CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bývalý diktátor Panamy žaluje Activison za nedovolené ztvárnění jeho osoby v COD

"Žalobce byl ztvárněn jakožto antagonista a pachatel mnoha fiktivních odporných zločinů."

"V současné době si odpykává trest za korupci, porušení lidských práv a obvinění z vražd."

To snad není možné! Jak jenom o něm mohou tvrdit takové věci?! Vždyť přece všichni diktátoři jsou doslova andělé, kteří to myslí jenom dobře se svými 'poddanými' :-)

ale jako je to pravda, že si Activision dost troufnul použít skutečnou osobu. Hlavně, že vždy na konci/začátku je poznámka o tom, že se jedná o fiktivní dílo.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Že jsou někde zahrnuti reálně žijící lidé neznamená, že se nejedná o dílo fikce. :) Pro Black Ops navíc nejde o nový, ani ojedinělý případ, v sérii se objevili Fidel Castro, John F. Kennedy, Robert McNamara, David Petraeus, Oliver North, Jonas Savimbi a další.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Samozvaného diktátora" Noriegu dosadily Spojené státy severoamerické a pracoval pro CIA. Pak se jim trhnul a začal vládnout samostatně, tak ho museli zlikvidovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Být na výplatní listině CIA ještě neznamená to samé, jako být občanem USA. To bude jediný právně složitý problém. Jakmile bude žaloba přípustná, pak bude Activision klopit.

PS. fascinuje mně, že pokud někdo poukáže na fakt, že Manuel Noriega pracoval pro USA, dostává mínusy :-O Vždyť je to součástí i vtipných videjek, poukazujících na to, že bombardováním se demokracie nebuduje, že pravidla platí pro jednotlivce ale ne pro státy, atd...

http://www.youtube.com/watch?v=CdQRl17ixwg

Schoolhouse Rock- Terrorist, Pirates, Emporers, and USA government = same thing

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vtipné asi jako Dikobraz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tohle shrnuje tendence USA:

http://oi60.tinypic.com/ddkhsw.jpg

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se říká fixování bugu ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm mimo jiného je to/byl politik a ti mají, co se podobných věcí, týká řekl bych smůlu....

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mně napadá, že zahrnutí žijící postavy do hry nemusí znamenat, že na ní někdo vydělává (asi těžko si tu hru kvůli němu bude kupovat) ale může například ukázat co byl ten člověk zač..

Mimochodem už vidím jak žaluje noviny které vydělali na tom že uveřejnili na titulní straně zprávu třeba o jeho odsouzení...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jinak mě zaráží absurdita toho, že někdo kdo je odsouzen za trestný čin si stěžuje, že je takto vyobrazen ... a také zaráží, že v Americe nemohou bez souhlasu použít podobu osoby pokud je občanem USA. Pokud není, je jim to u pr***e. Takže když si tvúrce hry udělá fotku vaší ženy, dcery apod. a potom její podobu ve hře použije např. jako prostitutku. A to bude OK ?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

bohužel tohle není nic nového. Většina zemí kašle na obyvatele jiných státu.

Vemte si třeba takového Che Guevaru. Myslíte si, že jeho potomkům firmy v naší zemi platí nějaké licenční poplatky za používání jeho fotky na tričkách a na flaškách od rumu? Asi ne ;-)

ale teoreticky by jste mohl uspět s civilní žalobou, pokud si najmete právníka z USA. Asi taky bude hodně záležet na státu, v kterém soud proběhne, protože každý z 50+1 států v USA má trochu jiné zákony.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.