CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Buďte svěží každé ráno! Inteligentní alarm Sense vás probudí ve správnou chvíli

Levněji vyjde nainstalovat software do telefonu, např. Sleep as Android. Podle mých zkušeností stejně buď člověk jde spát dostatečně včas a probudí se sám, nebo nejde a pak je nejlepší nastavit budík nejpozději jak to jde.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

to je nějaký PR článek? Zní to jako oslavná óda, která vyřeší všechny vaše/naše spánkové problémy.
Super-hyper-mega-tuty-fruty-free-cool-in věcička, která se (imho) pokouší dělat něco tam, kde nic není.

Zkoušel někdo nějaký takový (nebo podobný) gadget, který má člověka údajně probudit ve "správnou" chvíli? A opravdu se pak cítíte líp, než když... když co? Stejné podmínky už asi nenastavíte, takže těžko ověřit, jestli to opravdu pomáhá, nebo je to placebo. Když to ale za těžce vydělaný peníz koupíte, tak to přece MUSÍ fungovat, ne? :)

Přijde mi to podobný úlet, jako před časem a apka (na iphone?), která stála nekřesťanské prachy a jediné, co dělala bylo, že zobrazovala diamant. Sice je to na ho.no, ale stálo to prachy, tak to musí být cool...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si asi radši počkám, až se vzbudím sám od sebe...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nic nezkvalitní spánek tak, jako mikrovlnný vysílač těsně pod hlavou. :)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Myšlenka fajn (něco takového bych užil, ale muselo by to být fakt hodně sofistikované, jinak stačí třeba nějaká už zmíněná mobilní aplikace), ale dost by mi na tom vadily dvě věci:

1. že ten senzor (pill) vydrží rok a pak si musím koupit nový - to je jako co za nápad?! A okecávat to vodotěsností, to je pěkná kravina... vodotěsně se to dá udělat i tak, aby to bylo rozebíratelné.
2. nechat si něčím zářit celou noc do hlavy, to fakt ne (a je jedno, že to je Bluetooth s minimálním výkonem)

Osobně jsem zkoušel nějakou aplikaci na Nokii N900, ale nepřišlo mi, že by to nějak moc fungovalo. Možná to chtělo jen správně vyladit citlivost, ale hrál jsem si s tím docela dlouho a požadovaného výsledku jsem nedosáhnul, ráno jsem byl vždycky stejně mrtvý jako kdykoliv jindy :-/.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

"Z těchto důvodů není možné baterii vyměnit, nicméně Sleep Pill má vydržet jeden rok, poté si musíte zakoupit novou."

Ještě kdyby tak bylo možné na krátké vzdálenosti přenášet energii bezkontaktně. Matně se mi vybavuje dvojice zavinutých kusů drátu, ale to mě možná jen tlačila noční elektromůra či co. ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.