CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Budou technologicky pokročilí roboti naše spása nebo naopak zkáza?

" Na robotické dítě, jakým byl David z A.I. Umělá Inteligence můžeme v příštích 50 letech podle slov profesora robotiky rovnou zapomenout." - v dnesni dobe si nekdo troufne predpovidat na 50 let dopredu? Vsadim flasku 23yo Zacapa, kterou si ted schovam, kdybych nahodou prohral, ze za 50 let tu neco takovyho budeme mit, pokud to tedy rovnou nezakaze zakon. A tim spis to tu mozna bude.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele nevypijem to radši spolu hned?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A roboti nás vyženou z planety a my budeme poletovat v polorozpadlých lodích (Migrační flotile) po vesmíru a hledat novou. Galaktická rada zakáže A.I. zákonem. Ale co naplat když na okraji galaxie čeká armáda sintetických bytostí (Reaperů), kteří každých 50tis. let stejně všechny organiky pozabíjí aby se obnovil řád v galaxii. To nás čeká za 50 let :) vlastně ne, to čeká Kvariany. Uff.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Robotu chytrejsich nez clovek se nemusime bat jeste pekne dlouho. Spis bych se bal tech lidi, co v soucasnosti ridi ty pomerne tupe roboty co umi jen letat a bombardovat ... hmmm ... i kdyz, ono je otazka, jestli ty roboti uz nejsou chytrejsi nez TIHLE lidi ...

A pamatujte: roboti nas nepotrebuji k jidlu. Nepotrebuji nas ani jako zdroj energie. Bud nas budou chtit na praci - staveni stroju, mozna i vyvoj, urcite neco pri cemz nas nebudou chtit zbytecne nastvat, kdyz nas muzou misto toho s pomoci reklamy presvedcit, ze si zijeme skvele - nebo jako zminene mazlicky ... nebo vubec. V kteremzto pripade se dost mozna i vykaslou na to nas likvidovat a radsi v klidu odleti na nejakou klidnejsi planetu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Spíš se na vlastní kůži potkáme s autonomními bojovými drony, než učící se AI v simulovaném těle a s inteligencí převyšující své tvůrce ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.