CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bylo zjištěno, že lidský genom je složen pouze z 1,5 GB dat

Ach jo, to je úroveň... :-( Má cenu na ty faktické chyby poukazovat, nebo ani ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jo, je to ubohost.

heh, ale fascinuje me jakym smahem autor tvrdi, ze genom = osobnost. za to by mel dostat (anti)nobeovu cenu. a nebo spis demonstrativne upalit pred cechem novinaru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemá. Já nevěřím vlastním očím, jak tam tyhle věci může někdo nasekat. :/

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

jednak obrovska chyba v originalni studii a za druhe chyba autora clanku ve vyvozovani zaveru

pro autora clanku:
vynasobit genetickou informaci v DNA poctem bunek? WTF?! Kazda bunka v tela ma mit stejnou DNA! (teda s vyjimkou pohlavních buněk =)
To je jako rict: mam tady na disku jednu hru a chci si ji vypalit na DVD, ale "pro lepsi pocit" si to vypalim na 40biliard DVD :D
a nasi osobnost cloveka opravdu netvori jen nejake DNA! Osobnost cloveka je tvorena mnoha prvky (nejvetsi vliv jednoznacne maji nasbirane zivotni zkusenosti).

ke studii:
Derek Muller zapomnel na dulezity fakt: DNA neni vytvoreno jenom souctem molekul v ni obsazene. Ty molekuly nejsou za sebou v rade, aby je slo snadno secist. Molekuly tvori slozitou sroubovici a nasi vyjimecnost vytvari prave ty ruzne kombinace jednotlivych molekul vedle sebe.
Takze do jeho rovnice by mel hlavne PŘIČÍST ty ruzne kombinace. A to pak uz neni jednoduche linearni scitani!!! To uz je spis zatracena geometricka posloupnost!!! A to dava MNOHEM VICE NEZ 1,5GB dat!!!
Za tuhle hovadinu by mu meli vzit jeho titul z vysoke skoly... takova ostuda!

PS: těch chyb je víc, doufám, že jsem poukázal na ty největší :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"vynasobit genetickou informaci v DNA poctem bunek? WTF?! Kazda bunka v tela ma mit stejnou DNA! (teda s vyjimkou pohlavních buněk =)"

Mno, existují genetické mozaiky a chiméry, a pak je tu ještě rakovina, ale nic z toho se takovému násobku samozřejmě ani zdaleka nepřibližuje.

Jinak s tou strukturou DNA si nejsem jist. Ano, je tu třeba epigenetika, ale sekundární nebo terciární struktura bude asi mnohem důležitější u proteinů než u nukleových kyselin, protože ty se snad při transkripci stejně rozbalují, nebo snad ne (kdežto proteiny (třeba enzymy) "za provozu" víceméně drží tvar)? Takže by se měly skutečně číst jako páska.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Uz chybi jen merna jednotka slon a zkaza je dokonana. :-D

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Who the fck is EREB? To sem prijali nekoho z novinek nebo co?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

pokud DNA obsahuje tolik dat, tak snad obsahuje i data o Dinosaurech což by možná šlo použít pro jejich klonování. A pokud opravdu obsahuje všechny informace živočiších na naší planetě tak bychom mohli zjistit že Dinosauři nebyli první, ale třeba na zemi vznikl i jiný druh který byl dinosaury vyhlazen.
A pokud 1 MB je unikátní pro jedince tak to musí obsahovat rodokmen a ten by se měl táhnout hodně daleko možná až do pravěku.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nefunguje... Konretny 1 organizmus vytvaraju rozne kombinacie jednotlivych genov. Nevieme ktore geny ako presne skombinovat aby z toho vznikol nejaky dinosaurus.Dalo by sa klonovat v pripade ze najdu bunky s kompletnou DNA toho konkretneho dinosaura.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

cdr.cz je mrtve .. posledni zhasnete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.