob vyjde na PC a PlayStation 4.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bojová puzzle hra Hob od tvůrců Torchlight vyjde v září

Žádné komentáře.