CDR.cz - Vybráno z IT

Bylo ohlášeno nové Call of Duty, Sledgehammer nás obléknou do exoskeletonu

Call Of Duty Advanced Warfare 01
Jedná se o každoroční tradici, která zde ještě nějakou chvíli potrvá. Activision nečekaně oznámil další titul ze série Call of Duty, který má nyní podtitul Advanced Warfare. Jak název napovídá, opět nás tvůrci posunuli kousíček do budoucnosti.

Série Call of Duty tu s námi je již poměrně dlouhou dobu a tento řetězec každoročních titulů mohou přetrhnout jen sami fanoušci, kteří by nové díly přestali kupovat. Activision dokonce musel obohatit duo vývojářů Infinity Ward a Treyarch o Sledgehammer Games, aby se docílilo prodloužení celkového vývoje na každý nový produkt. Právě na třetího jezdce letos přišla řada, aby odprezentoval, co za danou dobu vyplodil.

Call Of Duty Advanced Warfare 02

Call of Duty: Advanced Warfare je uvedeno trailerem v čele s monologem Kevina Spaceyho (Americká krása, House of Cards, Svět podle Prota), který se snaží přesvědčit hráče o tom, že se nejedná jen o obyčejnou střílečku. Video nás naladí na strunu různého názoru na svět a na to, jak vést lid. Věčný střet ideologií a politických problémů se již prolíná i do stájí Activision. Svět na pokraji sociálního úpadku by mohl být poměrně slušným zasazením, že? 

Call Of Duty Advanced Warfare 04

Co se týká samotné hry, tak se hráči budou moci "těšit" na obvyklou klasiku ověnčenou do (podle Activisionu) nových supercool mechanik. Ovládaný charakter nyní disponuje exoskeletonem, který mu umožňuje vysoko skákat a rychle běhat, poskytuje mu větší odolnost vůči fyzickému poškození a dokonce jej učiní neviditelným, řečeno v kostce - jako v Crysis. Akorát tento výkřik vojenské techniky neponese název nanooblek. Nemluvě o tom, že multiplayer pravděpodobně obsáhne tyto mechaniky a tím pádem se hratelnost přiblíží spíše Titanfallu

Létající motorky, holografická projekce, bortící se mosty a města s postapokalyptickou fasádou jsou podobně originální. Jednoduše řečeno - vše, co jste kdy měli rádi ve videohrách za posledních 10 let, naleznete právě na hromadě s názvem Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced Warfare od vývojářů ze Sledgehammer Games vyjde již 4. listopadu. Jaký máte vy názor nejenom na nový díl, ale i na celou sérii? Patříte k řadovým zákazníkům Activisionu nebo jste nad sérií zlomili hůl? 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bylo ohlášeno nové Call of Duty, Sledgehammer nás obléknou do exoskeletonu

Pátek, 2 Květen 2014 - 19:29 | bager | Zmixovane elysium a house of cards.... meh
Pátek, 2 Květen 2014 - 14:54 | japkoslav | Nad sérií Call of Duty jsem nezlomil hůl ale ba...

Zobrazit diskusi